Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
jelikož jste mi tu vždy dobře poradily, jdu za vámi pro radu znovu ![]()
Peču dorty a na pátek mám upéct kamarádce dvoupatrový dort s trubičkami z bílé čokolády a ovocem navrch. Ale mně samotné kombinace jakékoli ovoce+čokoláda nechutná, takže nemám představu co jo a co ne… Dělala jsem kdysi stejný dort, tam jsem dala jahody, ale ty už nejsou… Napadly mě maliny, ale ty už u našich taky nejsou.
Kdyby některou z vás napadlo, ať se zeptám kamarádky.. Už jsem se ptala a odpověď : „Já nevím, udělej to podle sebe, ty něco vymyslíš.“
Takže otázka zní - jaké ovoce? Klidně víc druhů, klidně tropické, „naše“,… Co byste na takovém dortu chtěly?
Ještě dodám, že krém bude z mascarpone a tvarohu a pro představu, jak by to mělo vypadat házím fotku toho s jahodami…
Díky ![]()
Zrovna jím borůvkový tvarožák, takže navrhuju borůvky
Akorát teda s nimi nejdou takové velké efekty jako s těmi jahodami, ale jak k tvarohovitému krému, tak k bílé čokoládě se podle mě hodí
Já teda do těhle dortů dávám vždycky maliny. Myslím, že by jsi je určitě sehnala, ale nevím za kolik ![]()
Mňam! dala bych si kousek toho jahodového ![]()
napadá mě ananas, nektarinky a kivi, ale nevim, jestli by to nebylo mdlé…
Tak k čokoládě a mascarpone bych volila jahody, maliny, ostružiny - klidně mix. Něco výraznějšího a ne přeslazenýho.
@lyrica za kolik je mi fuk, já jí to naúčtuju
no pokuid seženu, jsou jasná volba
@Bibi239 u nás už borůvky nejsou.. leda naši mají na zahradě ty kanadské, obrovské.. ![]()
@Malaga nektarinky a kiwi mám v záloze, kdyby nebylo zbytí ![]()
@Paradise jahody už nejsou, maliny nevím jesli ženu a ostružiny ještě nejsou… ale tedy kombinace maliny/ostružiny by byla mňamozní ![]()
@atominnka hele jahody maj všude ještě, u nás ( globus, billa, interspar,.. ) ![]()
A maliny měli naposledy v Globusu taky. ![]()
@Kaja-kaja to muselo bejt výborný
no docela jsi mi dala naději, že to nebude tak horký a něco ještě seženu ![]()
@lyrica my tu máme penny, albert a kaufland… a nikde maliny dneska ráno neměli…
holt bydlím v p.deli
a vlastně anijahody jsem neviděla ![]()
@atominnka tak jahody jsem včera viděla v penny a byli nádherné. Maliny by se dali nasbírat, kdybys věděla, kde rostou mohli by ještě být ale je fakt, že s těma ostružinama je problém.
Mě právě nenapadá nic, co by se hodilo ke kombinaci čokoláda, mascarpone. V nouzi by šla použít mandarinka, ale už mi to skřípe. Dobrý by byl banán, ale ten na vzduchu hnědne a k bílé čokoládě nesedí barevně stejně jako hruška.
Jo vůbec ti to nezávidím. Možná zkusit sehnat ty ostružiny mražené a kdyby se nechali pořádně okapat a zacházelo se s nimi opatrně, ale je mi jasné, že to není ono ani vzhled ani chuť. ![]()
No ale ted mě něco napadlo… jsem na FB ve skupině, kde je místní bazárek, zkusím tam napsat, jestli by mi někdo neodprodal třeba kilo malin ze zahrádky nebo z lesa
se dvěma dětma a nulovým hlídáním si do lesa na ně fakt netroufám…
@atominnka a co teda pár těch zahradních borůvek a trochu červeného rybízu, aby to bylo trošku pikantní, na dosypání?