Rehabilitační míč 85 cm - dvouplášťový?

4181
31.10.11 14:03

Rehab.míč 85cm - dvouplášťový ?

Prosim poradte, kdo se v tom vyznate -

muj starsi kluk ma cvicit na mici (problemy se zady), ma uz skoro 187 cm, takze si myslim, ze bychom meli mit ten 85 cm (a pry mu to rikala i fyzioterapeutka - chodi tam sam, tak nevim).

Ptala jsem se u nas ve zdravot.potrebach, kde mi pan rekl, ze takhle velky by musel objednat, ze je to dvouplastovy mic, a ze je za 890,–. To se mi nechce davat, obzvlast, kdyz vidim kolik toho je na netu. Ale o dvouplastich se nikde nemluvi :nevim:

Co treba tenhle ? :think:
http://www.sportplaneta.cz/…cm-stribrny/

Jeste dodam, ze ted mame doma pujceny od nasich, myslim 75ku, a kluk rika, ze je to nizky, a mekky (uz je to starsi balon, uz na nem par let dovadela babicka :lol: ).

Poradite mi s nakupem prosim ? Mne se nechce davat vic jak 500 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
31.10.11 14:15

Ahoj,jestli mohu hodit tip:
http://www.insportline.cz/…t-ball-85-cm
zrovna od nich mám taky nový míč,a jsem spokojená.
Tenhle by ho měl udržet,záleží taky na váze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
31.10.11 14:16

mch,a to by měl,pač co vidím v tělocvičně,tak na tom cvičí i jiné váhové kategorie :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
31.10.11 14:17

Ahoj.
A nemůžeš se nějak spojit s tou fyzioterapeutkou, která syna cvičí? Bylo by to i lepší z toho hlediska, že by sis ho mohla občas zkontrolovat, jestli cvičí opravdu dobře.
Jinak velikost míče záleží i na váze syna, ale asi jste vybrali dobře. Babička může mít sice 75, ale pofouknutý, proto se mu to může zdát málo.
Dvouplášťový míč je odolnější. Ale je-li míč používán jen doma a relativně mladším člověkem, myslím, že jednoplášťový by i stačil. Podle vlastních zušeností vydržíte intenzivně cvčit jen omezenou dobu a pak míč vytáhnete max. při potížích :wink: Ale fandím Vám!Pokud vydržíte, klobouk dolů! :kytka:
Já kupovala 85 před 2 lety ve zdravotních potřebách za 550,– Ale internetu bych se asi nebála. Zkus
www.celeste.cz nebo www.weve.cz. Nejhorší jsou Vietnamci a supermarkety :-?
Snad Ti to k něčemu bude! Hodně štěstí při cvičení! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
31.10.11 14:42

S vahou vime, koukam, aby neco unesl, ale syn je sice vysokej, ale zatim jeste takovej komar :lol: , ma neco pres 70kg jenom.
Diky za odkazy, neco vyberu. Me jen prekvapilo, ze se nikde nemluvi o tech dvouplastovych, resp. v jednom z odkazu od Vas to bylo, ale zase byl jen do 75.
Taky nechapu, proc v tech velikostnich tabulkach pisou „vyska 180cm a vice - vel. 75“ :nevim: . Pro koho je teda ten 85 ?
No, mozna by bylo nejlepsi vzit kluka a dojit do toho Insportlinu, jsou tam i v sobotu :think: a pisou, ze prodavaji za internetove ceny.
Kazdopadne diky, mam z ceho vybirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
31.10.11 14:51
Laka píše:
l. Podle vlastních zušeností vydržíte intenzivně cvčit jen omezenou dobu a pak míč vytáhnete max. při potížích :wink: Ale fandím Vám!Pokud vydržíte, klobouk dolů! :kytka:

No ja doufam, ze vydrzime. On ma problemy docela znacny, ortoped mu dokonce zakazal delat zavodne fotbal :roll: . Ten toho na nem nasel, ze jsem sla uplne do mdlob (skolioza je snad to nejmensi a nejbeznejsi slovo, ktery v ordinaci padlo, mimo jine z rtg zjistil, ze mu chybi 1 par zeber :roll: :lol: - pry se to obcas stava, celej je nejak sejdrem, jeden bok vys tzn.jedna noha kratsi (mmch to mam prej taky), ma slusne zadelano na problemy se zady v dospelosti.
Takze mic u nas neni jenom vyplodem momentalniho nadseni :mrgreen:
Nasla jsem tyhle zidle, ale s tim jsem jeste nevyrukovala na manzela
 http://www.zdravotni-zidle.cz/

a asi i spešl matraci do postele by to chtelo :roll:
Fotbal hraje dal. Zatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
31.10.11 17:07

Velikost 85 je skutečně pro menší skupinu lidí, vysocí s vyšší váhou..nejběžnější je 65, 75. Určitě bych preferovala, aby si velikost míče zkusil. V obchodě by Vám měli poradit, jinak při optimálním sedu na míči máte lehce větší úhel v koleni a kyčli, max. do pravého úhlu, ale ne menší. Hodně záleží, které cviky cvičí a také na jeho zdatnosti. Někdy to chce míč menší, ale uvidíte. Bohužel, vadné držení těla je dnes běžnou záležitostí a leckdy jsou na tom děti hůře jak dospělí!
Jinak židle vypadá dobře, jen bych měla strach kvůli té opěrce, aby se na židli neválel v zadním sedu a tím by byl účinek minimální. To Vám míč nedovolí. Nebo bych možná uvažovala o balanční podložce na židli, kterou by s mohl nosit ev. i do školy :wink: Přeju hodně úspěchů při cvičení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
31.10.11 17:11

Jinak dvouplášťový míč je odolnější, neměl by se tolik rozpínat. Je vhodnější zejména pro starší lidi nebo lidi s omezenými pohybovými schopnostmi, protože při protržení dochází k postupnému úniku vzduchu, ne naráz. Popravdě ale, mě samotné jednoplášťový míč pod zadkem prasknul, a pokud má syn zachovány záklaní reflexy, kostrč si jistě nenarazí :wink: :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
31.10.11 17:21

My používáme tyto
http://www.weve-reha.cz/detail.php?…
V 85 jsem našla toto
http://www.weve-reha.cz/detail.php?…
Určitě bych se ale zkusila ještě spojit s fyzioterapeutkou, která syna cvičí.
A co se týče fotbalu…vzhledem k tomu, že si to umím představit, neodsuzuju, ale kompenzace cvičením je nutná. Takže já bych postupovala metodou něco za něco…fotbal ano, ale po tréninku cvičení navíc :wink: Jsem asi hrozná macecha :cert: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
31.10.11 17:56

Laka - dekuju moc za cenne rady ! :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Strratos1
16.1.12 00:12

Zdravím přítomné dámy…Jestli se můžu zapojit do diskuze, potřeboval bych poradit.Jsem sice chlap a to pořádnej - 195cm 115kg, ale potřebuji si koupit také ten rehabilitační míč-kvůli páteři.Poradili mi abych na něm cvičil..Chci se zeptat jestli takové ty řeči že vydrží až 600kg nejsou náhodou přehnané.Nevím jestli mě vůbec taková věc udrží..Co myslíte? Budu rád za jakoukoli odpověd.Děkuji mnohokrát (***@seznam.cz) :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák