Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Myslím že ne, mám pocit, že je to jejich maximální částka a splátky jsou hodně velké
kdysi jsem ho měla a nedoporučuju, sice půjčí, ale zaplatíš jednou tolik…
Myslím že ti půjčí já jsem půjčovala tuším že 30.000 a byla jsem už na mateřské. ale je fakt že jsem jim hodně přeplatila 14.000,–
Providentu je úplně fuk kolik máš čistý příjem. Půjčí ti kolik budeš chtít, ale za nekřesťanský úrok. Být tebou rozmyslím si to a spíš zažádám o půjčku svoji banku, tam bude úrok určitě nižší (ale asi ti nepůjčí 50 000kč, tam naopak na příjem koukají).
Můj synovec si u nich půjčil 11 000kč, zaplatit měl 20840kč. Smlouva na rok. Když jsme to zjistili splatili jsme dřív a platil tak „jen“ 12 000kč. Tuším, že mají pokud splatíš do měsíce, tak platíš jen to co si půjčíš…ale to s 50 000kč asi je nereálné.
Být tebou pořádně bych rozmyslela. Já osobně bych si od nich nepůjčila ani korunu.
Můžu jen potvrdit, séfra si od ich půjčila 30 tisíc, týdenní splátky měla hrozně vysoké a jak nemáš máš velký průser na krku.Od těhle společností bych dala ruce pryč.
Ale samozdřejmě nikdo nevíme na co to máš. Přeju at to vyřešíš ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat těch, kteří někdy od Providentu měli půjčku – myslíte, že mám šanci dostat 50.000, když mám čistý příjem 14.000? Výdajů moc nemám, bydlím v podnájmu s několika spolubydlícími a jsem svobodná…
s tímhle příjmem ti nejspíš bez problému půjčí normální banka
Providenty, Home Credity a jiné nebankovní společnosti nebrat
tchýně si půjčila od HOME CREDITU 20 000,– platí 800,– měsíčně a z toho jí jde 400,– na splátku, zbytek na poplatky
- Když ptáčka lapají…
. Být tebou, tak se na to… Raději bych si půjčila od banky - i když taky přeplatíš ale máš pořád jistotu
. Já osobně už si nepůjčím nikde, raději si na to našetřím.
Sice potřebujeme nová okna, táhne tu jak na sibiři ale chybí mi ještě 9 měsíců -dávám si 4000,– stranou a okna budou. Výhoda půjčky - MÁM TO HNED. Spoření si doma do kasičky trvá to sice ale nepolatím úroky, můžu si dát stranou kolik zrovna můžu a když nemám zrovna peníze nazbyt nemusím řešit, kde je vzít na splátku
.
Ahoj, odpovědět Ti můžu s naprostou jistotou, jak funguje provident vím, i když jsem od nich žádnou půjčku nikdy neměla. Pokud jsi u nich nikdy žádnou půjču ještě neměla a nebo měla, ale už je to víc jak půl roku, cos ji doplatila, tak 50tis. nedostaneš určitě. Máš víc možností: Buď požádat někoho, aby s Tebou do toho šel a každý z vás si vzal jednu menší půjčku (což je ta lepší varianta z více důvodů), nebo si teď vzít sama jednu menší a po nějaké době, když budeš dobře splácet, tak Ti sami nabídnou další půjčku.
@estrela Nemáš pravdu, úroky má provident nižší než jsou v bance. Nejvíc u nich zaplatíš za servis jejich obchodního zástupce, který k Tobě dle smlouvy bude každý týden chodit pro splátku. Je pravda, že čím dřív půjčku doplatíš, tím větší slevu získáš a tím méně i přeplatíš. Toto Ti žádná banka nenabídne. A taky není pravda, že provident nekouká na příjmy - kouká jak na příjmy, tak na výdaje, akorát nemá tolik přísné podmínky jako v bance. Ale vím o spoustě žadatelů u providentu, kteří nedostali ani tu nejnižší půjčku, protože jednoduše neměli příjem na to, aby to splatili.
Boze a proc zrovna tato spolecnost?
V bance to budes mit jiste vyhodnejsi.
@čenčen píše:
@estrela Nemáš pravdu, úroky má provident nižší než jsou v bance. Nejvíc u nich zaplatíš za servis jejich obchodního zástupce, který k Tobě dle smlouvy bude každý týden chodit pro splátku. Je pravda, že čím dřív půjčku doplatíš, tím větší slevu získáš a tím méně i přeplatíš. Toto Ti žádná banka nenabídne. A taky není pravda, že provident nekouká na příjmy - kouká jak na příjmy, tak na výdaje, akorát nemá tolik přísné podmínky jako v bance. Ale vím o spoustě žadatelů u providentu, kteří nedostali ani tu nejnižší půjčku, protože jednoduše neměli příjem na to, aby to splatili.
@čenčen píše:
@lukresia píše:
Myslím že ne, mám pocit, že je to jejich maximální částka a splátky jsou hodně velkékdysi jsem ho měla a nedoporučuju, sice půjčí, ale zaplatíš jednou tolik…
To není pravda!
@monika32 píšu jen že mám pocit, kdysi to tak bylo, ted jsou už jiné podmínky…lepší je zavolat nějaké providentce a ptát se přímo jí, jsou ochotné taky mají kačky za nového zákazníka
@čenčen píše:
Provident již nabízí i půjčky s placením přes interent- banku, výhodnější než dřív. asi když se zakladatelka ptá na provident, tak ji nejspíš banka nepůjčí že
Pak už je fuk, zda provident, profireál, homecredit a jiní… Ale fakt je, že u providentu ti jako 1 půjčku 50.000,– nedají.
@lukresia píše:
@monika32 píšu jen že mám pocit, kdysi to tak bylo, ted jsou už jiné podmínky…lepší je zavolat nějaké providentce a ptát se přímo jí, jsou ochotné taky mají kačky za nového zákazníka
Právě to bejvávalo, dneska je provident srovnatelný s ostatníma nebankovníma půjčkama. jo a zakladatelko, jsou tam echt vysoké měsíční splátky, protože provident nabízí hodně krátké doby splatnosti.
Chtěla bych se zeptat těch, kteří někdy od Providentu měli půjčku – myslíte, že mám šanci dostat 50.000, když mám čistý příjem 14.000? Výdajů moc nemám, bydlím v podnájmu s několika spolubydlícími a jsem svobodná…