Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdybych já chodila na noční, manžel by byl rád, konečně by se mohl kouknout na fotbal na ligu mistrů, večeřet až kdovíkdy a ráno bych byla doma a mohla bych fungovat. Kdo hlídá malou, když spíš po noční? Podle mě žárlí na tvou práci, žárlí, že jsi šťastná a úspěšná. A to by v partnerství nemělo být. Neměl by ti házet klacky pod nohy, měl by tě podpořit. Můj manžel mě pořád motivuje, ať si najdu lepší práci. A jednu dobu jsem taky vydělávala o dost víc než on a on se vždycky jen smál, že to je fajn, že by mohl klidně i zůstat doma a starat se o domácnost. Byl na mě hrdý, jak to stíhám. Ten tvůj myslí jen na sebe a svoje pohodlí. Kdyby tě měl rád, nedělal by to. A pokud bojuje sám se sebou, jak někdo psal, že se mu možná tak nevěnuješ, tak to ho neomlouvá. On se ti snad věnuje po práci? Hladí tě, chystá ti večeři, objímá? Řekla bych, že na to máte snad oba stejné právo, ne jen chůdáček on, co je sám doma.
Třeba minulou sobotu šel spát v jednu ráno a v neděli normálně hlídal malou, mě nechal spát. Nevím, proč mu vždy tak rupne ![]()
@Anonymní píše:
Třeba minulou sobotu šel spát v jednu ráno a v neděli normálně hlídal malou, mě nechal spát. Nevím, proč mu vždy tak rupne
Nebavilo by mě skákat podle jeho nálad…
To nebaví ani mě
Ted mi dvakrát volal, nezvedla jsem mu to.
@Anonymní píše:
To nebaví ani měTed mi dvakrát volal, nezvedla jsem mu to.
neber to a pošli mu vytlemenýho smajlíka
@dani24687 píše:
neber to a pošli mu vytlemenýho smajlíka
Jenže co dál?? Odpol jsme měli jet koupit moje tričko a k našim na chatu a večer mám jít makat.
@Anonymní píše:
Jenže co dál?? Odpol jsme měli jet koupit moje tričko a k našim na chatu a večer mám jít makat.
no tak pojedete a když ne, tak sama jet nemůžeš?
Já už bych mu nepsala a nechala ho vycukat. Pokud bych rozchod myslela vážně, každá sms mu dělá naděje a vidí zájem. Pokud ne úplně rozchod, ale chceš to řešit, tak bych třeba týden nekomunikovala a malou dávala třeba k rodičům. Když jim řekneš, že manžel nechce hlídat, tak určitě pohlídají. Prostě bych mu ukázala, že to jde i bez něj. A pak by se vidělo.
Jsem prolétla tvoje příspěvky. tak kde jsi ted? píšeěš, že děláš malé oběd a on že je u své maminky. tj. už jsi přišla domů? tak to jste se ráno museli vidět- byl opilý nebo nebyl?
klasický zamindrákovaný chlap. patříte do skupiny, která je riziková pro domácí týrání. chlap, který nezvládá pocit, že jeho žena je úspěšnější, tak ji ponižuje, někdy mlátí atd.
doporučuju najít pomoc - potřebuje s někým promluvit, aby mu došlo, že jen proto, že máš lepší práci, ještě on není méně hodnotný, nebo hloupý a nemá proč na tebe žárlit. Řešte to pokud možno bez prodlení, mohlo by se to u vás zvrtnout- ale nemusí!
Však stejně ti psal, že dneska už nedorazí. Jeď k vašim, tričko můžeš koupit s malou a když ti ji pohlídají přes noc, tak ji tam nechej. A mu nezvedej telefon. Ať se sakra cuká…
@Anonymní píše:
Čím víc příspěvků sem dáváš tím víc mě to utvrzuje v mém názoru, že si chceš jen postěžovat, ale k žádnému řešení se stejně nemáš…
Ja bych vymenila zamek od bytu a at si zustane u maminky…tohle chovani jsem fakt nepochopila, on te vylozene provokuje hajzlik…jak male decko.Pryc od nej, budes akorat nestastna…a pokud mas dobre placenou praci, tak si najmi nejakou pani na hlidani pres noc.tot muj nazor.drz se
![]()
Nedělejte zase z manžela bůhvíkoho, co když má autorka v práci amanta nebo dělá „společnici“ v bordelu? To bych i chápala, že manžel vyvádí, když žena odejde do práce.
No to je teda něco. Asi by sjel na kufru schody…on není chudák teda je protože normální chlap, milující chlap by byl na svou ženu pyšný. Vždyť je to úspěch v rodině. No a co že má žena vyšší postavení někdy to tak je. Měl by být rád a podporovat tě. A ne si hrát na debílka…promiňte pokud to někoho pohoršuje. Druhé dítě ani omylem…pracovat na vztahu to snad ani není možné. Neměla bych na to chuť. Buď bych ho ignorovala pokud se nechceš rozejít či rozvést, nebo by mastil hola hola z domu ven. Jestli byl tak zvyklí doma tak ať tam jde svý komedie hrát. Já bych na to neměla nervy jsem horkokrevná. Buď by to chtěl vyřešit a začal se chovat normálně nebo nazdar. Přeju ti dobré rozhodování.