Dcera ode mě dostala výprask

Napsat příspěvek
Velikost písma:
130
14.6.22 22:14

@Kuba25 Moc děkuji. Mám stejný názor. Podle mě by mělo být vše s mírou. Nejsem zastánkyně výprasků. Jsem servírka a vidím tam hodně maminek s dětmi. A musím přiznat, že 90procent v pohodě a u 10 procent si říkám, že bych je nejraději seřezala sama. Vím, že za to tyto děti nemůžou, protože maminky z nich dělají bohy. Děti špinavýma rakama patlají po zdi, mlátí do zrcadla (mám strach, že ho rozbijou a něco se jim stane), trhají kytky… A poté přijde maminka, že se omlouvá, ale nechce ničit jeho osobnost. Podle mě dítě by se mělo naučit, jak se má chovat a že musí poslouchat. Od toho jsme rodiči. Když dítě v 10ti letech neposlechne, tak zaslouží potrestání. A rozhodně si nemyslím, že v 10ti nemůže poznat vařečku. Já jsem s ní dostala později a uznávám, že jsem si to zasloužila a dávala jsem si poté pozor jak se chovám. A jsem za to nyní ráda. Možná to někomu přijde divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
14.6.22 22:39
@Lucie8484 píše:
@Kuba25 Moc děkuji. Mám stejný názor. Podle mě by mělo být vše s mírou. Nejsem zastánkyně výprasků. Jsem servírka a vidím tam hodně maminek s dětmi. A musím přiznat, že 90procent v pohodě a u 10 procent si říkám, že bych je nejraději seřezala sama. Vím, že za to tyto děti nemůžou, protože maminky z nich dělají bohy. Děti špinavýma rakama patlají po zdi, mlátí do zrcadla (mám strach, že ho rozbijou a něco se jim stane), trhají kytky… A poté přijde maminka, že se omlouvá, ale nechce ničit jeho osobnost. Podle mě dítě by se mělo naučit, jak se má chovat a že musí poslouchat. Od toho jsme rodiči. Když dítě v 10ti letech neposlechne, tak zaslouží potrestání. A rozhodně si nemyslím, že v 10ti nemůže poznat vařečku. Já jsem s ní dostala později a uznávám, že jsem si to zasloužila a dávala jsem si poté pozor jak se chovám. A jsem za to nyní ráda. Možná to někomu přijde divné.

R :mavam: :mavam:

Naprosto souhlasím…

Nejsem pro to, aby se děti bili, aby je prostě někdo mlátil za známky, za kdejakou kravinu protože ego. To je za mě chudák a dítě je týráno…

Ale výchovnou přes zadek…a to proto, že si to to dítě zaslouží…je naopak ku prospěchu, řekla bych…

Tady mamča vrazila holce pár přes zadek, protože odmlouvala a byla drzá.. a to se prostě nedělá i kdyby byly sebevětší prázdniny.

Napsala ok, ale měla poprosit, že třeba holky ještě můžou jestli by mohla taky..domluvit se dá…
Ale pokud kategoricky napíše ne. A nazdar a zařídí se po svém…tak se teda nedivím ty mamině, že vybouchla. To se totiž taky stane, strach prostě dělá svý a hlavně to, že si slečna udělala, co chtěla a nezájem. Tohle prostě vytočí každýho jako. Já bych si pro ni na to hřiště došla, kdyby tohle udělala moje dcera. A jestli ji někdo má hned za rapla, tak ať si nechá skákat po hlavě…časem sklidí, co zaseje… jednoduchý.

• Citovat
  • Upravit
130
15.6.22 11:29

Jsem moc ráda, že nejsem sama kdo má podobný pohled. Když jsem si to tu četla, tak jsem si připadala jako, že žiju v jiném světě. Opravdu nepochopím jak někdo napíše, že si za to maminka může sama. Že dává nesmyslné požadavky. Jasně byli domluveni na jakou dobu a dle mého názoru, dítě to musí respektovat. Třeba maminka přišla z práce a chtěli grilovat, jet na kolo, nebo mělo to dítě nějaké povinnosti (třeba nějaká práce na zahradě…). Nebo měla nějaký trest, třeba uklidit pokojík. A v tomto případě bych chápala autorku, že ji bouchly nervy a dala dceři zaslouženě na zadek. Ale je potřeba s dítětem co nejvíce komunikovat, aby pochopilo proč. A že to neznamená, že jsme ho potrestali, že ho nemáme rádi. Ale právě proto, že ho máme rádi a záleží nám na něm. A vysvětlit, že každý má nějaké povinnosti, třeba, že musím chodit do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
15.6.22 14:43

@Lucie8484 Aha, takže facku jsme ti dali proto, že tě máme rádi a záleží nám na tobě. Tak snad to dítě správně pochopí a nebude pak brát bití od svého budoucího partnera jako projev jeho náklonnosti a říkat si, že on to přece myslí dobře.
No, naštěstí existují rodiče, kteří dokážou projevovat lásku a praktikovat výchovu jinak než pomocí trestů.
Víš o tom, že dřív ve školách mlátili děti řemenem, když ty děti neposlouchaly, byly drzé, nenaučily se učivo apod.? A taky to určitě dělali pro dobro těch dětí, aby z nich něco bylo a aby byly vzdělané.

• Citovat
  • Upravit
130
15.6.22 22:10

@pet p Nikdy jsem nepsala, že bych schvalovala facku. Protože mi mi to přijde nebezpečné ohledně krční páteře. Ale chápu jak to myslíte. Nevím jak Vy, ale já jsem pár výprasků jako dítě dostala. A do teď mě žádný přítel neuhodil. Myslím si, že musíme rozlišovat násilí a potrestání. Každopádně jsem pro výchovu pokud to jde bez fyzického trestání. Ale uznávám, že někdy to může být vhodné potrestání a není naškodu.
Ano vím, že se takto dříve trestalo i ve školách. Souhlasím, že to bylo přísné a nesouhlasím s tím. Ale zároveň musím uznat, že v té době byli také slušný lidi. A dříve podle mě více byli rodiny pohromadě. Rodinné generace bydleli pohromadě narozdíl od teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
16.6.22 06:42
@Lucie8484 píše:
@pet p Nikdy jsem nepsala, že bych schvalovala facku. Protože mi mi to přijde nebezpečné ohledně krční páteře. Ale chápu jak to myslíte. Nevím jak Vy, ale já jsem pár výprasků jako dítě dostala. A do teď mě žádný přítel neuhodil. Myslím si, že musíme rozlišovat násilí a potrestání. Každopádně jsem pro výchovu pokud to jde bez fyzického trestání. Ale uznávám, že někdy to může být vhodné potrestání a není naškodu.
Ano vím, že se takto dříve trestalo i ve školách. Souhlasím, že to bylo přísné a nesouhlasím s tím. Ale zároveň musím uznat, že v té době byli také slušný lidi. A dříve podle mě více byli rodiny pohromadě. Rodinné generace bydleli pohromadě narozdíl od teď.

Geniální řešení bytové krize! 3× týdně výprask do každé rodiny a lidi nebudou rozcapení a budou bydlet hezky pohromadě. Pěkně 2-3 generace v panelákovém bytě, jako dřív. Ekologické, ekonomické… :mrgreen: Opravdu tě nenapadá jiný důvod, proč bydlely celé generace pohromadě, než tělesné trestání dětí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
16.6.22 07:03

@Jahru Samozřejmě takto to nebylo myšleno. Byla to narážka na to, jak dost často zastánci volné výchovy píšou, že se ti to ve stáří vrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
16.6.22 08:14

Tak jo, dcerunka nesplní požadavek maminky, tak místo toho, aby si maminka za tu hoďku klidně promyslela, jak to bude řešit (nikdo nikde nepíše, že děti hranice nepotřebují), tak úplně stratí nervy, ponese ji zlost a agrese až tak, že si to vylije na dceři a pak ji to mrzí natolik, že to řeší na emiminu. Ale tohle ta správná „výchova“, protože si to to dítě ZASLOUŽÍ.

Tak jo, hlavně, že děti se od mala nejvíc učí příkladem, dívenka dostala moc dobrou lekci, co je správná reakce na zpoždění a nakolik je maminka bezpěčná a důvěryhodní osoba. Nejdůležitější je, že musí vědět, že to je JENOM pro její dobro :pankac:.

@Lucie8484 své děti ještě nemáš, že jo, když chceš 10 % jiných seřezat?

• Citovat
  • Upravit
9877
16.6.22 08:23

Ještě by mě tedy zajímalo, do kdy je, podle zastánců, dítě vhodné fyzicky trestat? Do nástupu do školy? Do té doby než má občanku? Do té doby než dostane rozum? Nebo dokud ho přeperu, příp. dokud se nezačne bránit?
Btw, přijde mi šílené, že máme zákon na ochranu zvířat, který mj. za týrání považuje „podrobit zvíře výcviku,… je-li toto pro zvíře spojeno s bolestí, utrpením, zraněním nebo jiným poškozením…“, ale na děcko může každý vzít legálně řemen, Bo to je „výchova“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
16.6.22 10:25

@Capelucia Myslím si, že to zveličujete. Jen jsem napsala, že chápu maminku. Nevím přesně co ji k tomu vyprovokovalo. Třeba holčička přišla a ještě k tomu byla drzá. Jak již několik píšu nejsem zastáncem fyzických trestů, ale zároveň neodsuzuji vyjímečněj je použíta. A že jednou dostala holčička vařečkou, tak rozhodně si nemyslím, že ji to uškodí. Ale musí se s ní komunikovat. Aby vědala, že ji máme rádi. Ale zároveň musí vědět, že si nebude dělat co chce. V dospělosti také si nedělám co chci. Pokud něco provedu, také mě čeká trest.
Nemyslím si, že výjimečný výprask by měl narušit vztah mezi dítětem a rodičem. Nevím jak Vy, ale já jsem občas výprask dostala. A budete se hrozně moc divit, ale s rodiči mám výborný vztah a miluji je. A rozhodně jim nic nezazlívám. Vždy se i mě s láskou starali a věnovali se mi co to jen šlo.

Mám 2 dcery 11 a 9let. A nepsala jsem, že 10procent dětí chci seřezat. Ale, že si to řeknu, protože jsou rozmazlený a vše je jim povoleno. Ale vím, že za to ty děti nemohou. Že za to můžou rodiče, kteří vše tolerují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
16.6.22 10:32
@Anonymní píše:
Ahoj holky..

Moje dcera dostala od mě výprask vařečkou..Šla dnes ven s kamarádkou, přikázala jsem ji, že do pěti bude doma a basta. V půl mi poslala SMS, že se jí domu ještě nechce, že přijde o hoďku později.. No to jsem ji nedovolila a napsala jsem ať přijde, tak jak jsem řekla.
No dcera si to udělala po svojim a přišla po šestej..
No jak hned přišla, přiřítila jsem se na ní s vařečkou a dost jsem ji na ten zadek vysazela.. Nikdy dceru nebiju, ale teď jsem měla asi nějakej zásek :oops:.

Křičela na mě, že děti se nemlátí, pak se sebrala do pokoje a teď tu za mnou chodí a stěžuje si že ji bolí zadek :roll:.

Ach jo, mne je to tak líto, co jsem udělala..A stydím se za sebe..prosím ponechejte v anonymu..

Ani nevím, co od tyhle diskuze očekávám..asi mě jen zajímá vaše vyjádření, které máte taky děti..jak tohle řešíte doma vy?

Klid. Já taky dostala občas vareckou když jsem byla malá. A trauma z toho fakt nemám. Měla tě poslechnout. Víš vo6jw podle mě horší než dostat vareckou? neudělat vůbec nic.to horší myslím kámen úrazu. Ujely ti nervy. a co.jsi matka a diteti se fakt nic nestalo. Má tě poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
16.6.22 10:58

@Lucie8484 Myslím, že to @Capelucia nezveličuje. Přesně popsala ten princip, jak to funguje. A to, že máš s rodiči výborný vztah, přestože jsi párkrát dostala výprask, použití fyzických trestů nijak neobhajuje. Kromě toho, ty následky takové výchovy bývají často jiné, než pošramocený vztah s rodiči. Spíš to má za následek něco jako neschopnost zpracovávat svoje emoce, neschopnost komunikovat svoje hranice a tak (jelikož jsme to u rodičů neviděli, jak se to má dělat - tam jsme totiž viděli to, co popisuje zakladatelka). A ve škole se to taky neučí.

• Citovat
  • Upravit
31292
16.6.22 11:53

@Capelucia úplně přesně. To je asi to, co mě na tom zarazilo nejvíc - máma měla spoustu času vymyslet trest, místo toho se během toho hodinového čekání vyhrotila natolik, že pak dítě mezi dveřma zmlátila vařečkou :nevim:
To není žádná vyletěná ruka při nějaké drzosti :nevim:

Nejsem zastáncem bití dětí. Já byla bita jako žito a stejně nic ze mě máma nevymlátila. Jen sem jí nenáviděla, hystericky se bála zvuku klíčů v zámku, a postupem věku na ní kašlala o to víc, protože vejprask byl tak jak tak, tak co si budu dělat násilí, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
16.6.22 12:35

@Jahru Ohledně do kdy fyzicky trestat, nedokážu odpovědět. Protože podle mě je každé dítě jiné a každé dítě potřebuje něco jiného. Vidím to n mích dcerách. Opakuji, že nejsem zastáncem fyzického trestání, ale ve výjimečných případech s ním souhlasím a přijde mi i prospěšný. Mám 11ti letou dceru a i v tomto věku si dovedu představit potrestání výpraskem. Což doufám nebude potřeba. Myslím si, že žádný rodič nemá radost z trestání. Alespoň doufám.
A srovnávat týrání zvířat s výchovou dětí mi přijde zbytečný. Podle mě by mělo být vše nějak s mírou. Né úplně rozmazlovat a nerozhodně neeee týrat. Ale že dítě výjimečně dostane na zadek mi nepřijde jako týrání. Hlavně aby se rodiče starali a věnovali dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
16.6.22 17:09

@pet p Nejprve moc děkuji za reakci, proto jsou tyto diskuse. Hodně jsem o tom co jste psala přemýšlela. Možná mám tak ohromné štěstí, že mám tak výborný vztah s rodiči a myslím i s celou rodinou. Jsem přesvědčená, že si žijeme krásný život. A myslím si, že by to potvrdil i můj manžel a obě dcery. Každý den po škole nebo po kroužcích jsem doma a jsem tam pro ně, vlastně pro nás. Nejprve jedeme na kolo, koně, zaplavat si, na brusle a poté si udělají povinnosti do školy a proberu to s nimi. Případně poté ještě udělají nějaké domácí povinnosti a večer si spolu něco zahrajeme, čteme. Nechci se nějak chlubit, ale chci ukázat, že podle mě je potřeba se dětem opravdu věnovat. Ale zároveň mají holky nějaká pravidla, která musí dodržovat a pokud ne, čeká je nějaký trest. Uznávám, jsem asi přísná, ale chci, aby se pravidla dodržovali. Neříkám výprask. Podle závažnost a situace vyhodnotím/me jaký trest. Ale nebudu říkat, že na zadek občas nedostali. Ale nemyslím si, že by je to nějak poznamenalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí