Dostanu něco jako bezdomovec?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A jde o to, že se pohybuju jinde, než mám trvalák.
Tak na urade asi nebudes prespavat. Koukej si najit ubytovnu, ale davky necekej, nejsou na co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
mě jde o to, jestli dostanu dávky, když mám trvalák na úřadě.
Tak si najdi praci, umoris dluh a minimum ti zustane. Kazdy by chtel davky, ale aby se sam snazil, to ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kam by ses chtěl hlásit, snad si svéprávný, za sebe zodpovědný. Najdi si brigádu s ubytováním, azylak, ubytovnu.
Jaké dávky by sis tak představoval, jsi snad nemohoucí nebo pečuješ o malé dítě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
Kam by ses chtěl hlásit, snad si svéprávný, za sebe zodpovědný. Najdi si brigádu s ubytováním, azylak, ubytovnu.
Jaké dávky by sis tak představoval, jsi snad nemohoucí nebo pečuješ o malé dítě?
Asi by chtel prispevek na bydleni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
v první řadě bych kontaktoval sociální odbor městského úřadu. Měli by poradit, jaké jsou možnosti v místě. Čím větší město, tím lepší možnosti.
Poradí také s tím, na jakou pomoc máš nárok.
Pokud je ve městě charita nebo občanská porada, zkus se informovat i tam.
Zároveň hledej práci, v prvních týdnech ti může hodně pomoci třeba práce nočního hlídače (budeš v noci v klidu), pokud máš řidičák, tak rozvážkové služby (tam si teď i slušně vyděláš), nebo pomoc při inventuře, ostraze atd. v nějakém obchodu s potravinami (můžeš získat jídlo zdarma).
Zároveň zkusit kamarády, rodinu, jeslti by na pár dní nenechali přespat.
Jinak levné řešení vlastní útulny je pronajmout si garáž s elektřinou. Jsem koukal, co lidí v garážích v Praze bydlí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se pohybuješ jinde, než máš trvalý pobyt, tak si aspoň na poště zajisti tzv. odnos, protože pak se k tobě nedostane důležitá pošta a propásneš možnost něco řešit a nevyhrabeš se z toho nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted jsem si vzpomnela… vim, ze urad (ktery nevim) plati lidem najem… to myslis? Podminky ale netusim (na to mam moc svetlou plet).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luci.no asi myslis prispevek na bydlení
ale tam je podminka mit nejake bydleni a v nem trvaly pobyt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina ja myslela, ze prispevek je jen nejaka cast…tohle je fakt cely najem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
@luci.no asi myslis prispevek na bydleníale tam je podminka mit nejake bydleni a v nem trvaly pobyt
Trvalý pobyt už není nutný, letos to zrušili
https://www.epravo.cz/…-111808.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neporadím, jenom ti chci napsat, že držím palce
je to hrozná situace a je mi to moc líto. Jinak souhlasím s příspěvkem od @Premek_Orac - super tipy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
to je složitý.
Tak hlavne pokud mas dluhy a exe, ponizi ti o to i davky. Mozna by bylo fajn mit ve svem veku i jiny prijem, nez jen brigady. Kdyz dluzis na ZP, tak asi zamestnani nemas a nejsi na UP.
@luci.no píše:
Ted jsem si vzpomnela… vim, ze urad (ktery nevim) plati lidem najem… to myslis? Podminky ale netusim (na to mam moc svetlou plet).
Nikdo neplati komplet najem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
v první řadě bych kontaktoval sociální odbor městského úřadu. Měli by poradit, jaké jsou možnosti v místě. Čím větší město, tím lepší možnosti.
Poradí také s tím, na jakou pomoc máš nárok.
Pokud je ve městě charita nebo občanská porada, zkus se informovat i tam.
Zároveň hledej práci, v prvních týdnech ti může hodně pomoci třeba práce nočního hlídače (budeš v noci v klidu), pokud máš řidičák, tak rozvážkové služby (tam si teď i slušně vyděláš), nebo pomoc při inventuře, ostraze atd. v nějakém obchodu s potravinami (můžeš získat jídlo zdarma).
Zároveň zkusit kamarády, rodinu, jeslti by na pár dní nenechali přespat.
Jinak levné řešení vlastní útulny je pronajmout si garáž s elektřinou. Jsem koukal, co lidí v garážích v Praze bydlí…
díky, díky. ![]()
- Citovat
- Upravit
to je složitý.