Dostanu něco jako bezdomovec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.11.20 15:03
@Kockazvysocan píše:
Proč to řešíš až ted, proboha? Dlužit a brát, skvělá kombinace, o které my všichni pracující hrozně sníme. Ve tvém věku dost tragédie a doufám, že nic nedostaneš

to je složitý. :think:

• Citovat
  • Upravit
20922
24.11.20 15:06
@Anonymní píše:
A jde o to, že se pohybuju jinde, než mám trvalák.

Tak na urade asi nebudes prespavat. Koukej si najit ubytovnu, ale davky necekej, nejsou na co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
24.11.20 15:07
@Anonymní píše:
mě jde o to, jestli dostanu dávky, když mám trvalák na úřadě. :nevim:

Tak si najdi praci, umoris dluh a minimum ti zustane. Kazdy by chtel davky, ale aby se sam snazil, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22131
24.11.20 15:07

Kam by ses chtěl hlásit, snad si svéprávný, za sebe zodpovědný. Najdi si brigádu s ubytováním, azylak, ubytovnu.
Jaké dávky by sis tak představoval, jsi snad nemohoucí nebo pečuješ o malé dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
24.11.20 15:09
@mado píše:
Kam by ses chtěl hlásit, snad si svéprávný, za sebe zodpovědný. Najdi si brigádu s ubytováním, azylak, ubytovnu.
Jaké dávky by sis tak představoval, jsi snad nemohoucí nebo pečuješ o malé dítě?

Asi by chtel prispevek na bydleni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10265
24.11.20 15:10

Ahoj,
v první řadě bych kontaktoval sociální odbor městského úřadu. Měli by poradit, jaké jsou možnosti v místě. Čím větší město, tím lepší možnosti.
Poradí také s tím, na jakou pomoc máš nárok.
Pokud je ve městě charita nebo občanská porada, zkus se informovat i tam.
Zároveň hledej práci, v prvních týdnech ti může hodně pomoci třeba práce nočního hlídače (budeš v noci v klidu), pokud máš řidičák, tak rozvážkové služby (tam si teď i slušně vyděláš), nebo pomoc při inventuře, ostraze atd. v nějakém obchodu s potravinami (můžeš získat jídlo zdarma).
Zároveň zkusit kamarády, rodinu, jeslti by na pár dní nenechali přespat.
Jinak levné řešení vlastní útulny je pronajmout si garáž s elektřinou. Jsem koukal, co lidí v garážích v Praze bydlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22131
24.11.20 15:10

Pokud se pohybuješ jinde, než máš trvalý pobyt, tak si aspoň na poště zajisti tzv. odnos, protože pak se k tobě nedostane důležitá pošta a propásneš možnost něco řešit a nevyhrabeš se z toho nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
24.11.20 15:11

Ted jsem si vzpomnela… vim, ze urad (ktery nevim) plati lidem najem… to myslis? Podminky ale netusim (na to mam moc svetlou plet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
24.11.20 15:11

@Premek_Orac Konečně nějaká odpověd k věci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
24.11.20 15:13

@luci.no asi myslis prispevek na bydlení :D ale tam je podminka mit nejake bydleni a v nem trvaly pobyt 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
24.11.20 15:16

@Kriss Tina ja myslela, ze prispevek je jen nejaka cast…tohle je fakt cely najem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
24.11.20 15:24
@Kriss Tina píše:
@luci.no asi myslis prispevek na bydlení :D ale tam je podminka mit nejake bydleni a v nem trvaly pobyt 8)

Trvalý pobyt už není nutný, letos to zrušili
https://www.epravo.cz/…-111808.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
24.11.20 15:27

Neporadím, jenom ti chci napsat, že držím palce :hug: je to hrozná situace a je mi to moc líto. Jinak souhlasím s příspěvkem od @Premek_Orac - super tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
24.11.20 15:48
@Anonymní píše:
to je složitý. :think:

Tak hlavne pokud mas dluhy a exe, ponizi ti o to i davky. Mozna by bylo fajn mit ve svem veku i jiny prijem, nez jen brigady. Kdyz dluzis na ZP, tak asi zamestnani nemas a nejsi na UP.

@luci.no píše:
Ted jsem si vzpomnela… vim, ze urad (ktery nevim) plati lidem najem… to myslis? Podminky ale netusim (na to mam moc svetlou plet).

Nikdo neplati komplet najem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 15:49
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
v první řadě bych kontaktoval sociální odbor městského úřadu. Měli by poradit, jaké jsou možnosti v místě. Čím větší město, tím lepší možnosti.
Poradí také s tím, na jakou pomoc máš nárok.
Pokud je ve městě charita nebo občanská porada, zkus se informovat i tam.
Zároveň hledej práci, v prvních týdnech ti může hodně pomoci třeba práce nočního hlídače (budeš v noci v klidu), pokud máš řidičák, tak rozvážkové služby (tam si teď i slušně vyděláš), nebo pomoc při inventuře, ostraze atd. v nějakém obchodu s potravinami (můžeš získat jídlo zdarma).
Zároveň zkusit kamarády, rodinu, jeslti by na pár dní nenechali přespat.
Jinak levné řešení vlastní útulny je pronajmout si garáž s elektřinou. Jsem koukal, co lidí v garážích v Praze bydlí…

díky, díky. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat