Jaký pořídit dotykový mobil?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6915
15.2.18 13:48

@cecetka MI A1 mám a jsem spokojen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
15.2.18 13:49
@smurfka píše:
Co říkáte na tenhle? má celkem slušné recenze
https://mobilni-telefony.heureka.cz/…specifikace/#…

Ten je také OK, pořídil jsem ho klukovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
15.2.18 14:13

@smurfka Jen drobnost… kvalita fotografii neni dana megapixely, ale optikou. A taky tim, kdo foti :mrgreen:

Ty zkratky jsou datove site, abys mohla pouzivat internet v mobilu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
15.2.18 17:40

@smurfka
Když to vezmu od základu a začnu u systému tak rozhodování je jednoduché. Nic víc než Android není. NA ios nejsou peníze a WP už je mrtvola.

Co se týče dalších funkcí tak bych se v dnešní době dívala jako minimum 3GB RAM ale já bych šla i do 4. No a paměť určitě 32 GB miň ne. Ono asi se tu najde někdo kdo bude tvrdí že 16 je cajk ale dnes sou ty aplikace tak nenažraný až to bolí. Hlavně pokud chceš mobil využívat delší dobu.

Co se týče fotografií tak v téhle ceně to bude za světla dobrý ale ve chvíli kdy se zhorší světelný podmínky tak kvalita fotek bude klesat.

Co se týče konstrukce až na výjimky sou v pohodě a kvalitní. Mezi ty výjimky bych zařadila honor 6X tam soudruzi udělali fakt chybu :mrgreen:
Jinak čtečka je pokud to není totální lowend dnes už všude. Další bonus by mohl být třeba stupeň krytí. Jo a pak mě ještě napadá NFC za mě dobrá věc při placení.

Pokud to bude první dotykač tak osobně bych se zašla podívat do prodejny na vystavené modely. Je to osobní zkušenost. Dost lidí v okolí mělo vybraný model ale jak ho vzali do ruky tak se to špatně drželo. A určitě si projít i to prostředí ať pak nejsi zklamaná. Známá si teď koupila Acer a jako nic moc. Ikdyž sem si s tím hrála a ponastavila co se dalo vždy po pár dnech se to vrátí do původního stavu a ona je nešťastná.

Ooops tak sem se rozepsala :mrgreen:
Teď nějaké ty kandidáty
Teď bych to rozdělila na 2 tábory. Lehce protlačit a koupit rok a půl starý vlajkové modely. Určitě udělají co se fotek týče mnohem lepší parádu ať už se jedná o huawei p9 či honor8 popř Samsung S7. V případě té S7 myslím opět běží cashback, že vrátí 3 tisíce.

No a nebo ten kompromis tam bych začala xiomi redmi 4X, popř note 4, vzala to přes huawei p10 lite a pak opět cashback a to Samsung a5 - za mě fotí dobře až teda na selfie kameru tam je to horší a fotky sou dost často mázlý ale je možný že to byla softwarová chyba a že se to opravilo nebo opraví. Chystá se update na android 8.
Jinak dost se tu propaguje honor 9 lite ale ty fotky teda nic moc. Snad to ještě upraví. Sou celkově ty fotky vybledlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
15.2.18 20:03

@smurfka I já jsem tak dopadla, můj tlačítkový kamarád se pomalu ale jistě odebírá do věčných lovišť. Za dva měsíce mám narozeniny a domluvily jsme se s manželem na Huawei kolem 3000. Já krom sms, volání a focení využiju i sem tam připojení na net. Ale jen wifi, ne data.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.2.18 20:53

@Aries6 tak můj se ještě neodebírá..mám ho už tak 6 let a jede furt dobře..ale není na něm wifi a ted mám možnost opravdu levného tarifu neomezeného, tak už bych to vzala a když už budou data a připojení tak at to využiju..stejně dřív nebo později dotykáč budu muset koupit, tak proč ne ted no..

• Citovat
  • Upravit
2349
16.2.18 13:03

Nejdůležitější je zvolit si vyhovující velikost. Když pak koupíš nejlevnější v akci od neznámé firmy, nepoznáš při běžném používání žádný rozdíl od několikanásobně dražšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.2.18 13:24

@JTom tak pro mě bude napoprvé velké všechno, když mám svůj starý tlačítkový mobil..když jsem dneska obcházela jen tak okolo obchodu s mobilama a jukla na to, tak prostě to jsou hrůzy velké od jednoho po poslední..prostě si budu muset zvyknout no.. :? :nevim: žádný asi není tak " velký " jako obyč tlačítkáč..

• Citovat
  • Upravit
2349
16.2.18 14:32

Vyrábějí se od 3". Výběr ale není velký. Výhodnější je vyrábět velké. U nich je větší pravděpodobnost, že praskne displej a zákazník koupí nový. Faktem je, že na malý je potřeba dobrý zrak. Jako u všeho, je potřeba zvážit, co člověk skutečně potřebuje, ne kupovat to, co se právě teď nabízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.2.18 15:01

@JTom tak u těch malých ale zase není dobrý foták :-( nebo máš nějaký typ?

• Citovat
  • Upravit
1208
16.2.18 15:08

Jediné Iphone SE potom nebo připlatit. Menší je i a3 od Samsungu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
16.2.18 15:10
@JTom píše:
Vyrábějí se od 3". Výběr ale není velký. Výhodnější je vyrábět velké. U nich je větší pravděpodobnost, že praskne displej a zákazník koupí nový. Faktem je, že na malý je potřeba dobrý zrak. Jako u všeho, je potřeba zvážit, co člověk skutečně potřebuje, ne kupovat to, co se právě teď nabízí.

Tak na displej se prodávají vytvrzelá skla, ty dražší snižují citlivost dotykové obrazovky a tu je potřeba nastavit na vyšší úroveň, problém je potom, že člověk omylem třeba na FB „lajkuje“ to, co nechce.

Nedovedu si představit mžourat do malého mobilu,5,5 palce minimálně, z menšího by mě bolely oči.

Já jsem taky hledala a zjišťovala a zjistila jsem, že ten základ poskytne jakýkoliv dotykáč za 1500,je potřeba ujasnit si, co od toho člověk očekává a co potřebuje. Protože je toho na trhu fakt hodně a mít chytrý mobil patří dnes už k základnímu vybavení. Není od věci jít se podívat do kamenné prodejny, ale tam, kde toho mají víc. Nebo zavolat na infolinku operátora, pokud je v rodině víc lidí se stejným operátorem, mohou poskytnout věrnostní slevu. Muž byl v kamenné prodejně a rozhodně nemá pocit, že by mu prodali nějakého „ležáka“,naopak, poradili mu ještě jiný, než původně chtěl a objednávali mu ho, takže čekal. A je spokojený.

Já si nemůžu vynachválit koupě jízdenek na autobus a vlak přes appku, protože to můžu do 15 minut před cestou vrátit, když třeba onemocníme nebo nejedeme z nějakého jiného důvodu. Kdežto když ve středu koupím jízdenky na nádraží pro sebe a děti a v pátek ráno se probudíme v horečkách a nikam nejedeme, tak jsou peníze v čudu a na jízdenky by si děti mohly tak akorát kreslit :mrgreen: Pro toho, kdo neřídí a cestuje dopravními prostředky, vřele doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.2.18 15:13

@Jana206 jenomže já si nemůžu ujasnit co očekávám a co chci..když nevím co tyto mobily nabízí, co na něm nakonec budu nebo nebudu dělat, :nevim:
ale zase nechci i kdyby dát litr za něco co pak za měsíc řeknu že nepotřebuju protože to má malou pamět, to má hnusné fotky, to se seká nebo zase dát desítku když nebudu využívat ani polovinu toho co nabízí :nevim:

jinak tedka mzourám do pidi displeje a neva mi to, ale to je právě ono..jen píšu sms a telefonuju, takže v podstatě mi to neva, protože na něm nečtu, nesurfuju, nedívám se atd.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1208
16.2.18 15:53

Tak objednat přes net a když nebude vyhovovat tak vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
16.2.18 15:56
@smurfka píše:
@JTom tak u těch malých ale zase není dobrý foták :-( nebo máš nějaký typ?

Nemám. Neměl jsem jich v ruce tolik, abych mohl doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák