Dotaz asi pro účetní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
887
12.12.16 22:12

@Leli83 taky mám pocit.. :lol: to bude asi tim litanim kolem deti, utírání zadku apod.. :lol: a konverzace s malýma detma taky moc není.. :lol: a bude asi hůř, protoze ještě nejsem ani v pulce..minimálne budu doma ještě další 3 roky (čekáme v dubnu druhé dite ).. :roll:

Příspěvek upraven 12.12.16 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
12.12.16 22:14

@bublinek Jinak k tomu nároku konkrétně ve tvém případě - pokud nastupuješ v dubnu a máte nárok na 20 dnů dovolené za rok, tak krácení tam bude: počítá se počet dnů dovolené u zaměstnavatele / počet kalendářních měsíců v roce (tj. vždy 12) X počet odpracovaných měsíců. U tebe konkrétně 20 (resp. i více, pokud vám dává zaměstnavatel víc dovolené jako bonus) / 12 X 9 (duben už se ti bude započítávat jako odpracovaný) = 15 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
12.12.16 22:25

@Leli83 za duben mít nárok na dovolenou nebude na tu 1/12..musela by mít odpracovaný celý měsíc a ona nastoupi 20.4. (Je to i v zákoníku prace ve stejném paragraf, ale odstavec 2: „Poměrná část dovolené činí za každý celý kalendářní měsíc nepřetržitého trvání téhož pracovního poměru jednu dvanáctinu dovolené za kalendářní rok.“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
12.12.16 22:36

@Beverlyn Ha, tak tentokrát jsem to zkonila já… :mrgreen: Jak se hezky hlídáme… ;) No nic, raději jdu spát, za chvíli mě stejně bude mladší mládě budit na kojbu, tak ať nechám mozek aspoň trochu zregenerovat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
12.12.16 22:52

@Leli83 @Beverlyn Mate to obe blbe, to plati pri vzniku pracovniho pomeru, ale ji trva, tedy bude mit narok na celou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
13.12.16 06:19

@Beverlyn zkus si ten § 212 přečíst znovu! Poměrná část dovolené přísluší zaměstnanci v případě, že pracovní poměr netrvá celý rok. A jí trvá (teda pokud do konce roku 2017 neskončí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
13.12.16 07:43

Při zkráceném úvazku se dovolená nekrátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.12.16 08:07

Díky všem, v lednu jdu domluvit podmínky, tak se chci připravit co vše chtít vědět, a protože jsme pobočka a účetní sedí v Praze tak pokud vznesu podnět, bude se to řešit s Prahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
13.12.16 14:12
@Salorka píše:
Při zkráceném úvazku se dovolená nekrátí

To zalezi, jakym zpusobem je zkraceny, jak uz bylo vyse psano, takze tvrdit obecne, ze se nekrati je stejne spatne jako, ze se krati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
13.12.16 20:38

@j.a.n.i1 Já nastupovala do nového zaměstnání na zkrácený úvazek a mám nárok na celou dovolenou jako kdybych byla na plný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
13.12.16 21:40

@Salorka Ano, pokud chodíš každý den na méně hodin, tak ano, ale pokud někdo chodí třeba jen pondělí - středa, tak tam má pak třeba místo 20 dnů dovolené jen 12 - prostě 4 týdny jako všichni, akorát jeho týdny mají jen 3 dny, stejně jako tvoje dny dovolené zas mají méně hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.2.17 12:19

Holky, které jste mi pomohly, můžete mi zkusit odpovědět i tentokrát.
Nastoupit bych měla 20.4., ale minutý týden mi přišel email s termínem školení - 5.4., které musím absolvovat, abych mohla vykonávat novou práci.
Co se stane, když bych sehnala práci? Musela bych uhradit cenu školení? (2000Kč)
Hypoteticky: nevíte, jestli musí zaměstnavatel souhlasit s prodloužení rodičáku? Konkrétně do konce roku 2017.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
28.2.17 12:35

@bublinek pokud jste do 20.4. Na rodičovské dovolené tak vás zaměstnavatel nemůže 5.4. Poslat na skoleni. A ani ho hradit nemůžete. Zaměstnavatel má povinnost vám držet místo do tří let dítěte pak s tím musí souhlasit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.2.17 12:39
@lpetra píše:
@bublinek pokud jste do 20.4. Na rodičovské dovolené tak vás zaměstnavatel nemůže 5.4. Poslat na skoleni. A ani ho hradit nemůžete. Zaměstnavatel má povinnost vám držet místo do tří let dítěte pak s tím musí souhlasit

díky, 19.4. budou dceři 3roky. Starší ale v září do 1.třídy a má problémy se změnami, tak jsem jí chtěla alespoň ten nástup ulehčit a zůstat do konce roku doma.
Když jsem odsouhlasila školení, udělala jsem chybu?
Je to školení pro více lidí (ne jen pro naše pracovníky, asi celostátní) a je v jiném městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
28.2.17 13:55

Tak pokud se dohodnou, na skoleni ji poslat muze. Cas straveny na skoleni muze mit zaplaceny napr. jako dohodu o provedeni prace.
Dele doma zustat samozrejme muzes, musis ale o to zazadat u zamestnavatele a na nem je, zda ti misto bude drzet az do toho zari, nebo uz ne. Je to vic, jak tri roky, takze to tu povinnost nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat