Vši, prevence a jak se jich zbavit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
20.6.14 10:19

Hlavně nešil. Vši nepřenášejí žádnou nebezpečnou chorobu jako např. klíšťata. Koušou, svědí to, člověk se drbe a to je vše, nic horšího nehrozí.
Neper, nepřevlíkej, nedesinfikuj nic kromě vlastní hlavy. Přípravky „na přírodní bázi“ (olejíčky, bylinky a spol.) jsou neúčinné, vši jsou jako všechen hmyz dosti odolné a je potřeba je zahubit nějakým skutečným insekticidem. Orthosan V forte obsahuje carbaryl, ten účinný je. Alkohol v alpě nevím, snad ve velkém množství funguje, ale aplikace pěny je mnohem jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
20.6.14 10:21

Denne travim vycesavanim snad nekolik hodin. Fakt vycesavam opravdu peclive. Vsivacky mam dokonce 2. Jeden je kovovej. Pritel je nastesti cistej. Ma vlasy opravdu nakratko. Jine cleny domacnosti krome kocky nemam. Ono je to slozite, protoze bydlime v baraku me matky a vsi pritahla sestra. Jenze ta je k tomu uplne laxni a vesele se zavsivenou hlavou trajda do kina, skoly apod. Vsak ona se maminka postara. Nastesti s ni neprichazim do styku, bydleji s mamou o patro vys. Ale mam je 100% od ni, jak uz jsem psala nahore. Mel je i bracha, ale tomu se ustrihl „ocasek“ z vlasuu a je hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
20.6.14 10:23

No silim teda hodne. Mam strach, abych se toho nezbavila a znovu to na me z obleceni nenalezlo :/ dekuju Baro, trosku jste me uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.6.14 10:31

Ortosan u nás nezabral, až Paranit a zábaly olej + Alpa, desinfikovat byt asi nemá moc smysl, veš mimo hlavu dlouho nepřežije, zasychá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
20.6.14 10:32
@BaraF píše:
Hlavně nešil. Vši nepřenášejí žádnou nebezpečnou chorobu jako např. klíšťata. Koušou, svědí to, člověk se drbe a to je vše, nic horšího nehrozí.
Neper, nepřevlíkej, nedesinfikuj nic kromě vlastní hlavy. Přípravky „na přírodní bázi“ (olejíčky, bylinky a spol.) jsou neúčinné, vši jsou jako všechen hmyz dosti odolné a je potřeba je zahubit nějakým skutečným insekticidem. Orthosan V forte obsahuje carbaryl, ten účinný je. Alkohol v alpě nevím, snad ve velkém množství funguje, ale aplikace pěny je mnohem jednodušší.

Tak osobní zkušenost po aplikaci tebou zmíněného Orthosanu V forte (ještě ho mám stále doma) je ta, že i po naložení hlavy do jeho pěny na půl hodiny veš po následném umytí stále vesele v hlavě lezla. Sice mě to šokovalo, ale bohužel to tak bylo. Líh v Alpě tu veš zlikvidoval a hnidy vysušil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
20.6.14 10:41

Tak u nás zabrala alpa a to stoprocentně, je nejlepší a nejlevnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
20.6.14 10:45

Tak když měla dcera vši, tak jak jsem to zjistila, měla pokožku hlavy docela rozškrábanou a pokousanou od těch mrch, tam bych teda alpu nedávala, to by asi hodně bolelo.
ale myslím, že vyčesávání vyčesávání a zase vyčesávání a zbavíš se těch živých. nebo je udusit olejem. ale s tím praním bych to nepřeháněla, jak tu někdo psal, veš bez hlavy nepřežije dlouho - píšou 24hod a nějak tak to bude.

ale holky, OPRAVDU vám ty orthosany, alpy, žehličky na vlasy (dyť ta hnida je kousek u hlavy - to jste se musely popálit, ne?) a kokosové oleje pomohly od hnid? 8o :think: je fakt, že vyzkoušené to nemám, snad dcera nic nedotáhne z tábora, ale pokud budu muset vyzkouším… a jak dlouho vám trvalo než jste se jich nadobro zbavily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
20.6.14 10:54

