Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Všem děkuji za odpověď a upřesnění.
Hanak děkuji za přesné vyhledání.
Máme to na knop, abychom se vešli do těch 30 kg na jeden kufr. Řekla bych, že prckovy věci zabírají těch 25 kg a 5 kg bude našich ![]()
Ahoj, mrkněte na tabulku srovnání, mě pomohla. http://www.kufry-zavazadla.eu/…i-zavazadel/ Snad pomůže i někomu z vás.
Letíme teď se Smart Wings (travel service)do Řecka a chci nám též zabalit do jednoho kufru. Podle podmínek na netu by měli váhu zavazadel sčítat a váha kufru nesmí přesáhnout 30 kg. Chci se jen zeptat a ujistit, zda to tak opravdu je, nerada bych se na letišti dověděla něco jako, že jsou to staré informace a bla bla… Nemáte někdo z poslední doby zkušenost s odbavením jednoho těžšího kufru pro dva u této letecké společnosti? Díky.
Letěli jsme v polovině června se SW na Zakyntos. Máte správné informace. Hmotnosti se dle osob sčítají. I my měli jen jeden kufr pro mě, manžela a syna nad 2 roky (tj. váha x 3 osoby). Dále jsme měli příruční kufr do letadla, zde se také váha sčítá (povolené rozměry jsou uvedeny na stánkách letecké společnosti). Let proběhl v pořádku, nápoje a jídlo nutno zakoupit, ale to je teď u všech krátkodobých letů.
Letěli jsme v polovině června se SW na Zakyntos. Máte správné informace. Hmotnosti se dle osob sčítají. I my měli jen jeden kufr pro mě, manžela a syna nad 2 roky (tj. váha x 3 osoby). Dále jsme měli příruční kufr do letadla, zde se také váha sčítá (povolené rozměry jsou uvedeny na stánkách letecké společnosti). Let proběhl v pořádku, nápoje a jídlo nutno zakoupit, ale to je teď u všech krátkodobých letů.
Letěli jsme minulý týden s touto společností a nebyl problém. Jedno zavazadlo nesmí mít víc jak 32kg. My měli dva kufry pro čtyři osoby. Na palubu může být zavazadlo do 5kg, tekutiny do 100ml v uzavíratelném sáčku. Nám pro děti nechali pro každé dítě jednu lahvičku s vodou a měla jsem pro ně ovocné kapsičky, nechali nám sušenky, jablko, bonbony.
U jednoho velkého kufru snad jen pozor, až se budete vracet, třeba si koupíte nějakou lahev vína nebo jiný „těžký“ suvenýr, abyste neměli problém s překročením toho limitu. Pak je lepší mít kufry dva. I není dobré mít kufr totálně narvaný, aby nepraskl zip, nechovají se k tomu moc hezky.
@Fally123 píše:
Letěli jsme minulý týden s touto společností a nebyl problém. Jedno zavazadlo nesmí mít víc jak 32kg. My měli dva kufry pro čtyři osoby. Na palubu může být zavazadlo do 5kg, tekutiny do 100ml v uzavíratelném sáčku. Nám pro děti nechali pro každé dítě jednu lahvičku s vodou a měla jsem pro ně ovocné kapsičky, nechali nám sušenky, jablko, bonbony.
U jednoho velkého kufru snad jen pozor, až se budete vracet, třeba si koupíte nějakou lahev vína nebo jiný „těžký“ suvenýr, abyste neměli problém s překročením toho limitu. Pak je lepší mít kufry dva. I není dobré mít kufr totálně narvaný, aby nepraskl zip, nechovají se k tomu moc hezky.
Souhlasím, podle mě jsou praktičtější 2 menší kufry. Navíc, když jeden nedorazí alespoň pár věcí budete mít
.
@ivašot. píše:
Souhlasím, podle mě jsou praktičtější 2 menší kufry. Navíc, když jeden nedorazí alespoň pár věcí budete mít.
Díky. Tak většinou mám z okolí zkušenost, že když kufry nedorazí, tak většinou oba dva, protože se odbavovaly ve stejnou chvíli, takže z tohoto důvodu je to myslím jedno.
Jinak já jdu na jistotu, takže příruční zavazadlo balím tak, že už přímo počítám se ztrátou kufrů. ![]()
@Fally123 Díky, ještě prosím ty uzavíratelné sáčky mají přímo na letišti? Já už sice letěla, ale tekutiny jsem nikdy nepotřebovala, až teď. ![]()
Ještě se chci zeptat, přeměřují nějak velikost toho příručního zavazadla? Mám batoh, je mnohem menší než uvedené rozměry, ale na výšku má asi o dva cm víc, tak nevím, jestli toto řeší takto do detailů. ![]()
@Anonymní píše:
Pití a jídlo je asi možné si zakoupit v duty free a vzít si to normálně do letadla, ne?
Uzavíratelný sáček je takový ten s šoupátkem
třeba z ikey
http://www.ikea.com/…ts/60251383/
Ano, ledasco se dá koupit za kontrolou v duty free zoně, ale třeba pití s dětským špuntem tam neměli a i ceny jsou tam celkem vysoké, ale jasně, nemusí se hned šetřit. Spíš se asi jedná o dětskou stravu, pokud jsou děti na něco zvyklé, nemusíš to tam sehnat, v duty free se spíše kupuje alkohol, parfémy atd. než přesnídávka.
S sebou můžeš pronést věci/jídlo na potřeby doby letu, takže neproneseš deset pitíček, ale jedno dvě na dítě určitě jo.
@Adrasteia nepřeměřovali, ale zavazadlo se musí vejít do toho prostoru nad hlavou
sáček jsme si přinesli, neviděla jsem, že by je na letišti někde rozdávali nebo prodávali.
Do toho sáčku by měl přijít i třeba krém nebo nějaké pleťové sérum, sirup (nurofen..) prostě kapalita/gel.
Před námi odbavovali paní, která měla sáčků asi pět (měla v tom i zubní pastu..) a celník peskoval, že je jeden na osobu, ale nechal jí to pronést. Je to i o lidech.
@Fally123 Moc díky za rady. Ten sáček tedy nemám, budu doufat, že ho seženu na letišti. ![]()
Ahoj, my ted taky letěly a ja měla v příručním zavazadle Nurofen a Aerius v lahvičkách a ani to nechteli do toho sačku..jinak v pohode, dětem nechali lahev s pitím.