Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, mám holčičku, budou jí v září 17 měsíců. Momentálně je v takovém malém krcálku, má tam postýlku, skříňku a přebalovák. Chceme jí v září dát do normálního pokojíčku a já zvažuju, zda jí tam dát už postel pro mrňata místo postýlky. Budeme malovat celý pokoj a tak bych ráda jí ho zařídila, koupila normální skříň, nějaké komody a postel pro prťata. Cely set, ve kterém je teď bych chtěla prodat. Když jí dám do normální postele, tak mi ale bude asi pochodovat v noci do ložnice, což z postýlky nemůže. Pokud jí tedy nechám v pokojíčku pouze postýlku a jinak jí pokoj vybavím jinak, tak zase ten set nemůžu prodat a není kam ho dát. Dali byste malou už do normální dětské postele?
@Lamátko syn půjde teď někdy do velké postele se zábranou má 20m a v lednu se narodí druhý prcek takže ho chci „naučit“ spát v pokojíčku. Dala bych do velké postele ![]()
Už bych dala taky. Může dříve či později začít přelézat postranici,bude za vámi běhat stejně a jen to bude nebezpečné.
Když bude v noci pochodovat, tak jí budu dávat do její postele, nesmím vyměknout ![]()
@Lamátko určitě my máme takovou co se „zastrčí“ pod matrací a dá se kdykoli sundat a máš normální postel
za mě ideál i řešení ![]()
Někde jsem četla,že ideální věk na normální postel je 18 měsíců…
Syn začal spát ve velké posteli v 1,5 roce. Našel si způsob, kterým z postýlky vylézal a já měla strach, aby si neublížil. Než usnul, musela jsem ze začátku čekat u něj, aby z postele neutíkal, ale časem se to naučil.
@Lamátko ja jsem dceru z duvodu,aby za nami nebehala v noci do loznice,nechala v detske postylce do tri let
Tehdy zacala spat lepe,vicmene celou noc a prijde jen vyjimecne.Takze asi zalezi,jake mate priority ![]()
Dcerku jsem dali do postele se zabranou v 15m a do pokojiku sla ve 13m.Oboji zvladla vyborne,ale pordili jsme video chuvicku,protoze si vylizala z postele jak se ji chtelo…
naše druhá šla do dospělé postele ve třinácti měsících, koupila jsem skládací zábranu, aby nevypadla, ale holt přelézt a trajdat okolo to uměla
ostatní šly do postele až kolem druhého roku, ale to spíš kvůli mě, dycky je mi íto, že už mi nespinká miminko v ložnici ![]()