Dospívání dcery
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pověř tetu nebo kamarádku. A docela se vsadím, že už spoustu věcí ví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kup ji knížku, je jich spousta. A dodej, že kdyby ji cokoliv zajímalo, nebylo jasný atp, tak ať se tě klidně zeptá. Že to sice bude trapnej rozhovor, pro vás oba, ale že to k životu patří a chceš, ab měla všechny informace a všechno ji bylo jasný, nic ji netrápilo a nemusela nic zjišťovat po kamaradkach, internetu a tak. Je ale taky možný, že v dnešní době, ve 12 letech, už dávno všechno ví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele podle mě už ví úplně vsechno. A ikdyby nevěděla, tak pochybuju, že se zeptá otce. To nemyslim zle, ale proste 12leta holka tohle s tatkou řešit nechce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@heluska1992 píše:
Hele podle mě už ví úplně vsechno. A ikdyby nevěděla, tak pochybuju, že se zeptá otce. To nemyslim zle, ale proste 12leta holka tohle s tatkou řešit nechce
No když je táta jediný rodič, kterého má, může být dost věcí jinak…
A popravdě - kup knížku, pošli ji jinam je přesně to co autor nechce slyšet, protože to bych nechtěl ani já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila bych knížku o holčičím dospívání a předala se slovy, že kdyby v čemkoliv potřebovala poradit, ať se nebojí přijít za tebou, nebo třeba tetou ( pokud nějakou důvěrnější máte). Aby věděla, že na ni myslíš a není ti jedno, jak to zvládá. Ale v tomto věku už podle mě většinu ví od kamarádek, z internetu. Můžeš jí třeba i poslat odkaz na nějaké stránky, kde je vše vysvětlené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normalne ji to rekni, ze vis, ze je to jiny, ptz jsi chlap ale muze se zeptat na cokoliv. Kdyby se stydela zeptat, at to napise.
Ja jsem zenska a bezne v tomhle mluvim na rovinu s nejstarsim synem, jemu je uz skoro 16 ale vzdycky jsme se bavili. Pamatuju kdyz se narodil nejmladsi, bylo mu 5 a pul a ja rikam hele tebe nezajima, jak ty deti vznikaj? A on pravil ze to je jako u plostic, spojej se spodkama a je to ![]()
Zaklad uspechu je mluvit mluvit mluvit..vzdycky.
No a pokud chces navod, nevnucuj se ji, pubosi jsou neco jako hystericky pirane. Akorat ji rekni, ze muze prijit kdykoliv, kdyz bude chtit mluvit o tom, co se s ni deje a ze vis, ze ty zmeny nejsou jednoduchy.
Příspěvek upraven 19.05.21 v 08:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabrriel píše:
No když je táta jediný rodič, kterého má, může být dost věcí jinak…A popravdě - kup knížku, pošli ji jinam je přesně to co autor nechce slyšet, protože to bych nechtěl ani já.
Je otázkou, co by chtěla dcera. A většina z nich si o dospívání moc povídat nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova ale chce, hlavne chtej vedet, ze v tom nejsou samy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei píše:
@Havlova ale chce, hlavne chtej vedet, ze v tom nejsou samy.
To jo. Ale ve 12 (7 třída) už dost vědí a proberou spolu. A co vím od sebe a okolí, tak se před dospělými stydí. Teď už jí to přijde tak 2 roky normální (skoro 16). A jako malé jí to přišlo taky normální. Ale těch 10 až +/- 13 se styděla ona a i podle známých kamarádky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Knížka je fajn nápad, eventuelně pověřit babičku nebo tetu? Nicméně když si vzpomenu na sebe ve 12, tak bych se spíš smála, kdyby se mě někdo (natož otec) snažil poučovat o menstruaci nebo změnách na těle
A to už je 20 let. Co teprve ty dnešní „děti“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcery jsem o těchto věcech poučila mnohem dřív, v tomto věku už dávno menstruovaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova asi bych rekla, ze to bude individualni..chudacci hormonci, nezavidim jim to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://www.emimino.cz/…stem-417695/
A těhotný už nejsi? dopadlo to dobře? ![]()
- Citovat
- Upravit
@ludmilaadamkova píše:
https://www.emimino.cz/…stem-417695/A těhotný už nejsi? dopadlo to dobře?
U chlapů pozitivní test může značit rakovinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, je mi 30 mám 12 a 7 letou dceru a jsem vdovec. Starší dcera dospívá jde do puberty. Jak s ni mám jako muž promluvit o změnách na těle? Menstruace a podobně, aby se nestyděla s otcem o tom bavit. Vůbec nevím jak na to. Může mi někdo prosím poradit