Doporučte prosím fotoaparát

1.11.11 14:02

Doporučte prosím fotoaparát

Ahoj, ráda bych si koupila nový foťák, digitální, ale vůbec nevím, jak postupovat. Mám starý, se kterým fotím na film, ale je menší a neumí vzít detail.

Takže bych ráda měla nějaký digiál, který by uměl vyfotit zblízka detaily, třeba obličejíček prcka, detaily oblečení do e-shopu (třeba flíček) a podobně.

Nevím, co znamenají parametry, které jsou tam uvedené, takže bych byla ráda, kdybyste mi poradili, jak vybírat. :mavam:

Cenu bych ráda co nejnižší, ale dávám přednost kvalitě, takže na ceně zas tak nesejde, hranici zatím nemám, stanovím podle toho, jak to bude vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Baslerinda
1.11.11 14:04

Nechceš raději pořádnou zrcadlovku než nějaký obyč digitál ?

• Citovat
  • Upravit
573
1.11.11 14:14

Pokud chceš fotit vážně jen takovéhle věci, jako je prcek nebo oblečení, kup si nějaký průměrný kompakt, my máme na takovéhle focení Canon PowerShot A495, je maličký, skladný, na tužkovky a ostří krásně i na makro, stejně tak v pohybu. Pokud nehodláš plácat vyloženě umělecké fotky, tohle ti bude úplně stačit, navíc to můžeš mít všude s sebou ;-) Přikládám fotku na makro, když jsem ho zkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.11.11 14:15

Pokud chceš fotit vážně jen takovéhle věci, jako je prcek nebo oblečení, kup si nějaký průměrný kompakt, my máme na takovéhle focení Canon PowerShot A495, je maličký, skladný, na tužkovky a ostří krásně i na makro, stejně tak v pohybu. Pokud nehodláš plácat vyloženě umělecké fotky, tohle ti bude úplně stačit, navíc to můžeš mít všude s sebou ;-) Přikládám fotku na makro, když jsem ho zkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.11 14:16

tak umělecké fotky ne, jen bych si řeba občas vyfotila venku nějakou pěknou kytku, ptáka, veverku a tak, ale věnovat se tomu nijak nehodlám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.11.11 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
1.11.11 14:18

Na obyc foceni doporucuju Canon PowerShot A590IS, je to digi kompakt s plne manualnimi rezimy, v pomeru cena/vykon zatim asi neprekonany a na lepsi a „umelecke“ fotky bych vybrala Nikon D5100 s objektivem 18-105

Příspěvek upraven 01.11.11 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.11.11 14:19

Omlouvám se, nějak se mi to tu seklo a odeslalo se to víckrát… Nicméně foťák nás stál asi 1600, takže doslova pár korun… byla jsem veelmi mile překvapená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.11 14:21

super, dík za tipy, ten canon vypadá dobře:-) a cena taky:-), jak jsem zběžně koukala na net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
1.11.11 14:22

Dessie

Neuraz se prosim, ale takovou fotkou bych asi nikoho nenalakala…je to prepalene, vlastne ani neni moc videt, kam jsi ostrila…

Zkusim pridat jednu svou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
1.11.11 14:26

A jeste jedna…ani jedna fotka neni krom ramecku nijak upravovana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.11.11 14:26

Neukazuju nikomu uměleckou fotku, jen že ostří na blízko, o což šlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
1.11.11 14:28

já myslím, že digitální kompakty od canonu, panasonicu, olympusu či sony jsou na podobné úrovni, samozřejmě jsou rozděleny do cenových kategorií,ale na to co potřebuješ fotit ti stačí nějaký levnější…makro režim má v dnešní době každý.I když já osobně upřednosťnuji zrcadlo :-) ale mám doma oboje - kompakt i zrcadlo. Ale kvalita fotografie není jen o kvalitě foťáku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
1.11.11 14:30

Sorry, ale me to prave moc ostry neprijde…ale je to samo jen muj nazor…dva fotaky jsem doporucila, ted je na Limutce, co si vybere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
1.11.11 14:35

jo ještě jsem úplně zapomněla na NIkon…to bude tím že jsem zastánace Canonu :-)
jo ještě jedna rada, vybírala bycho foťák s větším optickým zoomem aby jsi si mohla objekty přiblížit, ale ne digitální, ten snižuje kvalitu fotky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák