Registrace zdravotních sester, sbírání bodů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ja uz jsem tedy registrovana dlouho, takze si nepamatuju presne jak jsem do toho „vlitla“ mozna pres zamestnavatele, ale kdyz chci zjistovat kolik mam kreditu atd.ta na
http://www.nconzo.cz/web/guest/home tak bych zkusila tam nebo pres budouciho zamestnavatele jestli neporadi, jinak i kdyz nemas nasbirano muzes pracovat, jen musis pak ziskat tech 40 kreditu do 10 let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez registrace nemůžeš pracovat jako sestra bez dozoru, ale pouze s dozorem. V praxi to znamená to, žebudeš dělat to, co ostatní sestry, ale za méně peněz.
Mluvím tedy o státním sektoru, kde se jede podle tabulek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedno je jisté-bez registrace tě nevezmou.Pak je otázka jak je to s nástupem, když jsi práci ve zdravotnictví přerušila
Budeš začínat od začátku, jako kdyby jsi byla po škole, odpověd ti musí dát tvůj budoucí zaměstnavatel. Body na registrací se dají získat bud školením nebo e-learning kurzy na metu, zaplatíš a nemusíš nikde jezdit. Žádost na registrací stáhneš z netu Nconzo v Brně, bodu musí byt tuším 40 a na žádost stejně potřebuješ od zaměstnavatele razítko, jo a dlouho to trvá-asi 4měs, než ti to vyřídí. Myslím, že ti s tím pomůže jedině zaměstnavatel, bez něho se stejně nezaregistruješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak by meli jit sbirat kredity na internetu ze si tam neco proctes, pak udelas test(ktery muzes myslim 2× opakovat tak si zapis spravne odpovedi pro pripadnou opravu) myslim ze to stoji kolem 1000kc a kolem 13 kreditu, ale to nevim web. stranky, ale urcite najdes, aspon by pak zamestnavatel videl ze sbiras, ale udelala bych si to jen jednou, kdo vi jestli se to sbirani nezrusi, furt se o tom mluvi, ale urcite se zaregistruj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@citrusek2 ne nezruší, jen je to potřeba nakombinovat, prostě mít i fyzicky školení+nejlíp s jednou aktivní přednáškou a jde to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak aby ses mohla registrovat, musis nasbirat 40 bodu, koupit si kolek a nemela by byt jeste 3 roky praxe??
Pak mas registraci na 10 let, behem kterych opet musis nasbirat 40 bodu…
Rekla bych, ze se to da nasbirat celkem rychle a ani to tolik nestoji a moc toho neobnasi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam je právě to „ale“ co tady nejspíš nevyřešíme a to, že práci přerušila. Kamarádka kdysi taky přerušila, ale jen přesně na rok, tak vrchní zavřela oči a vzala ji na tu samou pozici co kdysi pracovala, byl tehdy akutní nedostatek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že v té první vlně, když se zdravotní sestry registrovaly a některá to nestihla v termínu požádat o registraci, tak potom když chtěla registraci získat, tak musela doložit vzdělání, praxi, body a dělat zkoušky před komisí. Jak je to nyní nevím, nejlepší je si to zjistit přímo u registrujícího orgánu.
- Citovat
- Upravit
Podle toho co jsem pochopila, tak musíš mít se střední zdravotnickou školou 3 roky praxe jako zdravotní sestra v posledních 10 letech, 40 kreditů (kredity můžeš nahradit zkouškou)
http://www.nconzo.cz/…ni-osvedceni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jak si mám „přeložit“ tuhle větu: minimálně 1 rok z období posledních 10 let v rozsahu minimálně poloviny stanovené týdenní pracovní doby nebo minimálně 2 roky výkonu zdravotnického povolání z období posledních 10 let v rozsahu minimálně pětiny stanovené týdenní pracovní doby;
Kolik je polovina stanovené týdenní doby? Jde mi o to, jestli sestra, která slouží ve 12-hodinovém provozu na lůžkovém oddělení, jestli splňuje tu podmínku odpracované praxe minimálně 1 rok pro prodloužení registrace.
A rozsah minimálně pětiny stanovené pracovní doby je jako poloviční úvazek? Tak proto pro splnění praxe je potřeba odpracovat 2 roky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Polovina týdenní pracovní doby je poloviční úvazek. Minimálně pětina je úvazek ještě kratší. Toto platí pro VOŠ a VŠ vzdělání. Pro sestry se střední zdrav. školou, jak psala zakladatelka, musí být ty 3 roky praxe během 10 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marin
Takže sestra, která dělá na poloviční nebo úplný úvazek, jí stačí odpracovat min. 1 rok.
Pokud je to sestra po SŠ musí odpracovat 3 roky? A pro koho platí min. 2 roky s tou pětinou stanovené týdenní pracovní doby?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že pro ty, kteří mají kratší než poloviční úvazek. Třeba pár služeb v měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to státní sektor, je to soukromá ordinace a lékařka, která mi místo nabízí je známá. Takže domluva s (případným) zaměstnavatelem nebude problém. Ale problém je, že já vůbec nevím, která bije ohledně těch registrací, tak si to zjišťuju. Rozhodně chci mít vše v pořádku. Jo a jak je to s tou praxí? Tři roky za posledních deset let nemám, v nemocnici jsem pracovala dva. Odešla jsem 5/2006. Chápu tedy správně, že si podám žádost o registraci, pak jsem povina za určitou dobu nasbírat 40 kreditů a tři roky praxe a teprve poté jsem registrovaná? ![]()
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Omlouvám se za anonym, ale nechci to psát veřejně, kdyby nic z toho neklaplo…
Jsem vystudovaná zdr. sestra s maturitou (jak to tenkrát bylo), pracovala jsem v nemocnici a ze zdravotnictví odešla těsně před tím, než vstoupila v platnost povinost sester se registrovat, takže ji nemám. Pak jsem několik let pracovala mimo zdravotnictví a teď jsem na RD, která mi bude končit za několik měsíců. Naskytla se mi nabídka jít pak pracovat zpět do svého oboru. Jenže já nemám tu registraci a vůbec nevím, jak to funguje, kde si to zařídit, jak, co to obnáší, nic… Najde se někdo, kdo mi v téhle konkrétní situaci poradí? Lze například pracovat jako sestra, i když bych neměla nasbíraný daný počet bodů? (tedy model- aktivně sbírám, ale ještě nemám vše a již pracuji…)
Moc děkuju za odpovědi.