Dcera ode mě dostala výprask

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.12.21 22:53

Jako dítě jsem od mamky pár krát dostala vařečkou. Už jako dítě jsem vnímala, že si spíš vybíjí nějakou svoji zlost, prohřešky nebyly tak velké, aby zasluhovaly takový trest. Mamka tím u mě klesla a ztratila důvěru. Přestala jsem se ji svěřovat s čímkoli. Dodnes máme složitý vztah. Tak si prosím tě dej pozor, ať tu svoji holčičku neztratíš nějakými zbytečnými tresty. Jen uplatňuješ svoji převahu a moc. Bude se tě bát.

• Citovat
  • Upravit
14723
26.12.21 23:03
@hanka.br. píše:
Když jednou dostaneš od manžela výchovný nářez, taky neuškodí? Vlastně záleží na okolnostech…

Proč to nehnat do absurdity, že?

Já jsem jasně řekla, že zakladatelka se zachovala jako rapl a že měla mít promyšleno, co bude dělat, až se mladá vrátí domů. Evidentně neměla.
A tohle bylo jediné, na co se zmohla.
Takže je buď přetažená anebo mají hlubší problém. Já si myslím, že u nich toho je více a tohle byla gradace.
Jinak mi to je jedno. Nevyznávám výchovu nevýchovou, pokud se ukáže, že to nefunguje. To funguje jenom na některé děti. Zdaleka ne na všechny a některé vymezení hranic potřebují. Ne nutně výprasekem, ale fyzickým kontaktem ano. Některé matky se nezmůžou na nic než prošení a domlouvání, je to k pláči. Spoustě dětí zákazy a omezení mobilu nevadí. Přeceňuje se to, protože taky jde jenom tak ležet v posteli a nedělat prostě nic.
V tomto případě byla reakce matky nepřiměřená, nicméně její dcera ji poslouchat musí, což se týká návratu domů. Pravidla mít musí.
A hlavně mají tu vymoženost jako jsou telefony.
Za mých mladých let tohle nebylo a v životě bych si netroufla nepřijít domů v domluvený čas. A když jsem přišla, jakože jsem přišla, tak to mělo následek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.12.21 23:05
@Anonymní píše:
Ahoj holky..

Moje dcera dostala od mě výprask vařečkou..Šla dnes ven s kamarádkou, přikázala jsem ji, že do pěti bude doma a basta. V půl mi poslala SMS, že se jí domu ještě nechce, že přijde o hoďku později.. No to jsem ji nedovolila a napsala jsem ať přijde, tak jak jsem řekla.
No dcera si to udělala po svojim a přišla po šestej..
No jak hned přišla, přiřítila jsem se na ní s vařečkou a dost jsem ji na ten zadek vysazela.. Nikdy dceru nebiju, ale teď jsem měla asi nějakej zásek :oops:.

Křičela na mě, že děti se nemlátí, pak se sebrala do pokoje a teď tu za mnou chodí a stěžuje si že ji bolí zadek :roll:.

Ach jo, mne je to tak líto, co jsem udělala..A stydím se za sebe..prosím ponechejte v anonymu..

Ani nevím, co od tyhle diskuze očekávám..asi mě jen zajímá vaše vyjádření, které máte taky děti..jak tohle řešíte doma vy?

Neřezala bych ji, ale řekla bych, že pozdě přišla naposledy. Že teď má dva dny zaracha a žádný mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
26.12.21 23:11
@Anonymní píše:
Ahoj holky..

Moje dcera dostala od mě výprask vařečkou..Šla dnes ven s kamarádkou, přikázala jsem ji, že do pěti bude doma a basta. V půl mi poslala SMS, že se jí domu ještě nechce, že přijde o hoďku později.. No to jsem ji nedovolila a napsala jsem ať přijde, tak jak jsem řekla.
No dcera si to udělala po svojim a přišla po šestej..
No jak hned přišla, přiřítila jsem se na ní s vařečkou a dost jsem ji na ten zadek vysazela.. Nikdy dceru nebiju, ale teď jsem měla asi nějakej zásek :oops:.

Křičela na mě, že děti se nemlátí, pak se sebrala do pokoje a teď tu za mnou chodí a stěžuje si že ji bolí zadek :roll:.

Ach jo, mne je to tak líto, co jsem udělala..A stydím se za sebe..prosím ponechejte v anonymu..

Ani nevím, co od tyhle diskuze očekávám..asi mě jen zajímá vaše vyjádření, které máte taky děti..jak tohle řešíte doma vy?

Ocenila bych, že se ozvala, že se chce zdržet a nechala bych ji. Když už jsi byla naštvaná, že nedorazila, mělas ji teda vyčinit a vymyslet dopředu trest. Když myslíš, že si ho zasloužila. Ale řezat vařečkou desetiletou slečnu? To si neumím vůbec představit.

Příspěvek upraven 26.12.21 v 23:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.12.21 23:22

Teda zkusila jsi se někdy vařečkou praštit jak to boli? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.12.21 23:24
@Renata2007 píše:
Teda zkusila jsi se někdy vařečkou praštit jak to boli? :think:

Nebo manžela. Až přijde pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.21 23:29

Ja bych to zas tak drsně neviděla. Asi je to trochu přehnaná reakce se hned ohnat vařečkou. Ale ja taky dostala jako malá, kolikrat mi přišlo i za absurdní věci, ale věděla jsem že poslouchat se musí. A muj vztah s rodiči to nepoznamenalo a i pres to je miluju. I když jak tu jiné píšou, ze je nesmyslné aby sla v 17h domu když jsou prázdniny, tak přeci jen ty si rodič a tebe ma poslouchat a ne si delat co chce. V 10letech je na to jeste dost brzo. Určitě bych se ji neomlouvala, ale vysvětlila proč se tak stalo a že si nemůže dělat co chce.
(P. s. davam to tu anonymne aby me ostatni neukamenovali😀)

• Citovat
  • Upravit
763
27.12.21 00:10

Seš k. r.á. v.a no, jako seřezat desetiletou holku vařečkou?..ty máš dost jako.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
27.12.21 08:25
@LaPaloma píše:
Proč to nehnat do absurdity, že?Já jsem jasně řekla, že zakladatelka se zachovala jako rapl a že měla mít promyšleno, co bude dělat, až se mladá vrátí domů. Evidentně neměla.
A tohle bylo jediné, na co se zmohla.
Takže je buď přetažená anebo mají hlubší problém. Já si myslím, že u nich toho je více a tohle byla gradace.
Jinak mi to je jedno. Nevyznávám výchovu nevýchovou, pokud se ukáže, že to nefunguje. To funguje jenom na některé děti. Zdaleka ne na všechny a některé vymezení hranic potřebují. Ne nutně výprasekem, ale fyzickým kontaktem ano. Některé matky se nezmůžou na nic než prošení a domlouvání, je to k pláči. Spoustě dětí zákazy a omezení mobilu nevadí. Přeceňuje se to, protože taky jde jenom tak ležet v posteli a nedělat prostě nic.
V tomto případě byla reakce matky nepřiměřená, nicméně její dcera ji poslouchat musí, což se týká návratu domů. Pravidla mít musí.
A hlavně mají tu vymoženost jako jsou telefony.
Za mých mladých let tohle nebylo a v životě bych si netroufla nepřijít domů v domluvený čas. A když jsem přišla, jakože jsem přišla, tak to mělo následek.

K tomu, co jsem označila tučně: zase další, kdo neví, co je to Nevýchova, ale píše o tom. V Nevýchově se hranice nastavují, akorát se k tomu používají jiné metody než tresty (ani fyzické ani jiné). A kromě toho Nevýchova není nic jiného než respektující rodičovství. Můžeš si v knihovně půjčit 10 knížek a ty přečíst a dozvíš se to, co v Nevýchově, akorát za to nemusíš platit x tisíc.

• Citovat
  • Upravit
pet p
27.12.21 08:28
@Anonymní píše:
Protože doma vůbec neposlouchá, neuklizi si ani svůj pokoj(za posteli najdu klidně i špinavé kalhotky..)
A už víckrát nedodržela čas kdy má být doma

Zakladatelko, vy máte ale nejspíš větší problém. Asi celkově v komunikaci.
Pokud to chceš zlepšit, můžeš přečíst nějaké knížky, třeba Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly. Nebo můžeš zkusit kurzy dovychovat.cz nebo nevychova.cz nebo si poslechnout třeba tohle video o puberťácích https://www.youtube.com/watch?…
Všechno, co zmiňuji, je o respektujícím přístupu k dítěti. Příp. se můžeš podívat na blog, kde jsem se snažila některé své postřehy sepsat: https://petrush-cz.blogspot.com/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.21 08:48

No já nevím, já jako dítě byla taky bordelář a dost, těch kalhotek bych byla schopna asi taky v 10. A občas jsem přišla pozdě protože jsem chtěla být s dětma venku, pokud doma na ten čas nic nečekalo, že by se někam šlo nebo tak. Ano, štve to, chápu. Ale je to u dítěte tak strašné? Jinak jsem se dobře učila, měla koníčky, nikomu jsem neubližovala. V pubertě jsem se ze řetězu neutrhla, vlastně nikdy jsem nic hrozného neprováděla a vyrostl ze mě slušný člověk.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
27.12.21 09:23

Vysvětlí mi někdo, proč je seřezat dítě normální, ale seřezat manželku absurdita? 8o To už se mi zdá, že dospělému to ublíží méně.
Za takovouhle blbost mlátit dítě (když pomineme, že mlátit kohokoliv je blbost vždy) je fakt mimo. Ale zakladatelko neboj se, jen tak dál a ona se ti pak brzo vyklidí z domu :potlesk:.

• Citovat
  • Upravit
540
27.12.21 09:56

Tak jestli měla být doma v 5 a přišla po 6, tak to Ok není. A nějaký trest je adekvátní. Já jednou taky něco takového udělala a příjemné to pak doma nebylo. Asi to bylo trochu přehnaný, hned vytáhnout vařečku, ale jestli prudí dlouhodobě, tak chápu, že zakladatelce ujely nervy. Zkusila bych si o tom s dcerou ještě časem promluvit v klidu, ale zase jí nějak neprosit o odpuštění nebo tak, musíš si být svým postojem jistá, jinak si z tebe bude dělat srandu. Myslím, že újmu z toho fakt jednorázově nemá… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
27.12.21 11:13

Přijde mi neuvěřitelný, kolik lidí tu považuje za normální, aby si desetiletý dítě rozhodovalo o času návratu domů. A v 17hod. je teď naprostá tma, přijde mi to jako optimální doba návratu domů pro dítě tohodle věku. Máme dítě o trošku starší než zakl. A napsat, že se mu nechce domu a prostě nepřijít, by si nedovolilo ani náhodou. Pokud chce přijít pozděj, tak se zeptá a buď dovolíme nebo ne a podle toho se zařídí.

Výprask vařečkou za mne teda úlet je. Za 1.bych si na ten výprask prostě nebrala žádný předmět, když děti jó zlobily, tak plácnutí rukou (ale sama moc dobře vim, že zatímco na nějaké dítě funguje vysvětlování, na nějaké zákaz elektroniky, na nějaké večerka, na nějaké být za trest v pokojíku, tak na některé prostě zafunguje nejlíp plácnutí, které prostě přeruší ten „trans“, ve kterém je - což ale neni tenhle případ, tady mi to moc smysl nedává). Taky bych nikdy nedala facku či cokoliv směřovaný na hlavu. Za 2. tahle holka je na to velká, ta na tu prd.el měla dostat už před pár lety, když si začínala dělat, co chce a na respekt k rodičům kašlat.

Pokud jde o srovnávání s „mlácením“ od manžela, je to dost mimo. Manželé navzájem nejsou odpovědní za svojí výchovu, ani nejsou za sebe navzájem trestně odpovědní. Ten, za koho má rodič odpovědnost a je jeho povinnost ho vychovat, jsou děti. O rozdílu mezi plácnutim přes zadek mlácenim do hlavy jsko facky by snad ani nemělo být potřeba se zmiňovat :roll:

On ve vašem případě není největší problém v tom pozdnim návratu, ale v tom, že dcera na vás (nebo min.na tebe) jako na autoritu kašle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
27.12.21 11:24

@e-Surfařka Jo ták - dítě máš povinnost vychovat, takže ho můžeš vesele fyzicky týrat. To dává smysl. jenom na okraj - pokud dítě na sobě nese stopy takového násilí a má po těle modřiny od vařečky, máme ve školách ohlašovací povinnost. Takže ono to až tak OK zas nebude. Nemluvě o tom, že na vzájemném vztahu dítěte a rodiče to zanechá trvalé stopy úplně stejné, jako když tě napadne manžel. Mmch - pokud manžel zmlátí ženskou vařečkou, tak je to teda taky v pohodě. No podle mě ne, ale ty to máš zřejmě jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí