Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děti jsou gumový, pokud se nepraštil do fontanely, nezvrací…tak bych řekla, že dobrý
Mě přijde křehký
já nevím jak poznat, že se praštil do fontanely… ale nezvrací.
uz dobry signal je,ze se rozplakal. Pokud ti neusnul do pul hodiny po bouchnuti, byla bych v pohode.Me rikal mudr v pripade padu na hlavu, ci prasteni se v noci pošimrat na noze - uz si presne nevzpomenu proc,asi kvůli reflexni reakci
Bude to dobry, me spadly z postele obe deti a ziji. matka roku
![]()
Jestli v klidu spí, tak se určitě nic nestalo. Plašíš jen ty. Ale nedivím se, měla jsem to stejně… Matko, klid. Dítě spokojeně spinká, určitě je v pořádku. Neboj se.
porodní asistentka mi říkala, že nádherně jde vidět, co to dětský tělo vydrží, na porodu - všechno se tam mačká, tahá, tlačí, tiskne - hlava, tělo, končetiny. Že dětem rozhodně nijak neublížíme, že jsou prostě ještě celý gumový. Netrap se ![]()
Mě jde o to, že je mu teprve týden, a už jsem mu ťukla hlavičkou o zeď
tak přeci jen týdenní miminko je hóóódně v oblasti hlavičky slabounké, ne?
@Anonymní píše:
Mě jde o to, že je mu teprve týden, a už jsem mu ťukla hlavičkou o zeďtak přeci jen týdenní miminko je hóóódně v oblasti hlavičky slabounké, ne?
No právě, lebka je ještě hodně pružná a něco snese.
A místo vážení si s ním záleží na dva dny do postele a tulte se k sobě, koj klidně co půl hodiny a rozkojis se, váha Te akorát bude stresovat, že pořád nevypli dost podle tabulek výrobců UM.
@Anonymní píše:
Mě jde o to, že je mu teprve týden, a už jsem mu ťukla hlavičkou o zeďtak přeci jen týdenní miminko je hóóódně v oblasti hlavičky slabounké, ne?
prave proto.Je to všechno ještě mekke, tim padem lip odolne tisknuti, bouchnuti..Vzdyt před týdnem se dralo porodnima cestama,sadrokarton je proti tomu prd
Jestli chces byt opravdu klidna. bez a vzbud ho,pravdepodobne bude zcela bezne nastvane vriskat ![]()
Aha, tak snad jo
Děkuji.
Dnes jsme se právě po tom vše tulili (na naháče)… Já doufám, že se rozkojím, no, prý mám ještě čas, tak masíruji, a tak… Trochu stresuje no, ale tohle mě dnes totálně dostalo
a asi mi to ke klidu k rozkojení nedodá ![]()
Nechci tě vyhánět, ale měla bys jít zalehnout, aby sis aspoň trošku odpočinula. Udělá ti to dobře i na nervy. Miminko je určitě v pořádku, za pár hodin ti to ukáže. ![]()
Pamatuju si, když děcka byla jako tvé miminko, tak jsem usínala vestoje. Únava se mě držela snad rok v kuse.
Mno odpadla jsem, ale malej v noci tedy po půlnoci až do čtyř nespí…
Já jen aby neměl třeba nějaké následky, třeba, že jsem mu mohla způsobit to, jako nevím jak to napsat obsáhleji - postižený na mozku - s pochroumaným mozkem, no retardovaný (jiné slovo jsem nenašla) omlouvám se… ![]()
Chápu tvoje obavy, šílela bych stejně. Ale určitě to bude v pořádku, nic se mu nestalo. ![]()
Děkuji vám moc
tedy jsem se malinko hodila do klidu, malý se chová stejně, stejně stále roztomile
ještě jednou děkuji ![]()
Týden po porodu a já, už se sypu
manžel mě utěšuje, že se mu určitě nic nestalo.
Cítím se hrozně, pomalu jsem to ani manželovi neřekla, jsem se styděla, jaký jsem nemehlo, a teď tu bulím místo našeho miminka, které spokojeně podřimuje
Jsem malého teprve týdenního chlapečka přebalovala a vzpomněla jsem si, že ho musím zvážit ve vedlejším pokoji (je na příkrmech než se rozkojím). A jak jsem ho vzala, tak mi spadla plínka k nohám, jsem se koukla k nohám abych ji odsunula nohou strannou a nezakopla o ni, ale jak jsem držela už malého a koukla se dolů, tak jsem s ním trochu ťukla hlavičkou o sádrokartonovou zeď, nebylo to ani moc a ani málo - přirovnala bych to jako by jste ťukali ukazováčkem na dveře - jááá nevím, jako řacha to nebyla to ne, teda snad ne…(se jen teď hrozně bojím jestli jsem mu tím něco nezpůsobila) - nevím jistě ale přibližně bouchnut v místě, kde se dětem dělá od ležení na vláskách vír, možná trochu ke straně) malej brečel už když jsem ho zvedala z přebalováku, když se ťukl o zeď na chvíly přestal a pak brečel půl minuty dál a na váze už byl v pohodě, nezpozorovávám nic zvláštního, ale mám ho teprve chvíly tak nevím s čím a jak to porovnat
Bouli nemá, ani nevypadá, že by ho to v tom místě nějak bolelo…
Nemohla jsem mu něco v hlavičce poškodit, či mu nějak ublížit do budoucna? Chjo… se bojím