Dospívání dcery

Jenda91
19.5.21 06:35

Dospívání dcery

Ahoj, je mi 30 mám 12 a 7 letou dceru a jsem vdovec. Starší dcera dospívá jde do puberty. Jak s ni mám jako muž promluvit o změnách na těle? Menstruace a podobně, aby se nestyděla s otcem o tom bavit. Vůbec nevím jak na to. Může mi někdo prosím poradit

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42098
19.5.21 06:46

Pověř tetu nebo kamarádku. A docela se vsadím, že už spoustu věcí ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
19.5.21 06:50

Kup ji knížku, je jich spousta. A dodej, že kdyby ji cokoliv zajímalo, nebylo jasný atp, tak ať se tě klidně zeptá. Že to sice bude trapnej rozhovor, pro vás oba, ale že to k životu patří a chceš, ab měla všechny informace a všechno ji bylo jasný, nic ji netrápilo a nemusela nic zjišťovat po kamaradkach, internetu a tak. Je ale taky možný, že v dnešní době, ve 12 letech, už dávno všechno ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
19.5.21 07:11

Hele podle mě už ví úplně vsechno. A ikdyby nevěděla, tak pochybuju, že se zeptá otce. To nemyslim zle, ale proste 12leta holka tohle s tatkou řešit nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
19.5.21 07:40
@heluska1992 píše:
Hele podle mě už ví úplně vsechno. A ikdyby nevěděla, tak pochybuju, že se zeptá otce. To nemyslim zle, ale proste 12leta holka tohle s tatkou řešit nechce

No když je táta jediný rodič, kterého má, může být dost věcí jinak…

A popravdě - kup knížku, pošli ji jinam je přesně to co autor nechce slyšet, protože to bych nechtěl ani já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
19.5.21 07:41

Koupila bych knížku o holčičím dospívání a předala se slovy, že kdyby v čemkoliv potřebovala poradit, ať se nebojí přijít za tebou, nebo třeba tetou ( pokud nějakou důvěrnější máte). Aby věděla, že na ni myslíš a není ti jedno, jak to zvládá. Ale v tomto věku už podle mě většinu ví od kamarádek, z internetu. Můžeš jí třeba i poslat odkaz na nějaké stránky, kde je vše vysvětlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
19.5.21 07:52

Normalne ji to rekni, ze vis, ze je to jiny, ptz jsi chlap ale muze se zeptat na cokoliv. Kdyby se stydela zeptat, at to napise.
Ja jsem zenska a bezne v tomhle mluvim na rovinu s nejstarsim synem, jemu je uz skoro 16 ale vzdycky jsme se bavili. Pamatuju kdyz se narodil nejmladsi, bylo mu 5 a pul a ja rikam hele tebe nezajima, jak ty deti vznikaj? A on pravil ze to je jako u plostic, spojej se spodkama a je to :mrgreen:
Zaklad uspechu je mluvit mluvit mluvit..vzdycky.
No a pokud chces navod, nevnucuj se ji, pubosi jsou neco jako hystericky pirane. Akorat ji rekni, ze muze prijit kdykoliv, kdyz bude chtit mluvit o tom, co se s ni deje a ze vis, ze ty zmeny nejsou jednoduchy.

Příspěvek upraven 19.05.21 v 08:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42098
19.5.21 08:03
@gabrriel píše:
No když je táta jediný rodič, kterého má, může být dost věcí jinak…A popravdě - kup knížku, pošli ji jinam je přesně to co autor nechce slyšet, protože to bych nechtěl ani já.

Je otázkou, co by chtěla dcera. A většina z nich si o dospívání moc povídat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
19.5.21 08:08

@Havlova ale chce, hlavne chtej vedet, ze v tom nejsou samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42098
19.5.21 08:14
@Tarjei píše:
@Havlova ale chce, hlavne chtej vedet, ze v tom nejsou samy.

To jo. Ale ve 12 (7 třída) už dost vědí a proberou spolu. A co vím od sebe a okolí, tak se před dospělými stydí. Teď už jí to přijde tak 2 roky normální (skoro 16). A jako malé jí to přišlo taky normální. Ale těch 10 až +/- 13 se styděla ona a i podle známých kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.5.21 08:15

Knížka je fajn nápad, eventuelně pověřit babičku nebo tetu? Nicméně když si vzpomenu na sebe ve 12, tak bych se spíš smála, kdyby se mě někdo (natož otec) snažil poučovat o menstruaci nebo změnách na těle :lol: A to už je 20 let. Co teprve ty dnešní „děti“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42459
19.5.21 08:20

Dcery jsem o těchto věcech poučila mnohem dřív, v tomto věku už dávno menstruovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
19.5.21 08:27

@Havlova asi bych rekla, ze to bude individualni..chudacci hormonci, nezavidim jim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
19.5.21 08:32

https://www.emimino.cz/…stem-417695/

A těhotný už nejsi? dopadlo to dobře? :pankac:

• Citovat
  • Upravit
27673
19.5.21 08:41
@ludmilaadamkova píše:
https://www.emimino.cz/…stem-417695/A těhotný už nejsi? dopadlo to dobře? :pankac:

U chlapů pozitivní test může značit rakovinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí