Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky,
kdo má zkušenost, poradí?
Chtěli bychom s přítelem do budoucna vlastní bydlení, protože momentálně rveme neskutečné peníze do nájemného.
Já jsem těhotná, momentálně na PN, a můj přítel pracuje.
Před narozením mimi, bychom se chtěli vzít.
Můj přítel je cizinec.
V budoucnu budu na mateřské, pak na rodičáku.
Příjmy nám oboum chodí na jeden účet, u Ge money, vedený na mně.
Myslíte, že by nám banka jako sezdanému páru, kde příjem ze zaměstnání bude mít pouze přítel, a já příjem od státu, poskytla hypotéku okolo 1500 000,–?
Nemáme žádné úspory na vklad, ani ručení.
Ale v bance mi kdysi řekli, že ručit se dá i kupovanou nemovitostí?
Kdo poradí? Moc se v těchto věcech nevyznám, a nevím jak to chodí? ![]()
Zeptala bych se kontkrétně u své banky, ale zatím chci jen sbírat informace.
No to vam klidne asi daji, ale zalezi predevsim na pritelove prijmu prece.
No to záleží, kolik má přítel příjem, jaké máte výdaje a tak podobně. My jsme manželé, manžel má příjem obstojný a podle toho, co jsem si zjišťovala, tak když jsem na RD, nemáme nárok ani na ťuk..protože bychom museli mít 100% a tu málokterá banka dá.
No to je docela naprd ![]()
Ani když jsem pracovala, tak sme takový příjem dohromady nedali…
A co pak člověk má dělat, že když chce vlastní bydlení ![]()
Příjem máte opravdu dost nízký. Tady ti stejně nikdo konkrétně stoprocentně neporadí, musíš oběhat banky.
Je jedno, jestli budete nebo nebudete svoji. o hypotéku se dá žádat současně za oba partnery. my jsme takto žádali. prostě se vykazovaly příjmy obou, oba jsme podepisovali smlouvu.
ALE: pokud budete chtít 1500000 a bude to komplet na koupi nemobvitosti, tedy na 100%, tak budete hodně špatně hledat. také ty příjmy nejsou nic moc… do posouzení se počítají celkové příjmy, celkové výdaje - splátky, spoření atd. taky se posuzujete, zda máte zřízený kontorkorent, zda čerpáte kreditku atd.
a pokud jde o ručení, hypotéka je postavena na tom, že ručíš pořizovanou nemovitostí.
@iwankaanjelik píše:
No to je docela naprd![]()
Ani když jsem pracovala, tak sme takový příjem dohromady nedali…
A co pak člověk má dělat, že když chce vlastní bydlení
Pokud nemáte cash a na hypotéku nedosáhnete, tak si bohužel budete muset nechat zajít chuť. Každý na vlastní bydlení nedosáhne.
@maranafa píše:
Na 1500000 potřebujete zhruba 30tis. čisteho měsičně.
No, to urcite ne… my jsme to resili pred nedavnem, v Ceske sporitelne…
Brali jsme si podobnou castku, pritel v te dobe priznane penize cca 18.000 Kc, mi se do toho pocitala rodicovska (6.400 Kc) plus papir o castecnem uvazku na 4.000 Kc.
Jenze z toho se nam zase odecitali pritelovy alimenty (3000 Kc a splatka jeste jedne pujcky 2.500 Kc) a dosahli jsme.
Je ale pravda, ze jsme meli dalsich 300 tis z vlastnich jinych zdroju, tak to mozna taky udelalo svoje…
Tak mozna to zkuste co nejdrive, dokud pobiras nemocenksou, tu mas snad vyssi, nez bude rodicak, ne?
http://www.finconsult.cz/…cni-poradce/
tohle je odkaz na onlain poradnu.Ja už jsem se u nich ptala/Ale svoje zaležitosti/.Je to zdarma.