Dotaz na maminky kadeřnice - doporučení barvy

145
1.11.12 14:55

Dotaz na maminky kadeřnice

Ahoj, mám dotaz na maminky profesionální kadeřnice, které mi určitě poradí. Mám barvené vlasy, dřív jsem chodila na barvu ke kadeřnici, teď vzhledem k výši rodičovské chodím jen na stříhání a barvím se tedy sama barvama z drogérie. Kupuju si barvu - pěnovou - od L´oreal a po vyzkoušení více odstínů jsem nakonec skončila u tmavé blond, abych docílila aspoň více méně podobného odstínu k mé původní barvě a zakryla šediny. Ale stejně ta barva není úplně to pravé. Má kadeřnice mi řekla, že tyto volně prodejné barvy prostě nejsou tak kvalitní, rychle se vymývají a mají v sobě hodně zrz a fial pigmentů atd… Takže jsem zapátrala na netu a chtěla bych si koupit a ozkoušet profesionální barvu. Nastudovala jsem návody a nejsrozumitelnější mi přišel u barev Vitalitys Art. Takže můj dotaz zní, vy zkušené kadeřnice doporučily byste mi tuto barvu? Předem díky! Krásný den :kytka:. Alžběta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.11.12 15:01

Vitalitys jsou zrovna z těch horších. Každopádně pořád lepší než kupované z drogerie. Co je nesrozumitelného např. na londě nebo schwarzkopfu? Já bych to klidně vysvětlila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
1.11.12 15:06

Vitalitys jsou nic moc…naštěstí moje kadeřnice má barvu za 190 kč, tak si jí kupuju a kamarádka mě barví… mám jí na 3× a barva mi vydrží dlouho, jen ty odrosty kdyby nebyli :) tím chci říct, že né vždycky to levnější je opravdu levný… :)

• Citovat
  • Upravit
145
1.11.12 15:07

Jeee super, tak já si nechám moc ráda poradit. Takže našla jsem si odstín konkrétně 6-1 /tmavě popelavá blond, hlavně aby nebyla do zrz nebo fial a myslím že popelavou mi kadeřnice taky dávala/ a k tomu si teda musím objednat krémový peroxid. Vlasy jsem si barvila barvou s číslem 6, takže stačí ten peroxid 6%? A pak tedy míchám 50 ml barvy a 75 ml peroxidu, je to tak? A jak u schwarzkopfu je to stejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
1.11.12 15:10
@mončís píše:
Vitalitys jsou nic moc…naštěstí moje kadeřnice má barvu za 190 kč, tak si jí kupuju a kamarádka mě barví… mám jí na 3× a barva mi vydrží dlouho, jen ty odrosty kdyby nebyli :) tím chci říct, že né vždycky to levnější je opravdu levný… :)

Přesně tak bych to chtěla taky praktikovat :potlesk:. Aspoň teď na mateřský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
1.11.12 15:11
@alzbetah píše:
Přesně tak bych to chtěla taky praktikovat :potlesk:. Aspoň teď na mateřský.

já to tak dělám pořád, protože když si spočítám co jí zaplatím za jedno barvení tak můžu mít už celou barvu.. jí to naštěstí nevadí, že přichází o kšeft :kytka:

• Citovat
  • Upravit
145
1.11.12 15:12
@mončís píše:
já to tak dělám pořád, protože když si spočítám co jí zaplatím za jedno barvení tak můžu mít už celou barvu.. jí to naštěstí nevadí, že přichází o kšeft :kytka:

To se máš. A jakou teda značku používáš? A to máš i ten peroxid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
1.11.12 15:16

Ona pracuje z Davines… jsem spokojená… a peroxid mi dává její, vždycky mi odleje abych měla na celou barvu…

• Citovat
  • Upravit
1.11.12 15:19

Barvy se míchají jedna ku jedné. Takže 50 ml barvy a 50 ml peroxidu. Tak je to u všech. Problém je z těmi šedinami, protože to se potom míchá trošku jinak… Máš hodně šediny? Nebo je to pár vlasů? Předpokládám, že víc než 50 % šedivých vlasů nemáš, ne?

Tvůj přírodní i umělý odstín se tedy také blíží té šestce, že? V tom případě by měl stačit 6% peroxid (stejně jako při jakémkoli ztmavování).

Ovšem výsledek nezaručím. Značení neprofesionálních barev se liší, stejně jako se liší značka od značky. Takže barva č. 6, kterou ses barvila předtím nemusí vůbec odpovídat barvě č. 6, kterou sis vybrala.

Jestli sis vybrala barvu, která je světlejší, než tvé barvené vlasy, nechytne ti. Platí totiž pravidlo: Barva barvu nezesvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
1.11.12 15:41

@Markétka Š.V. Ty jsi úžasná, děkuju :kytka:. Šediny mám přesně, jak píšeš sem tam vlas, míň jak 50 %. Našla jsem tedy barvu i od Londy Color a Schwarzkopfu Igora Royal. Cenově se liší asi stovku. Jen podle toho vzorníku je ta 6.1 nějaká strašně tmavá, ale píšou k ní popelavá tmavá blond, ale to asi dělá ta fotka pramínků. Tak teď budu vlasy drhnout ob den, abych vymyla co nejvíc tý kupovaný potvory a pak vyzkouším profesionální :D. P. S. Vložila jsem fotku, jakou barvu asi mám. Toto bylo po skoro čerstvým barvení tou drogérkovou, tak myslíš, že se 6.1 chytne? A jakou bys volila ty? Londa nebo Schwarzkopf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.12 16:15

Ono je to strašně těžký radit na dálku. :) Ale já bych do tý 6.1 zkusila jít. :) Jinak kdybych si mohla vybrat mezi londou a schwarzkopfem, vyberu si Londu, ale to jenom proto, že jsem s ní pracovala a jsem na ní zvyklá. :D Oni jsou ty značky obě dobrý. Takže si vyber podle ceny. :)

Ps.: Já tu radím a sama jsem zanedbaná, barvila jsem se naposledy před těhotenstvím a stříhala asi před rokem - hrůůůůza! Kéž bych si mohla odšroubovat hlavu! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
1.11.12 16:33

A ještě bych teda poradila, pokud máš šedivé vlasy, mělo by se tam přimíchat trochu základní barvy. Což pokud si vybrala 6.1, tak základní odstím je 6.0. S tím základním bych to dala jen na odsrosty a potom začísnout jen tu 6.1 do délek a můžeš naředit i vodou, aby to nebylo tak silné. Jinak ptala ses na Vitalitys, s tím jsem dělala, a podle mě nebrat, Londa trochu lepší, ale z těch tří bych šla do Schwarkopfu. Nejlepší je podle mě Alcina, ale ta se bohužel nedá koupit, jezdí jen obchoďáci přímo ke kedeřníkům :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
1.11.12 16:39

Díky moc za rady porady, barvu mám vybranou i ta příslušenství, ale narazila jsem na problém! Pro objednání této profi barvy po mně chtějí registraci a IČ kadeřníka :,(. Což já nejsem. Nemůžete mi teda ještě poradit, kde ji koupit?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.12 16:40

@lulu11 já jsem se právě ptala na ty šediny a má jich málo, měl by to vzít i modni odstín. :think:

Alcina? Není to něco nového? Vůbec to neznám. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
1.11.12 16:46

@Markétka Š.V. Alcinu znám i já amatér, tedy, znala jse, první kosmetiku pleťovou a vedle mají kadeř. studio s Alcinou. Řekla bych, že je to něco jako Goldwell.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí