Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chceme dát malou od září do své postele bude jí 17 měsíců a chtěla bych takovou, co se dá rozložit, abych tam případně, když bude nemocná mohla s ní spát. Ještě mě napadl ten vysouvací šuplík ale to by pak dva lidi nebyli ve stejné úrovni. Děkuju za typy
máme rozkládací-resp.vysouvací šuplík. Za dobu dvou let, co jí dcera má, jsme rozkládání využili pouze jednou. Takže za mě už bych to nekoupila. Radši bych pořídila nafukovací matraci pro případ nouze. A dej si pozor, aby postel byla z kvalitního tvrdého dřeva
Máme vysuvnou, meli jsme z Kika a ted máme z nějakého nábytku Idea myslím. Ano nevýhoda je, že matrace nejsou nastejno. Ale já se na 90cm s dětmi vejdu a pak se kdyžtak odkulím dolů nebo jdu zpět k sobě.
Ale kvalita těch postelí nic moc. U první co měl syn tak skočil na postel a zlomil prkno z roštu. Stejně tak já, když jsem na postel klekla jedním kolenem, že dám dítěti pusu. Jestli budeme pořizovat další postele, tak si asi necháme udělat od truhláře. Máme tu kousek šikovného. Navíc syn bude asi velký po tátovi, tak budem stejně chtít nějakou prodlouženou verzi
@Shari81 píše:
máme rozkládací-resp.vysouvací šuplík. Za dobu dvou let, co jí dcera má, jsme rozkládání využili pouze jednou. Takže za mě už bych to nekoupila. Radši bych pořídila nafukovací matraci pro případ nouze. A dej si pozor, aby postel byla z kvalitního tvrdého dřeva
My používáme vysuv, protože děti nemají zábranu, tak aby nepadaly na zem. A ano je to tak, materiál opravdu není zrovna nejpevnější. Ale obě děti mají do 20kg, a i mě s 55kg to zatím unese. Ale žádný prudký pohyby ![]()
Na stejné úrovni to má ikea, ale postel je “ pouze “ 80 cm široká , po rozložení dvojlužko 160cm
Máme postel z masivu, k tomu výsuvné lůžko a i to výsuvné lůžko má kvalitní lamelový rošt a stejnou kvalitu matrace jako dcerka na posteli. Výsuvné lůžko využíváme často, když přijedou děti od sestřenice. Postel stála 9.000 kč a je vyvýšená. Pod výsuvným lůžkem je ještě úložný prostor. Za mě spokojenost.
Máme ikea flekke, rozloží se na dvojlůžko, má úložný prostor. Nevýhoda je, že ta jedna matrace se nedá nikam schovat a dcera to má na 2 moc vysoko (má 2 roky)
@nataluska píše:
Máme postel z masivu, k tomu výsuvné lůžko a i to výsuvné lůžko má kvalitní lamelový rošt a stejnou kvalitu matrace jako dcerka na posteli. Výsuvné lůžko využíváme často, když přijedou děti od sestřenice. Postel stála 9.000 kč a je vyvýšená. Pod výsuvným lůžkem je ještě úložný prostor. Za mě spokojenost.
Kde jste jí koupili?
@Lamátko kouknu a zkusím najít paragon, ale je to už 3,5 roku.
Než dcera se synem potřebovali poschoďovku, měli jsme tuto: https://www.dobresny.cz/…stylkou.html?…
Spodní šuplík měla dcera povytažený pro případ zkutálení a když dorostl syn, chvíli stál na přistýlce taky. Za mě je nejdůležitější kvalitní matrace.
@Lamátko tak jsem koukala a když do googlu zadáte postel Malgoška 2 tak vám vyjedou obrázky postele. Můžete si zvolit barvu korpusu a i barvu čela. Na postel jsme tenkrát čekali 6 týdnů, jelikož jsme chtěli barevné provedení, které nebylo skladem. Ale jak píšu, máme kvalitní rošt a i kvalitní matraci, takže jsem spokojená a ještě lze využít ukládací prostor pod přistýlkou.