Doprovod k doktorovi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.5.21 15:25

Doprovod k doktorovi

Dobrý den, nikdy jsem tohle nemusela řešit, tak bych si chtěla nechat poradit, která z možností je nejlepší. Příští týden mám jít na vyšetření cukrovky v těhotenství (mam z toho strach, protože myslim, že to tam celé vyzvracim :oops: ) ale byla jsem s tim srovnana, že je to důležité vyšetření. Jenže dva dny zpět jsem nejspíš asi horkem, nebo špatným tlakem omdlela a spadla jsem tak blbě, že mám vyvrtnuty kotnik. Byla jsem s tím na pohotovosti, ale stejně mi jen řekli fixovat a chladit. Už je to lepší, ale řídit s tím nejakou dobu fakt nemůžu a k tomu mám teď děsný strach, že bych po 3 hodinách v čekárně s respiratorem mohla zase omdlit a nohu si dodělat úplně, ani nevím kdo by byl zvědavý na to mě tam oživovat :mrgreen:
Chci tam v pondělí zavolat jestli je možné vzít sebou manžela, aby tam se mnou pro jistotu byl a hlavně mě i odvezl a dovezl. Ale teď k věci jaká je možnost aby ho uvolnili z práce, kdyz dostane razítko tak to má jen na půl směny a přece jen, tam je to na 3 hodiny + cesta, takže razítko nestačí. A nebo by měl nárok na paragraf na mě? Ale jakému doktorovi bych o ten paragraf měla říct (s nohou jsem byla jen na pohotovosti) nebo je ještě nějaká jiná možnost? Je mi líto ať si na to bere dovcu, přece jen ji bude ještě potřeba. Normálně si doktory obiham sama, ale teď mam opravdu strach a ani za volat nemuzu :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11113
15.5.21 15:28

Ať si vezme dovču. Jak líto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
15.5.21 15:32

Přesně, ať si vezme dovču, jiné řešení není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.21 15:36
@jita22 píše:
Ať si vezme dovču. Jak líto?

No že dovca se dá využít lépe, než sedenim u doktora :mrgreen: už i tak je mi ho líto, že tam se mnou musí dřepět a říkám si, že když jsem jeho manželka a jsem po úraze neschopna řídit a pohyb o berlích, tak by měl mít na něco nárok jako doprovod

• Citovat
  • Upravit
35594
15.5.21 15:44

No ještě otázka jestli ho tam s tebou nechají dřepět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
15.5.21 15:44

No tak ať si budoucí tatínek zvyká, mít dítě vyžaduje určité nepohodlí a sebeobětování, jen ať se snaží, nebo tu za rok budeš psát, jak jsi na všechno sama a partner přijde z práce a čučí do počítače

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.21 15:52
@JancaS84 píše:
No ještě otázka jestli ho tam s tebou nechají dřepět.

No toho se taky bojim, v pondělí tam zavolám a poptam se. Kdybych zničeho nic neomdlela, tak by mě to ani nenapadlo ho tam tahat, ale mám problém s tlakem a dýchání v respiratoru mi taky moc nepomáhá a pokud ráno nepojim a nedám kafe, tak mam ještě větší problém. Mimo těhotenství jsem takové problémy neměla, nikdy jsem se nevyvratila 8o a oba máme nedávno po corone, takže by jsme nikoho neměli ohrozit

• Citovat
  • Upravit
35594
15.5.21 15:55
@Anonymní píše:
No toho se taky bojim, v pondělí tam zavolám a poptam se. Kdybych zničeho nic neomdlela, tak by mě to ani nenapadlo ho tam tahat, ale mám problém s tlakem a dýchání v respiratoru mi taky moc nepomáhá a pokud ráno nepojim a nedám kafe, tak mam ještě větší problém. Mimo těhotenství jsem takové problémy neměla, nikdy jsem se nevyvratila 8o a oba máme nedávno po corone, takže by jsme nikoho neměli ohrozit

Tak oni tam jsou sestřičky pro případy, že se ti udela špatně. Me se tam taky udelalo blbe, tak sem si lehla, hodila nohy na horu a bylo to za chvíli dobrý. I teď u brání krve mi sestřička řekla ať si respirator sundam kdyby mě bylo špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
15.5.21 15:58

Já tedy měla test na 2 hodiny, první odběr před, druhý po hodině a třetí po dvou hodinách a hned jsem mohla odejít :nevim: Kvůli koroně objednávají (u nás) na ten čas jen jednu těhotnou, takže jsem byla v čekárně skoro celou dobu sama a nemusela jsem mít respirátor - řekli mi ať si ho sundavám. Jinak nevím, proč se tímhle testem tolik holek stresuje předem, za mne to teda žádná tragedie není, vypije se trochu přeslazené vody a pak se musí čekat - nic co by knížka nebo telefon nevyřešil :nevim: Každopádně přeju hodně štestí ať výsledky dobře dopadnou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.21 15:59
@stinga píše:
No tak ať si budoucí tatínek zvyká, mít dítě vyžaduje určité nepohodlí a sebeobětování, jen ať se snaží, nebo tu za rok budeš psát, jak jsi na všechno sama a partner přijde z práce a čučí do počítače

Tak toho se opravdu nebojim. On nemá problém si tu dovcu vzít, ale i já když chodila do práce, tak si kvůli doktora nebrala dovolenou, nevím proč bych to dělala. No nic, jen mě zajímalo jak je to s tim paragrafem, ale to se asi nedozvim. Opravdu nechápu, jak můžete soudit někoho koho ani neznáte, že bude sedět u počítače a s ničím nepomůže :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1375
15.5.21 16:10

No můžou mu potvrdit propustku. Já jsem to teda tak měla, když potřebovala svagrova na kontrolu po operaci. Propustka byla na mé jméno + jsem na její zadní straně měla napsáno, že jsem doprovod a jméno svagrove adali mi razítko z obou stran. Ale záleží kolik hodin manželovi na propustku v práci omluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
15.5.21 16:17

Obratila bych se na obvodaka, jedná se o doprovod kvůli nohy, tudíž obvodak. Vysvětlí situaci, jsem chromajzl, mám vyšetření OGTT a potřebují doprovod. V práci u manžela vyžadují striktně propustku na 3 hodiny, více nelze. Proto mi prosím napište paragraf manželovi na jeden den na mě. Hotovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21730
15.5.21 16:20

Jen odbočka, nevím, zda jsem mimo já nebo ne. Opravdu se běžně píše kvůli nohy, kvůli doktora? Trhá mi to trošku oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
15.5.21 16:21

U nás máme na doprovod člena domácnosti k lékaři celý den a stačí propustka od lékaře kam tě soprovází, nebo hodně lidí říkalo, že když nestíhali jen půlku směny, napsali čestný prohlášení, že nestíhali a nikdo to neřešil… je to hlavně o domluvě se zaměstnavatelem, všude jsou ty podmínky jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
15.5.21 16:22

Doprovod

1. Pracovní volno k doprovodu rodinného příslušníka do zdravotnického zařízení k vyšetření nebo ošetření při náhlém onemocnění nebo úrazu a k předem stanovenému vyšetření, ošetření nebo léčení se poskytne jen jednomu z rodinných příslušníků na nezbytně nutnou dobu, nejvýše však na 1 den, byl-li doprovod nezbytný a uvedené úkony nebylo možno provést mimo pracovní dobu

1. s náhradou mzdy nebo platu, jde-li o doprovod manžela, druha nebo dítěte, jakož i rodiče a prarodiče zaměstnance nebo jeho manžela; má-li zaměstnanec nárok na ošetřovné z nemocenského pojištění, nepřísluší mu náhrada mzdy nebo platu,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák