Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, ráda bych si koupila nový foťák, digitální, ale vůbec nevím, jak postupovat. Mám starý, se kterým fotím na film, ale je menší a neumí vzít detail.
Takže bych ráda měla nějaký digiál, který by uměl vyfotit zblízka detaily, třeba obličejíček prcka, detaily oblečení do e-shopu (třeba flíček) a podobně.
Nevím, co znamenají parametry, které jsou tam uvedené, takže bych byla ráda, kdybyste mi poradili, jak vybírat. ![]()
Cenu bych ráda co nejnižší, ale dávám přednost kvalitě, takže na ceně zas tak nesejde, hranici zatím nemám, stanovím podle toho, jak to bude vypadat.
Nechceš raději pořádnou zrcadlovku než nějaký obyč digitál ?
Pokud chceš fotit vážně jen takovéhle věci, jako je prcek nebo oblečení, kup si nějaký průměrný kompakt, my máme na takovéhle focení Canon PowerShot A495, je maličký, skladný, na tužkovky a ostří krásně i na makro, stejně tak v pohybu. Pokud nehodláš plácat vyloženě umělecké fotky, tohle ti bude úplně stačit, navíc to můžeš mít všude s sebou
Přikládám fotku na makro, když jsem ho zkoušela.
Pokud chceš fotit vážně jen takovéhle věci, jako je prcek nebo oblečení, kup si nějaký průměrný kompakt, my máme na takovéhle focení Canon PowerShot A495, je maličký, skladný, na tužkovky a ostří krásně i na makro, stejně tak v pohybu. Pokud nehodláš plácat vyloženě umělecké fotky, tohle ti bude úplně stačit, navíc to můžeš mít všude s sebou
tak umělecké fotky ne, jen bych si řeba občas vyfotila venku nějakou pěknou kytku, ptáka, veverku a tak, ale věnovat se tomu nijak nehodlám
Na obyc foceni doporucuju Canon PowerShot A590IS, je to digi kompakt s plne manualnimi rezimy, v pomeru cena/vykon zatim asi neprekonany a na lepsi a „umelecke“ fotky bych vybrala Nikon D5100 s objektivem 18-105
Příspěvek upraven 01.11.11 v 14:36
Omlouvám se, nějak se mi to tu seklo a odeslalo se to víckrát… Nicméně foťák nás stál asi 1600, takže doslova pár korun… byla jsem veelmi mile překvapená ![]()
super, dík za tipy, ten canon vypadá dobře:-) a cena taky:-), jak jsem zběžně koukala na net
Neuraz se prosim, ale takovou fotkou bych asi nikoho nenalakala…je to prepalene, vlastne ani neni moc videt, kam jsi ostrila…
Zkusim pridat jednu svou…
A jeste jedna…ani jedna fotka neni krom ramecku nijak upravovana…
Neukazuju nikomu uměleckou fotku, jen že ostří na blízko, o což šlo ![]()
já myslím, že digitální kompakty od canonu, panasonicu, olympusu či sony jsou na podobné úrovni, samozřejmě jsou rozděleny do cenových kategorií,ale na to co potřebuješ fotit ti stačí nějaký levnější…makro režim má v dnešní době každý.I když já osobně upřednosťnuji zrcadlo
ale mám doma oboje - kompakt i zrcadlo. Ale kvalita fotografie není jen o kvalitě foťáku ![]()
Sorry, ale me to prave moc ostry neprijde…ale je to samo jen muj nazor…dva fotaky jsem doporucila, ted je na Limutce, co si vybere…
jo ještě jsem úplně zapomněla na NIkon…to bude tím že jsem zastánace Canonu ![]()
jo ještě jedna rada, vybírala bycho foťák s větším optickým zoomem aby jsi si mohla objekty přiblížit, ale ne digitální, ten snižuje kvalitu fotky..