Dotaz ohledne vylucne pece
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobry vecer, zkracene byli jsme u soudu..nejak to dopadlo..ja mam dite svereno do sve pece, diteti jsou necele 2 roky…otec ho ma nekdy pres noc nekdy od rana do vecera..mam ho sice v plne peci, ale do stridave to nema proste daleko…otec dela kr/dl tyden a ma ho teemer kazde volno..a ted ten problem..obleceni - jsem povinnna mu davat vzdycky obleceni na ty dny? Nebo mam jen dite oblect a on at si prpste zaridu pro nej obleceni sve? Ja mu furt davam malou cestovni tasku a on mi to vraci k vyprani..a dohodli jsme se ze mi koupi 1× mesicne praci gel..me to prislo fajn a semtam koupil neco. malemu..nebo pridal treba na boty. Ale ted prisel s tim, ze ty veci ktere kupuje nebo na ktere mi pridava chce vracet a prodat aby si on na tom ziskal nejakou kacku…a ja si rikam zda to uz neni jako moc..vlastne tim co delam mu setrim prachy aby nemusel diteti vybavovat druhy satnik a on si odemne vezme boty, ktere staly placnu 1500 a proda je za 100kc a me to kilo nenecha…jsem povinna dite vybavovat? V jeho navrhu to sice bylo..ale v soudnim rozohdnuti to neni psane. Dekuji za odpoved, prosim anonym jinak smazat.
pokud to není v soudním rozhodnutí, tak ne. Musí být prostě oblečené na cestu. A pokud ho bude mít tak často, tak je pro něj lepší si „své“ věci koupit, nechat si to doma, at se nemusí nic převážet. A boty bude mít na sobě, ty těžko může prodat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Boty az mu budou male ze proda..ale prijde mi komicke, ze ja mu „slouzim“ radne prupravuji tasky, vyperu vse..a on mi sebere i pak ty male boty a za par drobaku je proda misto toho aby mi to nechal at si ty drobne „vydelam“ ja..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobry vecer, zkracene byli jsme u soudu..nejak to dopadlo..ja mam dite svereno do sve pece, diteti jsou necele 2 roky…otec ho ma nekdy pres noc nekdy od rana do vecera..mam ho sice v plne peci, ale do stridave to nema proste daleko…otec dela kr/dl tyden a ma ho teemer kazde volno..a ted ten problem..obleceni - jsem povinnna mu davat vzdycky obleceni na ty dny? Nebo mam jen dite oblect a on at si prpste zaridu pro nej obleceni sve? Ja mu furt davam malou cestovni tasku a on mi to vraci k vyprani..a dohodli jsme se ze mi koupi 1× mesicne praci gel..me to prislo fajn a semtam koupil neco. malemu..nebo pridal treba na boty. Ale ted prisel s tim, ze ty veci ktere kupuje nebo na ktere mi pridava chce vracet a prodat aby si on na tom ziskal nejakou kacku…a ja si rikam zda to uz neni jako moc..vlastne tim co delam mu setrim prachy aby nemusel diteti vybavovat druhy satnik a on si odemne vezme boty, ktere staly placnu 1500 a proda je za 100kc a me to kilo nenecha…jsem povinna dite vybavovat? V jeho navrhu to sice bylo..ale v soudnim rozohdnuti to neni psane. Dekuji za odpoved, prosim anonym jinak smazat.
Myslím, že je to na domluvě. Buď bude dávat peníze navíc na oblečení a boty, pak bych oblečení dávala z domu. Pokud navíc neprispeje, ať koupí k sobě oblečení svoje a dítě bude chodit k otci pouze s civilem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych mu, ať kupuje a prodává co chce, ale v tom případě teda neperu a dítě dostane oblečené „na cestu“. Očekávám, že dítě dostanu zpět ve stejném a nepoškozeném oblečení, taky to chci prodat. Že odmítám převzít odpovědnost za „jeho“ dětské vybavení. Pak bude problém, že se něco ztratí ve školce, dítě ošoupe boty na odrážedle, nechtěla bych to řešit. Když bude dítě podstatnou část týdne u druhého rodiče, ty ušetříš, nebudeš muset mít takovou zásobu pyžam, tepláčků… Ať si taťka udělá svou zásobu tepláčků. Pro začátek bych byla vstřícná a dala mu část oblečení, co má dítě teď. (2 pyžama, dvoje tepláky, 4 trička, nějaké spoďáry a ponožky…). Až dítě vyroste, oblečení ať si táta řeší po své ose, od nákupů po prodej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Partner ma dite s byvalou manzelkou prakticky ve stridavce taky a obleceni mame pro dite kazdy svoje, zaroven si ho ale dite nosi kde chce a jak chce, pere to ten u koho obleceni je vyhodnoceno jako spinave. To obleceni je ditete a ne nase nebo maminky. Jedine co hlidame, aby na zacatku rocniho obdobi meli obe domacnosti vse potrebne, takze pokud na jare zustane zimni bunda u maminky, na podzim se o ni hlasime (dite ma dve, nebo aspon nejakou vhodnou alternativu - treba v zime bundu a oteplovaky + overal). Boty a jine drazsi vybaveni, kdyz uz ho dite nepotrebuje, povazujeme za slusne vratit tomu, kdo je poridil, pokud si to nepreje jinak, stejne to delame s oblecenim, ktere je jiz diteti male. Je to z toho duvodu, ze maminka ditete ma kamaradky, ktere to obleceni upotrebi a my zase odkladame pro mladsiho sourozence. Vetsinu veci ma dite sitou doma, takze si to bez problemu pozname. Nebyla to nijaka cilena domluva, ze zacatku maminka diteti veci balila, ale to bylo jeste male a travilo s nami max jeden den v kuse. Behem par mesicu zustavalo na delsi a delsi dobu a chodi do skolky, tak jsme to my s partnerem vyhodnotili jako neprakticke a poridili jsme diteti veci k nam. Zaroven jsme chteli at se citi jako doma i u nas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za odpovedi.
Mam jeste dotaz
Tvrdi mi, ze vyzivne mam od toho abych kupovala i obleceni a ze on nemusi. Ze je to vlastne jeho dobra vule kdyz mi prispeje..
Pry te ptal pravnika a prej mam od toho alimenty. Ja nevim co mam delat ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dekuji za odpovedi.Mam jeste dotaz
Tvrdi mi, ze vyzivne mam od toho abych kupovala i obleceni a ze on nemusi. Ze je to vlastne jeho dobra vule kdyz mi prispeje..
Pry te ptal pravnika a prej mam od toho alimenty. Ja nevim co mam delat
Tak pokud nemate v rozsudku, ze prispiva na oblečení nebo vetsi vydaje, tak alimenty jsou na vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dekuji za odpovedi.Mam jeste dotaz
Pry te ptal pravnika a prej mam od toho alimenty. Ja nevim co mam delat
Když se někdo ohání svou dobrou vůlí, tak je to podle mě akorát vyčůraný zmetek přesvědčený o své důležitosti. K otci kup základní oblečení z druhé ruky s tím, že to u něj zůstane, ať to furt netaháte sem a tam. Chce prodat dítěti boty? Supr, takže koupil nové. Nebo snad chce ty boty v době, kdy už dítě nové má? Jejda, botám se stala nehoda. A ty řeči „můj právník říkal“ pro tebe fakt nejsou důležité. Protože ti takto může chtít nakecat kde co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Lucie-N-B takze mu nrmohu rict at mu nakoupi svuj satnik?
Na to se právě názory různí. A navíc by sis tím mohla z něj udělat nepřítele. Dítě bude mít 2 roky, nakup z druhé ruky velikost 104, to mu minimálně 2 roky vydrží, i déle. Jen kalhoty menší, aby seděly. Jinak je to fuk, doroste, trička se zatím ohnout. 2× pyžamo, 4× ponožky, 4× trenky, 4× tričko, 2× kalhoty, 1× mikina. Sadu komplet oblečení kup i k sobě domů a dítě k otci posílej v tom. Já teď dceři koupila softshellovou bundu, zimní bundu a zimní kalhoty za celkem 180. Bude to mít jako náhradní a až vyroste, tak to zpět daruji do charitativního obchodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry vecer, zkracene byli jsme u soudu..nejak to dopadlo..ja mam dite svereno do sve pece, diteti jsou necele 2 roky…otec ho ma nekdy pres noc nekdy od rana do vecera..mam ho sice v plne peci, ale do stridave to nema proste daleko…otec dela kr/dl tyden a ma ho teemer kazde volno
..a ted ten problem..obleceni - jsem povinnna mu davat vzdycky obleceni na ty dny? Nebo mam jen dite oblect a on at si prpste zaridu pro nej obleceni sve? Ja mu furt davam malou cestovni tasku a on mi to vraci k vyprani..a dohodli jsme se ze mi koupi 1× mesicne praci gel..me to prislo fajn a semtam koupil neco. malemu..nebo pridal treba na boty. Ale ted prisel s tim, ze ty veci ktere kupuje nebo na ktere mi pridava chce vracet a prodat aby si on na tom ziskal nejakou kacku…a ja si rikam zda to uz neni jako moc..vlastne tim co delam mu setrim prachy aby nemusel diteti vybavovat druhy satnik a on si odemne vezme boty, ktere staly placnu 1500 a proda je za 100kc a me to kilo nenecha…jsem povinna dite vybavovat? V jeho navrhu to sice bylo..ale v soudnim rozohdnuti to neni psane. Dekuji za odpoved, prosim anonym jinak smazat.