Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@čekámenaštěstí děkuji za pozitivní reakci
jsem pro něho opravdu rozhodnutá, jen uvidíme zda seženu používaného elita nebo summita x3, kterého bych raději a nebo nakonec budu kupovat nového,, ale zatím čekáme na embyjka ![]()
@Tamtama píše:
tak teď jsem se zamilovala![]()
zdá se i vysoký, mám přes 180 a je to pro mně problém..
No, to se nedivím, že jsi se zamilovala, já jsem taky, až po uši ![]()
![]()
@anka 1 ale ani na bazaru jsem ho nenašla za příznivou cenu.. ![]()
Teda jsem opravdu překvapená a zadoufala jsem, že bych mohla výběr rozšířit snad i o nějaké ty trojkolky! i když kupříkladu Baby Jogger cenově (hlavně ty nejnovější modely) - tam asi nemohu ani doufat… a úplně vidím babičky, jak vozí něco se třemi koly
tchyně už se pohrdavě vyjádřila o těch „dnešních“ moderních kočárech co nehoupou a jsou moc malé…
No za chvilku mám cestu do města kolem obchodu s kočárky, tak snad tam budou mít vystaveno něco pořádného, abych si mohla vyzkoušet povozit nějaké modely v praxi…
@Tamtama
Jéé pardon, ale ono i těch 10kg člověku přijde jako 100, když už to tlačí a tahá celý den, měli jsme porodní 2,7kg tak je to prostě rozdíl ![]()
Mám X landera XA, bydlíme také na vesnici, kde je všude les, v klidu zvládneme cesty v lese, kde je hodně kořenů a je to v klidu. I do Prahy jezdím, v OC nemám problém a i jsem zvládla cestu výtahem pro 4 os ( tedy hodně malý) kočárek má něco okolo 14kg, nafukovací kolečka, super koženou rukojeť hluboká korbička se dá velmi snadno nacvaknout/vycvaknout, výborně se skládá ( vejde se do kufru ještě zlatý retrívr
), bydlíme v rodinném domku, ale máme 10 vstupních schodů a v klidu hlubokou korbičku unesu ( postava něco jako ty 165 cm, 46kg - 5 měsíců po porodu). Sporťák má 5ti bodové pásy a jde polohovat do úplného lehu ( mám kolekci 2011)
Koukni na Hartana, měla jsem tu čest vyzkoušet topline X a bomba! krásně odpružený a zároveň vcelku moderní. A má vložnou tašku! Já do něj pro druhé miminko pravděpodobně půjdu.
Měla jsem i x-lander XA a být tebou tak do něj nejdu - neodpružení je dost poznat! ale toho si člověk všimne až když něco odjezdí i v odpruženém a pozná ten rozdíl.
Roan marita je fajn, ale mě se tam hrozně nelíbí ten sporťák, navíc by tam byl ten problém s přenosnou korbou nebo taškou - protože tahat roanovou korbou bych nechtěla.
Do trojkolky bych já osobně nešla, jsou dlouhé jak pohádka a navíc většinou nejsou nijak odpužené.
Tak jsem včera navštívila ten obchod, z výše zmiňovaných kočárků tam měli X-landery (s tím teda kamarádka neměla dobré zkušenosti), Gessleiny (u těch je vidět, že je to asi bytelný stroj a že něco vydrží, ale po slevě 15.000, fuj
) a pak nějaké další, Baby Jogger byl na polici, takže jsem si ho nemohla ohmatat… Ale vyzkoušela jsem si jen cvičně povozit nejaký kočárek s natáčecími předními koly a byla to paráda to manévrování! Myslím, že to bylo něco ve stylu Maxi-Cosi Mura, jak tady už někdo zmiňoval, máte s ním někdo dobré zkušenosti z terénu? (nebo s podobným typem s těmi 2 otáčecími předními koly)
Ahojky, tak už tři měsíce používám Firkon Swing retro long a zatím si ho nemůžu vynachválit. Splňuje všechno, co jsem od kočárku chtěla a jako bonus vidím to, že je lehký s výborný na menévrování. Na vesnici naprostá pohoda, ve městě taky o. k. Uvidíme, co sporťák, ale na ten je zatím dost času…
Tak jak to dopadlo nakonec u nás: po návštěvě obchodu s kočárky jsme se s manželem zamilovali do Baby Jogger Summit X3. Nechali jsme si všechno předvést, ukázat, no strávili jsme tam přes hodinu času
.
Nikde samozřemě tento model nebyl k sehnání bazarový, dala jsem si nějaký čas na rozmyšlenou a pak jsem v práci dostala prémie, takže jsem se rozhodla zainvestovat do nového. Porod mě teprve čeká v březnu, ale zatím musím říct, že manipulace s kočárkem při zkoušení a jeho jednoduchá složitelnost, velká kola a ruční brzda nás naprosto nadchly. Jediné, z čeho mám obavy je ta „hluboká“ korbička, která je tedy opravdu hodně maličká a hlavně úzká… Obávám se, že z ní dítě hodně rychle vyroste… Ale to se všechno teprve uvidí, snad to byla dobrá investice… ![]()
Ahoj ženy. Už jsem pročetla skoro celé fórum ohledně kočárku, ale jde mi z toho hlava kolem, až je mi úzko. Takový široký výběr! Prosím, pomozte…! Na přelomu března dubna čekáme první miminko, bydlíme na vesnici ve Středočeském kraji a hledám kočárek. Budu s ním chodit po vesnici, ale i po polních cestách, občas lesem. Počítám s tím, že by měl mít odpružení a nafukovací kola. Budu ho denně tahat cca do 6 schodů. Jezdit MHD nebudu. Na cesty za doktorem, na nákupy či výlety budeme jezdit autem, takže bude potřeba i autosedačka. V zimě by měl zvládnout jezdit ve sněhu (i když u nás moc sníh nebude, tak 2× do měsíce jezdím na hory za babičkama), ale to už bude prckovi cca 9-10měs. a bude už asi ve sporťáku. Otázka je, jestli mám koupit x-kombinaci a konkrétně kterou, nebo zvlášť hluboký kočár a pak pořádný sporťák (a samozřejmě které by připadly v úvahu). Měl by mít sundavací pratelný potah a nastavitelnou výšku madla. Cenový strop 12-13tis. Za věnovaný čas vám děkuji.
@stiskoch Mám doma letošního elita, summit X3 ještě nebyl na skladě a je to nejlepší kočárek na světě
Fakt projede výběhem rozdrbaným od koní, kde je po kolena bláta a i v lese, kde člověk sotva leze, teď už se teda vozí hůř, protože syn má přes 100kg, ale jinak je lehoučký
Mám doma ještě quinny, minule jsem ho vytáhla na zahradu, ať nezašpiním elita a nadávala jsem jako blázen, to se nedá srovnat, ta manipulace
A hlavně, malej v něm spí 3 hoďky denně. V quiňákovi by takhle ani neusnul, ale svého elita úplně miluje.