Dort s čoko trubičkami - jaké ovoce?

22614
13.7.14 08:54

Dort s čoko trubičkami - jaké ovoce?

Ahoj holky,

jelikož jste mi tu vždy dobře poradily, jdu za vámi pro radu znovu :kytka:

Peču dorty a na pátek mám upéct kamarádce dvoupatrový dort s trubičkami z bílé čokolády a ovocem navrch. Ale mně samotné kombinace jakékoli ovoce+čokoláda nechutná, takže nemám představu co jo a co ne… Dělala jsem kdysi stejný dort, tam jsem dala jahody, ale ty už nejsou… Napadly mě maliny, ale ty už u našich taky nejsou.
Kdyby některou z vás napadlo, ať se zeptám kamarádky.. Už jsem se ptala a odpověď : „Já nevím, udělej to podle sebe, ty něco vymyslíš.“

Takže otázka zní - jaké ovoce? Klidně víc druhů, klidně tropické, „naše“,… Co byste na takovém dortu chtěly?

Ještě dodám, že krém bude z mascarpone a tvarohu a pro představu, jak by to mělo vypadat házím fotku toho s jahodami…

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
13.7.14 09:01

Zrovna jím borůvkový tvarožák, takže navrhuju borůvky :mrgreen: Akorát teda s nimi nejdou takové velké efekty jako s těmi jahodami, ale jak k tvarohovitému krému, tak k bílé čokoládě se podle mě hodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.7.14 09:08

Já teda do těhle dortů dávám vždycky maliny. Myslím, že by jsi je určitě sehnala, ale nevím za kolik :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.7.14 09:11

Mňam! dala bych si kousek toho jahodového ;)
napadá mě ananas, nektarinky a kivi, ale nevim, jestli by to nebylo mdlé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
13.7.14 09:13

Tak k čokoládě a mascarpone bych volila jahody, maliny, ostružiny - klidně mix. Něco výraznějšího a ne přeslazenýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.7.14 09:15

@lyrica za kolik je mi fuk, já jí to naúčtuju :mrgreen: no pokuid seženu, jsou jasná volba

@Bibi239 u nás už borůvky nejsou.. leda naši mají na zahradě ty kanadské, obrovské.. :think:

@Malaga nektarinky a kiwi mám v záloze, kdyby nebylo zbytí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.7.14 09:16

@Paradise jahody už nejsou, maliny nevím jesli ženu a ostružiny ještě nejsou… ale tedy kombinace maliny/ostružiny by byla mňamozní :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.7.14 09:18

@atominnka hele jahody maj všude ještě, u nás ( globus, billa, interspar,.. ) :nevim:
A maliny měli naposledy v Globusu taky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.7.14 09:18

@Kaja-kaja to muselo bejt výborný :pankac: no docela jsi mi dala naději, že to nebude tak horký a něco ještě seženu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.7.14 09:20

@lyrica my tu máme penny, albert a kaufland… a nikde maliny dneska ráno neměli… :zed: holt bydlím v p.deli :roll: a vlastně anijahody jsem neviděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.7.14 09:22

@atominnka aha, hm, to je na prd :roll:
Ale určitě něco vymyslíš 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549

@atominnka tak jahody jsem včera viděla v penny a byli nádherné. Maliny by se dali nasbírat, kdybys věděla, kde rostou mohli by ještě být ale je fakt, že s těma ostružinama je problém.

Mě právě nenapadá nic, co by se hodilo ke kombinaci čokoláda, mascarpone. V nouzi by šla použít mandarinka, ale už mi to skřípe. Dobrý by byl banán, ale ten na vzduchu hnědne a k bílé čokoládě nesedí barevně stejně jako hruška.

Jo vůbec ti to nezávidím. Možná zkusit sehnat ty ostružiny mražené a kdyby se nechali pořádně okapat a zacházelo se s nimi opatrně, ale je mi jasné, že to není ono ani vzhled ani chuť. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614

No ale ted mě něco napadlo… jsem na FB ve skupině, kde je místní bazárek, zkusím tam napsat, jestli by mi někdo neodprodal třeba kilo malin ze zahrádky nebo z lesa :think: se dvěma dětma a nulovým hlídáním si do lesa na ně fakt netroufám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.7.14 09:23

@atominnka a co teda pár těch zahradních borůvek a trochu červeného rybízu, aby to bylo trošku pikantní, na dosypání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
13.7.14 09:24

@atominnka já mám v mrazáku celé jahody, plzeňsko. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie