Dotaz pro učitelky v mateřské školce, jak to funguje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3641
13.11.12 14:17

Ahoj holky, tak dneska tam byla zas jiná učitelka, než ty dvě co tam bývaj. Malej seděl u stolečku a prohlížel si knížku s ostatníma dětma, v pohodě a usměvavej. Učitelka se s ním jen rozloučila a kdybych se nezeptala, tak by mi asi nic neřekla Patala jsem se, jestli to bylo lepší než včera, odpoěděla: No…maličko možná. tak se ptám, jestli pláče hned od rána nebo proč a ona že ne, že začne plakat, když si děti hrají a on sedí sám u stolečku. Přitom je hrozně společenskej, nechápu. A že ho neutěšují. tak jsem vydedukovala, že když se nudí nebo neví co, tak si vzpomene, že chce domů, ne že mu je smutno, ale neumí se asi sám zabavit a když ho nikdo neutiší nebo mu nenabídne zábavu, tak prostě plače. Manžel jel okolo školky autem a viděl je jak zrona jdou venku, prej malej plakal Ale dneska mě učitelka uklidnila: takových tu bylo! Zvykne si, nebojte. Tak já nevím. Zas mi sám od sebe vykládal, co vše dělali, kde byli, co jedl a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
13.11.12 17:01

Pláče když sedí sám u stolečku, to se má učitelka čím chlubit. Ježiši je natvrdlá nebo co? Tak děcko vezmu mezi ostatní. Určitě moc dělá i to, že nastoupil později, děti se mezi sebou už znají a on je tam nový. Tím spíš by mu učitelka měla být „při ruce“ Ach jo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
13.11.12 23:14

Zdravím paní učitelky, já bych taky měla jeden dotaz. Chtěla jsem se zeptat, co doporučujete rodičům, aby s dětičkama dělali doma? Malé byly v červenci tři roky a nastoupila letos v září do školky. Malá umí počítat do dvaceti(do jedenáctku je pozná i psaný), barvy a dokáže povídat o ročním období atd. Když jsem se učitelek ptala, co bych si ní, měla doma procvičovat, aby jí to šlo lépe, řekly že není třeba. Ale na druhou stranu, od doby co začala chodit do školky, prostě toho času není tolik co jsme měly, tak ten čas chci zaplnit nějak smysluplně. Děláme takový ty klasiky jako je modelína, lepení, stříhání, malování pastelkama i vodovkama atd. Poradíte mi někdo něco? Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
14.11.12 08:48
@mischelinmisa píše:
Zdravím paní učitelky, já bych taky měla jeden dotaz. Chtěla jsem se zeptat, co doporučujete rodičům, aby s dětičkama dělali doma? Malé byly v červenci tři roky a nastoupila letos v září do školky. Malá umí počítat do dvaceti(do jedenáctku je pozná i psaný), barvy a dokáže povídat o ročním období atd. Když jsem se učitelek ptala, co bych si ní, měla doma procvičovat, aby jí to šlo lépe, řekly že není třeba. Ale na druhou stranu, od doby co začala chodit do školky, prostě toho času není tolik co jsme měly, tak ten čas chci zaplnit nějak smysluplně. Děláme takový ty klasiky jako je modelína, lepení, stříhání, malování pastelkama i vodovkama atd. Poradíte mi někdo něco? Děkuju :)

Zkusila bych vzít papír, ať ho malá natrhá na proužky a z proužků následně na malé čtverečky. Tohle dětem dělá problém a hl.to zlepšuje jemnou motoriku. Dál mě napadá-ví jak se jmenuje maminka a tatínek jménem? A co mají za povolání? co znamená, když je tatínek např. automechanik? Asi se budeš divit? Ale většina dětí toto neví. Dělám jednou za 3m individuální hodnocení dětí a zrovna toto se tam objevuje a většina dětí je v koncích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
14.11.12 08:50

