Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
http://recepty.vareni.cz/…blecny-dort/ napadl mě tenhle, bez piškotů samozřejmě… jen nevím jestli to bude držet
ale asi jo, když je tam ten puding (ten může???)… jinak fakt nevím ![]()
Mě napadá jen ovoce zalité do želatiny (možno smíchat i s pudinkem) a vyklopit jako bábovičku. Vám ostatním upéct dort normální.
Někde jsem četla, že je oblíbená krupice s ovocem, do misky nebo formy a potom vyklopit, až to zatuhne.Jen nevím jsk na tu krupici, jestli máte nějaké jiné mléko? sojové, speciální kojenecké. Četla jsem, že to paní dělala i z mateřského, ale tolik mléka bych ze sebe nedostala ![]()
Já jsem Tobíkovi k 1.narozeninám dělala melounový dort, zdobený borůvkami a hruškou. Tehdy měl taky podezření na alergii a na tomhle si pochutnal.
@Achdarek píše:
Já jsem Tobíkovi k 1.narozeninám dělala melounový dort, zdobený borůvkami a hruškou. Tehdy měl taky podezření na alergii a na tomhle si pochutnal.
Krásný nápad a úžasné provedení
Také mě napadlo udělat dort z čerstvého ovoce a meloun je lahůdka ![]()
@Achdarek a jak na to prakticky? Prosim-prosim. Krok po kroku. Podle ceho jsi vykrajovala?
Jste báječné! Děkuji ![]()
Ta krupice s ovocem by šla, jen z toho našeho mlíka by to byl blivajz, je to hrozně hořký. Jako mlíčko to pije, ale když jsem zkoušela kaši, tak mi to nejedla ![]()
Ten puding nevím, musím pročíst řádně složení, taky jsem o tom uvažovala, pěkně s ovocem. Mňam.
Fíííí ha, ten melounový dort je nádhera, to by mohlo projít, sice to bude v okruhu pěti metrů naprosto všude, ale za to je to naprosto nezávadné ![]()
Děkuju ještě jednou vám všem! ![]()
@AniNevim píše:
@Achdarek a jak na to prakticky? Prosim-prosim. Krok po kroku. Podle ceho jsi vykrajovala?
koupila jsem celý meloun, spíš takový ten oválný než kulatý. Nožem nakrájet na velká kola a okrájet slupku a pak dvě kola postupně zmenšit. Hotovo za 10 minut.
Ahoj mamky,
prosím, měla bych na vás prosbu.
Malá měla rok, jenže jsme všichni lehli, tak se oslava zrušila.
Příští víkend „to“ vypukne, jenže mám malý problém. Moc bych chtěla, aby si malá mohla popatlat ve svém prvním dortu, jenže jsem limitovaná podezřeními na alergie KB a vejce. Lepek už pomalu rozjíždíme, takže tam by problém už neměl být. Jen pro všetečné maminky
, malá nesmí nic mléčného ani vejce, protože tak rozhodl primař na gastru, kam od narození s malou docházím.
Prostě vůbec nevím, co udělat, aby to mohla i ochutnat. Tím, že nesmí žádné mléčné výrobky a vejce, tak nelze udělat nic z piškotů a případně jogurtu.
Prosím, nemáte nějaký vychytaný „domácí výrobek“, který by neobsahoval výše zmiňované?
Moc děkuji.