@21.6.2014 moje dcera má hrozně husté vlasy a vyčesáváním se nezbaví ničeho, ani živých, drží se mrchy. Také měla hlavu rozškrábanou a vůbec ji tam alpa nevadila. Musí se to naředit 2:1 s olejem, zabalit do sáčku a nechat hodinu působit a fakt to ty mrchy všechny zabije.Po 5 dnech zopakovat a je pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.6.14 10:58

U nás to pomohlo, malej vši donesl ze školky 2× a po první aplikaci Paranitu jsem už žádnou živou veš nenašla a Alpa hnidy vysušila, takže pak už nebyl problém. Po týdnu jsem zopakovala aplikaci Paranitu, jak píšou a byl klid. Já jsem je jednou chytla od něj, mám hustý dlouhý vlasy, kromě Paranitu jsem dělala ty zábaly z kokosáku + Alpy, vyžehlila žehličkou, pravidelně několikrát denně vyčesávala nad vanou a taky jsem se jich rychle zbavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
20.6.14 11:04

Ok, budu si pamatovat - alpu naředit - olej je jasný, ten je udusí :palec: na té bázi je ten pedicul a myslím, že i paranit je olej :think:

a alpu na hnidy! protože mladá je měla loni před koncem roku a my jeli hnedka první týden na dovolenou do Švýcarska :mrgreen: a tam jsem je chytla od ní i já… poslední jednu mrchu jsem vyčesala v listopadu. a nebýt těhotná, šla bych se ožrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.6.14 11:04
@21.6.2014 píše:
ale holky, OPRAVDU vám ty orthosany, alpy, žehličky na vlasy (dyť ta hnida je kousek u hlavy - to jste se musely popálit, ne?) a kokosové oleje pomohly od hnid? 8o :think: je fakt, že vyzkoušené to nemám, snad dcera nic nedotáhne z tábora, ale pokud budu muset vyzkouším… a jak dlouho vám trvalo než jste se jich nadobro zbavily?

Na hnidy vše funguje hůř, dospělci jsou zranitelnější než vajíčka a larvy (evoluce to experimentálně vyvinula). Takže se aplikace opakuje až další generace vyleze z obalu, několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.6.14 11:07

Jo a nadobro v jedné vlně to u nás (já a dvě školačky) trvá tak 2 týdny, ale musím to vždy ohlásit ve škole ať to učitelky dají vědět ostatním rodičům. Většina nemá problém děti odvšivit, ale ohlásit, že „my jsme měli vši“ to by si raději jazyk ukousli. Takže kvůli zapíračům to obvykle trvá tak měsíc, než informace prosáknou a třída se odhmyzí celkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
20.6.14 11:07

@BaraF dospělce zahubíš, ale ty mrchy hnidy se musí prostě vylíhnout :cert: zas*aná evoluce :cert: :lol: teda v případě hnid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
20.6.14 11:08
@BaraF píše:
Jo a nadobro v jedné vlně to u nás (já a dvě školačky) trvá tak 2 týdny, ale musím to vždy ohlásit ve škole ať to učitelky dají vědět ostatním rodičům. Většina nemá problém děti odvšivit, ale ohlásit, že „my jsme měli vši“ to by si raději jazyk ukousli. Takže kvůli zapíračům to obvykle trvá tak měsíc, než informace prosáknou a třída se odhmyzí celkově.

jo, to je fakt, že někdo to neřekne. my už je měli 3× a poslední byly teda brutální… jak je měla podruhé, tak byla týden doma, než jsem ji odhmyzila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.6.14 11:10
@21.6.2014 píše:
@BaraF dospělce zahubíš, ale ty mrchy hnidy se musí prostě vylíhnout :cert: zas*aná evoluce :cert: :lol: teda v případě hnid :mrgreen:

Evoluce je prostě evoluce, díky ní jsme tady, takoví jací jsme a vši určitě přežijeme (ale asi nevyhubíme definitivně).
Hele, co se stane zítra, že máš datum jako nick? Jen, že máme oddílovou grilovačku na závěr sezóny a začátek léta, tak jestli bude třeba zemětřesení ať si sebou vezmu pojistku na barák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí