Dotaz asi pro účetní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Leli83 taky mám pocit..
to bude asi tim litanim kolem deti, utírání zadku apod..
a konverzace s malýma detma taky moc není..
a bude asi hůř, protoze ještě nejsem ani v pulce..minimálne budu doma ještě další 3 roky (čekáme v dubnu druhé dite ).. ![]()
Příspěvek upraven 12.12.16 v 22:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek Jinak k tomu nároku konkrétně ve tvém případě - pokud nastupuješ v dubnu a máte nárok na 20 dnů dovolené za rok, tak krácení tam bude: počítá se počet dnů dovolené u zaměstnavatele / počet kalendářních měsíců v roce (tj. vždy 12) X počet odpracovaných měsíců. U tebe konkrétně 20 (resp. i více, pokud vám dává zaměstnavatel víc dovolené jako bonus) / 12 X 9 (duben už se ti bude započítávat jako odpracovaný) = 15 dnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leli83 za duben mít nárok na dovolenou nebude na tu 1/12..musela by mít odpracovaný celý měsíc a ona nastoupi 20.4. (Je to i v zákoníku prace ve stejném paragraf, ale odstavec 2: „Poměrná část dovolené činí za každý celý kalendářní měsíc nepřetržitého trvání téhož pracovního poměru jednu dvanáctinu dovolené za kalendářní rok.“).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beverlyn Ha, tak tentokrát jsem to zkonila já…
Jak se hezky hlídáme…
No nic, raději jdu spát, za chvíli mě stejně bude mladší mládě budit na kojbu, tak ať nechám mozek aspoň trochu zregenerovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leli83 @Beverlyn Mate to obe blbe, to plati pri vzniku pracovniho pomeru, ale ji trva, tedy bude mit narok na celou dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beverlyn zkus si ten § 212 přečíst znovu! Poměrná část dovolené přísluší zaměstnanci v případě, že pracovní poměr netrvá celý rok. A jí trvá (teda pokud do konce roku 2017 neskončí).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem, v lednu jdu domluvit podmínky, tak se chci připravit co vše chtít vědět, a protože jsme pobočka a účetní sedí v Praze tak pokud vznesu podnět, bude se to řešit s Prahou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka píše:
Při zkráceném úvazku se dovolená nekrátí
To zalezi, jakym zpusobem je zkraceny, jak uz bylo vyse psano, takze tvrdit obecne, ze se nekrati je stejne spatne jako, ze se krati.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Já nastupovala do nového zaměstnání na zkrácený úvazek a mám nárok na celou dovolenou jako kdybych byla na plný… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka Ano, pokud chodíš každý den na méně hodin, tak ano, ale pokud někdo chodí třeba jen pondělí - středa, tak tam má pak třeba místo 20 dnů dovolené jen 12 - prostě 4 týdny jako všichni, akorát jeho týdny mají jen 3 dny, stejně jako tvoje dny dovolené zas mají méně hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, které jste mi pomohly, můžete mi zkusit odpovědět i tentokrát.
Nastoupit bych měla 20.4., ale minutý týden mi přišel email s termínem školení - 5.4., které musím absolvovat, abych mohla vykonávat novou práci.
Co se stane, když bych sehnala práci? Musela bych uhradit cenu školení? (2000Kč)
Hypoteticky: nevíte, jestli musí zaměstnavatel souhlasit s prodloužení rodičáku? Konkrétně do konce roku 2017.
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek pokud jste do 20.4. Na rodičovské dovolené tak vás zaměstnavatel nemůže 5.4. Poslat na skoleni. A ani ho hradit nemůžete. Zaměstnavatel má povinnost vám držet místo do tří let dítěte pak s tím musí souhlasit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lpetra píše:
@bublinek pokud jste do 20.4. Na rodičovské dovolené tak vás zaměstnavatel nemůže 5.4. Poslat na skoleni. A ani ho hradit nemůžete. Zaměstnavatel má povinnost vám držet místo do tří let dítěte pak s tím musí souhlasit
díky, 19.4. budou dceři 3roky. Starší ale v září do 1.třídy a má problémy se změnami, tak jsem jí chtěla alespoň ten nástup ulehčit a zůstat do konce roku doma.
Když jsem odsouhlasila školení, udělala jsem chybu?
Je to školení pro více lidí (ne jen pro naše pracovníky, asi celostátní) a je v jiném městě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud se dohodnou, na skoleni ji poslat muze. Cas straveny na skoleni muze mit zaplaceny napr. jako dohodu o provedeni prace.
Dele doma zustat samozrejme muzes, musis ale o to zazadat u zamestnavatele a na nem je, zda ti misto bude drzet az do toho zari, nebo uz ne. Je to vic, jak tri roky, takze to tu povinnost nema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit