Dcera ode mě dostala výprask

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3142
30.12.21 13:13
@pet p píše:
Cože? Mělo to efekt a něco z ní je? ALE ZA JAKOU CENU??? O to přece jde!

pointa je ovšem v tom, že nebýt té výchovy „škoda rány…“, jsem mohla být daleko dál a úspěšnější, protože bych se nebála každého neúspěchu, každé autority, netrpěla impostor syndromem a skutečně si věřila, že jsem dobrá a nemusím si lásku „zasloužit“ perfektními výsledky

@Capelucia píše:
@annlady já mám pocit, že tohle tady těm agresivním jedincům nevysvětlíš. Musí si za každou cenu dokázat, i urážkama, že mají pravdu. Jistě stejně, jak to mají doma. Slepé, hluché na cokoliv jiného než agresi a slabé na to, aby se naučili ovládat své emoce - co ovšem vyžadují od svých dětí nejpozději od batolecího věku.Agresí vynucená poslušnost nemá z dobrým vychováním ani autoritou nic. Pro život jsou důležitější hodnoty jako zdravé sebavědomí, sebeláska, pocit spokojenosti, spolupatřičnosti, emocionální stabilita… ale tohle se bohužel do nikoho vtlouct nedá, zato vytlouct úplně snadno. A pak si dítko jdi do světa a hledaj důvod, proč si tak celkem nevěříš…

vtipný byl teď moment, kdy jsem si u rodičů matce (vychovávala a mlátila matka, otec jí šel z cesty, imho by byl dneska vyhodnocen jako asperger nebo něco podobného) postěžovala, že kolega dostal 5× větší prémie jak já, že sice udělal víc práce navíc, ale taky jí víc dostane zadáno, protože působí sebevědomě a sebejistě, tak mi řekla, to to ale přece musíš taky, tak se to nauč…

@Venetia píše:
Je to těžké, rodice si nevybiras
Ja jsem zase moc hodna a nedusledna, a moje deti VS nemaji. To si fakt nevyberes.

Já jsem na VŠ chtěla sama, bylo to pro mne naprosto přirozené. Protože jsem měla a mám touhu po získávání nových znalostí a schopností. To se do člověka nevmlátí. To se dá jen podporovat. A ne, podpora není „když se nebudeš učit, budeš dělat hajlzbábu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
30.12.21 13:17
@pet p Verim, ze to na nektere deti muze fungovat, ale ja zazila neco podobneho, spoustu vysvetlovani, a celou dobu jsem si rikala tak uz dokecej at muzu jit a priste kdyz jsem resila jestli poslechnout nebo ne, tak jsem si rikala, ze o nic nejde, zas jen prijde ta hodinova prednaska, vysvetlovani a nutnost tvarit se ze mi to je lito a chapu to. Stejne to vidim u sve netere. A jeji segra u toho vysvetlovani naopak desne place a je litostinek, ktere to rozhodne dlouhodobe neprospeje.

Kde přesně jsem psala, že má rodič dítěti dávat hodinové přednášky?
Autor jedné z nejznámějších knížek o respektující výchově píše: „nepřikazovat, nepoučovat, nenutit řešení, nemoralizovat, neshazovat, nenadávat, netrestat, neodměňovat, nesoudit.“
Tvoji rodiče zřejmě nepraktikovali respektující výchovu, tipla bych spíš autoritářskou bez fyzických trestů…?

• Citovat
  • Upravit
pet p
30.12.21 13:24
@Venetia píše:
Presne, mne by tohle otravilo vic nez nejaka facka.
Se svoji povahou bych se asi zatvrdila a prestala komunikovat.

A co přesně by tě otrávilo? Že by ti matka řekla, že se o tebe bála? A že očekává, že dohody se budou dodržovat? Takže bys radši facku?

• Citovat
  • Upravit
419
30.12.21 13:54
@pet p píše:
A co přesně by tě otrávilo? Že by ti matka řekla, že se o tebe bála? A že očekává, že dohody se budou dodržovat? Takže bys radši facku?

Ne. Říct, že jsem se bál/a a stvrdit to fackou 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107602
30.12.21 15:09
@pet p píše:
A co přesně by tě otrávilo? Že by ti matka řekla, že se o tebe bála? A že očekává, že dohody se budou dodržovat? Takže bys radši facku?

Vetsinou rict jen, ze se bala nestaci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
30.12.21 15:14
@Venetia píše:
Vetsinou rict jen, ze se bala nestaci :D

Jo. Ono je jim to jedno, dokud jim život nepřinese situace, ve kterých takový strach sami zažijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107602
30.12.21 15:40
@Popeladym píše:
Jo. Ono je jim to jedno, dokud jim život nepřinese situace, ve kterých takový strach sami zažijí.

Presne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1842
30.12.21 16:02

@pet p já teda nevím, jestli vám přijde normální někoho nazývat „agresivním jedincem, co si musí si za každou cenu dokázat, i urážkama, že mají pravdu. Jistě stejně, jak to mají doma. Slepé, hluché na cokoliv jiného než agresi a slabé na to, aby se naučili ovládat své emoce“. Zajímalo by mě, jestli by jim to řekla do očí a pokud ano, pak je zřejmé k čemu spěje výchova jejích dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
31.12.21 22:15

Mám takový pocit, že si měla blbý den, blbou náladu, a všechno co holka udělal neudělala si prostě nahromadila do jednoho večera..
Nevím, taky mi přijde, že to bylo docela přehnané.. Spíš bych ji doma vzala mobil, případně zaracha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
31.12.21 22:22

Můžu teda říct, že se mi kluk taky ozval, že by byl ještě venku.. Narovinu napíšu, že zrovna tom, že chce být dítě venku delší dobu, vidím jak plus jako mínus..
Kdyby se neozvala, tak to beru, ale narovinu napíšu, že bych to klukovi dovolila pokud by nešlo o něco důležitého např. návštěva a nebo, že někde jedem..
Trochu to na mě působí jako just, že ne, od zakdlatgelky, aby ji něco oplatila.. Působí to na mě, že mezi sebou budou mít takové ty tahanice, mezi matkou a dcerou, do vařečky bach fakt nešla..
Sice je pravda, že neposlechla, ale živě si pamatuji, jak jsme chtěly s kamarádkami ještě venku být delší dobu, a jak jsem bývala na mámu naštvaná.. proto zrovna delší obyt bez PC, bych fakt nezakazovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.2.22 13:39
@DeeDee.518 píše:
Já bych jí asi řekla, že ano, děti se nemlátí. Ale maminky se prostě poslouchají… Naučit děti, že jakékoliv jednání má svůj následek, je velmi těžké a často asi dost bolestné pro obě strany. Dcera by sama měla pochopit, že z toho výprasku nemáte radost, ale že nebyl bezdůvodný a že si za trest prostě může sama.Chápu, že vám ty nervy ujely. Je to asi bezmoc, když se vám dítě takhle vysměje do obličeje. Sama nevím, jestli bych se udržela. Nicméně bych zvážila, zda jí nedat tak trochu lekci. Pokud si myslí, že je dostatečně dospělá na to, aby sama rozhodovala, kdy přijde domů, tak je možná dost dospělá i na to, aby uklidila, došla nakoupit, uvařila… Zkrátka chce být dospělá a rozhodovat o sobě sama? Tak nechť pozná i jiné stránky dospělosti. V opačném případě ať se vrátí na své místo dítěte…

Chudáci vaše děti s tímhle přístupem. Zůstat venku o hodinu déle vůbec nic není a měla tu slušnost to oznámit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
11.6.22 07:40
@FlorenceF Jenkins píše:
V 10? Vařečkou? :lol: :lol: :lol: no to jsi dobře ujela :mrgreen: co blbneš?Jinak, muj desetilety synek je taky na pěst :zed: :lol:

Nemyslím si, že v 10ti by nemohl dostat vařečkou na zadek, když si to zaslouží. Podle mě musí vědět, že musí poslouchat. Záměrně porušil dohodu, tak musí nést následky. Neříkám, že musí přijít výprask, ale ani nejsem proti. Čím a jak potrestat záleží i na jiných okolnostech. Co na něj platí a zda se to opakovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
11.6.22 07:51
@Lucie8484 píše:
Nemyslím si, že v 10ti by nemohl dostat vařečkou na zadek, když si to zaslouží. Podle mě musí vědět, že musí poslouchat. Záměrně porušil dohodu, tak musí nést následky. Neříkám, že musí přijít výprask, ale ani nejsem proti. Čím a jak potrestat záleží i na jiných okolnostech. Co na něj platí a zda se to opakovalo…

Copa, diskuse umřela, tak je potřeba ji rozproudit kontroverzním příspěvkem? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
11.6.22 11:09

@Jahru Ne, záměr to není. Jen se Vám musím omluvit, protože ráno ve vlaku jsem špatně přečetla Váš komentář. Četla jsem: dobře ujetá… A nemám ráda když někdo zbytečně uráží. Proto jsem reagovala. Protože mi nepřišlo, že si to autorka zaslouží.
Ale jinak s mým komentářem souhlasím. Ale rozhodně nejsem zastáncem výprasků. Ale zároveň je ani neodsuzuji. Myslím si, že někdy nejsou naškodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
14.6.22 09:09
@Lucie8484 píše:
@Jahru Ne, záměr to není. Jen se Vám musím omluvit, protože ráno ve vlaku jsem špatně přečetla Váš komentář. Četla jsem: dobře ujetá… A nemám ráda když někdo zbytečně uráží. Proto jsem reagovala. Protože mi nepřišlo, že si to autorka zaslouží.
Ale jinak s mým komentářem souhlasím. Ale rozhodně nejsem zastáncem výprasků. Ale zároveň je ani neodsuzuji. Myslím si, že někdy nejsou naškodu.

Souhlasím, dělá se z toho zbytečně velký haló. Pokud to není na denním pořádku, ale dítě to schytá jednou za dva roky třeba, když si to zaslouží, tak proč ne. Hlavně mi přijde, že když se tu napíše, že mamina dala dítěti vařečkou na zadek, tak už si ženský tady představují takové ty výprask z minulého století, že dostalo 30 nebo víc ran na holou do fialového zadku, že pak ve škole okazovalo další den jelita spolužákům. A ono to dítě třeba dostalo jen 6 ran přes oblečení, že mělo zadek jen chvilku zarudlý a do večera nebylo po „výprasku“ ani památky. To je případ tohohle nebo jak tu před 3 lety byla diskuse, že mamina dala dcerce 4 rány vařečkou (to je panečku výprask), že byla držkatá a hodila svačinu o zem 8o a hned plno kritiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí