Definice hendikepované osoby
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Hendikepovana osoba, je prece kdokoliv, kdo ma nejake omezení preci! Takze jsi na vozíku - logicky mas handikep, mas invalidní duchod a staras se sama o sebe. Nebo co na tom je nepochopitelnyho, handicap = nevyhoda (v překladu). Ne kazdej postizenej ma k sobe nekoho, kdo se o nej muze starat, to je taky fine si uvedomit. Gugleni na netu ti tyhle veci zabere min casu, nez zakladat diskuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Micaella22 no tak, když je někdo na vozíku, tak je to jasné a viditelné,
ale to určitě zakladatelka nemyslela, co když třeba má invalidní důchod na roztroušenou sklerózu nebo srdeční onemocnění?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Micaella22 Díky za radu, kdybych někde na googlu, cssz, msv, nebo kdekoli jinde našla svoji situaci, nezakládám diskuzi. Jde mi o to, že mám velmi oslabenou imunitu (způsobeno jinými zdrav. problémy a léky) a to, že muž dělá v kolektivu mě může fatalně ohrozit. Očr na syna nedostane a dočetla jsem se, že nově mají nárok na očr lidi co pečují o handikepované. Ale nevím, jestli se do toho počítám, když mi na první pohled nic není.. Takže díky za radu s googlem. ![]()
- Citovat
- Upravit
Aha, tak teď čtu, že je to opět pro děti a lidi ze zavřených stacionářů. Takže opět žadná pomoc. Sice mám plný ID, ale bohužel. Kdyby někdo věděl, jak mám tuto situaci řešit, budu ráda. Díky
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Micaella22 Díky za radu, kdybych někde na googlu, cssz, msv, nebo kdekoli jinde našla svoji situaci, nezakládám diskuzi. Jde mi o to, že mám velmi oslabenou imunitu (způsobeno jinými zdrav. problémy a léky) a to, že muž dělá v kolektivu mě může fatalně ohrozit. Očr na syna nedostane a dočetla jsem se, že nově mají nárok na očr lidi co pečují o handikepované. Ale nevím, jestli se do toho počítám, když mi na první pohled nic není.. Takže díky za radu s googlem.
To se myslí tim ti, kteří pečují o někoho, kdo má priznany příspěvek na péči
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Aha, tak teď čtu, že je to opět pro děti a lidi ze zavřených stacionářů. Takže opět žadná pomoc. Sice mám plný ID, ale bohužel. Kdyby někdo věděl, jak mám tuto situaci řešit, budu ráda. Díky
No potřebuješ dočasně žít někde jinde, než tvůj muž, nebo alespoň zřídit domácí karantéhu a úzkostlivě dodržovat přehnanou hygienu. Případně si tvůj muž může vybrat dovolenou/neplacené volno.
Nebude žádná speciální cesta, jak dostat peníze od státu, aby tvůj muž byl doma, je mi líto. Primárně to potřebujete řešit vlastními silami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou no tak to zatím řešíme, já nechodím ani nakoupit, ale půl roku je asi docela mimo naše možnosti..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Ou no tak to zatím řešíme, já nechodím ani nakoupit, ale půl roku je asi docela mimo naše možnosti..
ať muž zavolá praktikovi, že má rýmu, kašel, teplotu… a praktik mu na 14 dní vystaví e-neschopenku
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
ať muž zavolá praktikovi, že má rýmu, kašel, teplotu… a praktik mu na 14 dní vystaví e-neschopenku
To by stejně nic moc neřešilo, 14 dní určitě tento stav trvat nebude.. ale děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Nevíte prosím, jestli se za hendikepovanou osobu považuje člověk, který je v plném invalidním důchodu, ale postará se o sebe sám?