Jinak toho doma děláte dost, můžete jen pilovat to stříhání nůžkama, od jednodušších tvarů po těžší. Omalovánky-přesnost vymalování, správné barvy. Víc bych toho nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
14.11.12 08:54

@janca84 Ví, jak se jmenujeme i kolik nám je let, stejně ví i kolik je babičkám a dědečkovi. Malá má dvě jména a říká je, když se představuje, i to kde bydlí a v jaký ulici (co kdyby náhodou). JInak děkuju za tip, určitě to zkusíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
14.11.12 09:10
@mischelinmisa píše:
@janca84 Ví, jak se jmenujeme i kolik nám je let, stejně ví i kolik je babičkám a dědečkovi. Malá má dvě jména a říká je, když se představuje, i to kde bydlí a v jaký ulici (co kdyby náhodou). JInak děkuju za tip, určitě to zkusíme :)

Nooo tak to koukám, je šikovná :potlesk: :potlesk: Ty samozřejmě taky, sama by se to nenaučila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
14.11.12 09:12

Já ne, malá je hodně učenlivá a má dobrého pamatováka. Občas je to na škodu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.11.12 12:38

Zdravím, chtěla jsem se zeptat.Od kolika let je dítě schopno něco pořádného namalovat. Malá bude mít 4roky za 14dní a umí pronceznu a domek s okolím, sluníčko atd.je to málo nebo už by měla umět víc, třeba zvířata napodobit atak. Děkuji za odpovědi
jo a jinak jen čmárá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
14.11.12 13:31
@AdaNaty píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat.Od kolika let je dítě schopno něco pořádného namalovat. Malá bude mít 4roky za 14dní a umí pronceznu a domek s okolím, sluníčko atd.je to málo nebo už by měla umět víc, třeba zvířata napodobit atak. Děkuji za odpovědi
jo a jinak jen čmárá

Těžko posoudit, nejlépe obrázek vyfoť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
16.11.12 09:11

Holky, poraďte. malý chodí od 8.11. od 7-12:30, je mu to tam dlouhé, prý sedí na místě a čeká, až si pro něj přijdeme. Hraje si, ale stejně je mu to dlouhé a poplakává. Říkám si, že na spaní ho tam nechám až si víc zvykne, co myslíte? každý mi říká, že jsem ho měla dát rovnou i se spaním, ale tomu nebyly nakloněny učitelky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
16.11.12 09:56

Ahoj, já malou taky nenechávala spát první půl rok. Protože jsem chtěla aby si nejdřív zvykla. No a teď od září už tam jednou týdně i spí, ale teda pokaždý to doma obrečí. Ve školce teda už nebrečí, protože jsem jí řekla, že je tam nejstarší (což teda není) a že jsou tam menší děti a to by byla ostuda. Ale jinak chodí do školky ráda, jen to spaní nic moc. Takže jestli máš možnost, tak klidně počkej až si líp zvykne. Malá si taky ze začátku jen hrála sama a taky na mě pořád čekala a teď už tam má kamarádky a už se tam těší. Je tam jedna holčička, ta už je teda starší a ta vyloženě maminku posílá pryč, že si ještě nedohrála. :lol: Takže uvidíš, že si malej časem zvykne a bude to lepší. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
16.11.12 10:36

@Ewule0712 Syn začal do školky chodit od září a nespí tam zatím vůbec. Jednou jsme to zkusili, a pak se z toho chudák 14 dní vzpamatovával. Takže jsme se rozhodli to nehrotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
16.11.12 10:38

Mě teda k tomu tlačí moje pracovní doba, prostě ho nemá kdo po obědě vyzvednout, je to komplikovaný :( Ale jakštakš by se to možná ještě tak týden nějak udělalo, pak nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
16.11.12 11:50

@Ewule0712 já jsemj ji dávala hned se spaním, ale on je tam krátce, časem si zvykne a pokud nemáš jak, hold tam bude muset spát, s tím nic nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin