Jaký pořídit dotykový mobil?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
smurfka
15.2.18 11:08

dotykový mobil

Bohužel to dostihlo i mne a musím si místo svého miláčka bez připojení na net, s klasickými tlačítky koupit nový mobil.
Asi teda už půjdu s proudem a zkusím mnou nenáviděné dotykáče..
Ale jsem v tomhle nepolíbená panna a čumím na vybavení jak péro z gauče..
Prosím o radu:
Jaký je rozdíl mezi OS ( je jedno jestli andriod, dos, nebo co to všechno v těch nových mobilech je? - jaký v tom je rozdíl?
Potřebuju mobil akorát na psaní, telefonování, a hlavně focení. Ne žádné profi, ale aby to mělo pěkné fotky jak venku při světle, tak doma při horším světle.
Připojení na net ale jen k fb, mailům, atd..určitě nepotřebuji prohlížet filmy, nebo poslouchat muziku, takže taková recenze že při sledování videa se to seká je mi celkem jedno. At si můžu občas stáhnout nějakou aplikaci, kterou já chci, ne aby mi to tam furt stahovalo nějaké aktualizace atd. Nepotřebuju ani čtečku otisků, ale když bude, oka..
cena opravdu nejnižší..nejlépe do 6ti tisíc ale když bude levnější - lepší.
poradíte?
jo a taky bych nerada aby konstrukce vrzala

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
15.2.18 11:23

Mám Huawei a dobrý! Má velikost 5,5,to je tak akorát:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
15.2.18 11:32

Já jsem taky dlouho odolávala, ale na podzim se mi můj starý telefon pořád vypínal, tak jsem dostala xiaomi redmi nebo jak se to píše a jsem spokojená. Možná budeš náročnější na foťák, já si vystačím s tím co tam je, ale jinak za 2 tisíce super. Aktualizace to nabízí, ale ty já vždycky odpinknu a net tam běží dobře.

Příspěvek upraven 15.02.18 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
15.2.18 11:46

Mam Huawei, nejakou novinku r.2017,cislo presne nevím, cena kolem 3000Kč. Jsem moc spokojená, net běží rychle i na wifi i na datovem balíku, nic se neseka. A to si stahuji i skripta a posloucham prednasky, sem tam pujcim tel. detem na pohadky nebo se podívám i já na nějaký film. Huawei mají i moje starší deti, P9 light a y6 compakt a taky spokojenost. Uz rok a pul fungují jak mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
15.2.18 11:52

Muj muž ma Alcatel, taky spokojenost, akorat to není smartphone, je tlustší. On ale zase chtel navigaci v tel.,ale jinak na mail se dostane taky, dětem ho občas půjčí taky. Na nás nezvyklá grafika.jsme zvyklí na ten Huawei, predskolacka dostane do školy taky Huawei, uz ho ovládá pomalu líp nez já.

A mám Huawei y6 2017,mrkla jsem schválně na krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.2.18 12:24

Ani nevis jak to rozumim, taky mi nekdy predloni odesel telefon a sla jsem si teda koupit novej. Kriteria jsem nemela zadnej a sla jsem cilene pro ten nejlevnejsi. Nema ale zadnou pamet, to me asi stve, ale novej nechci. Ted jsem dostala jinej v praci a jsem fakt rada ze s tim umim aspon zavolat :mrgreen: Nechala bych si poradit v nejakym centru, aby ti pomohli se primo zamerit se na to, co pozadujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
15.2.18 12:31

@smurfka Neco si nacti tady https://m.mobilmania.cz a hlavne se nenech oblbnout v kamenne prodejne, kde ti budou vychvalovat nejakeho lezaka, kteteho se chteji zbavit :zed:

Chytre mobily rychle starnou, ale zakladem ma byt dobra operacni pamet (min. 2GRAM, ale 3 a vice jsou lepsi), operacni system Android alespon 6 nebo vyssi. Opravdu to nepodcenuj, ted treda chces jen telefonovat, ale pak zjistis, ze je super vyuzivat v komunikaci messengery, a spravovat maily v mobilu, protoze ho mas stale pri sobe a nemusis ani doma zapinat PC. Casem zjistis, ze se na nem daji cist eknihy, ze treba obedy ve skolni jidelne muzes menit a odhlasovat pres apku. Poslouchani hudby ci sledovani filmu pri cestovani je samozrejmost.
Cenou se na Apple nedostanes, OS Windows uz zkomira. Takze ten Android.

Pokud chces obetovat az 6 tisic, pak velice dobrou volbou je tento https://m.heureka.cz/…64gb-global/ Znackove mobily v teto vybave te vyjdou daleko draz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
15.2.18 12:44

Já mám Huawei P9 lite 2017 a jsem spokojená :palec: a před tím jsem měla taky Huawei P8 lite a oba skvělý i fotaky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.2.18 12:48

@cecetka
no v kamenné prodejně nevím jestli by poradili, protože já právě nevím co je dobré, jaká pamět, jaký systém - jaký je v nich rozdíl..
třeba jsem si dala do recenzí ten co si poslala za až 6 tisíc a úplně strhali foťák a výsledné fotografie z něho..
teď mám sice ve starém tlačítkovém mobilu foták jen 5megapixelů, ale fotky krásné..segra má nějaký dotykáč - asi lg si myslím a fotky teda má hrozné, že kdybych si takový telefon koupila tak bych obrečela.. :nevim: a určitě má více pixelů než já ted tech 5 :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
15.2.18 12:50

A co je tohle?
Sítě: LTE, WCDMA, GSM
sítě: GSM, WCDMA, GPRS, EDGE, HSPA, LTE
co je dobré mít a co už je zbytečnost?

• Citovat
  • Upravit
smurfka
15.2.18 13:40

Co říkáte na tenhle? má celkem slušné recenze
https://mobilni-telefony.heureka.cz/…specifikace/#…

• Citovat
  • Upravit
6915
15.2.18 13:48

@cecetka MI A1 mám a jsem spokojen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
15.2.18 13:49
@smurfka píše:
Co říkáte na tenhle? má celkem slušné recenze
https://mobilni-telefony.heureka.cz/…specifikace/#…

Ten je také OK, pořídil jsem ho klukovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
15.2.18 14:13

@smurfka Jen drobnost… kvalita fotografii neni dana megapixely, ale optikou. A taky tim, kdo foti :mrgreen:

Ty zkratky jsou datove site, abys mohla pouzivat internet v mobilu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
15.2.18 17:40

@smurfka
Když to vezmu od základu a začnu u systému tak rozhodování je jednoduché. Nic víc než Android není. NA ios nejsou peníze a WP už je mrtvola.

Co se týče dalších funkcí tak bych se v dnešní době dívala jako minimum 3GB RAM ale já bych šla i do 4. No a paměť určitě 32 GB miň ne. Ono asi se tu najde někdo kdo bude tvrdí že 16 je cajk ale dnes sou ty aplikace tak nenažraný až to bolí. Hlavně pokud chceš mobil využívat delší dobu.

Co se týče fotografií tak v téhle ceně to bude za světla dobrý ale ve chvíli kdy se zhorší světelný podmínky tak kvalita fotek bude klesat.

Co se týče konstrukce až na výjimky sou v pohodě a kvalitní. Mezi ty výjimky bych zařadila honor 6X tam soudruzi udělali fakt chybu :mrgreen:
Jinak čtečka je pokud to není totální lowend dnes už všude. Další bonus by mohl být třeba stupeň krytí. Jo a pak mě ještě napadá NFC za mě dobrá věc při placení.

Pokud to bude první dotykač tak osobně bych se zašla podívat do prodejny na vystavené modely. Je to osobní zkušenost. Dost lidí v okolí mělo vybraný model ale jak ho vzali do ruky tak se to špatně drželo. A určitě si projít i to prostředí ať pak nejsi zklamaná. Známá si teď koupila Acer a jako nic moc. Ikdyž sem si s tím hrála a ponastavila co se dalo vždy po pár dnech se to vrátí do původního stavu a ona je nešťastná.

Ooops tak sem se rozepsala :mrgreen:
Teď nějaké ty kandidáty
Teď bych to rozdělila na 2 tábory. Lehce protlačit a koupit rok a půl starý vlajkové modely. Určitě udělají co se fotek týče mnohem lepší parádu ať už se jedná o huawei p9 či honor8 popř Samsung S7. V případě té S7 myslím opět běží cashback, že vrátí 3 tisíce.

No a nebo ten kompromis tam bych začala xiomi redmi 4X, popř note 4, vzala to přes huawei p10 lite a pak opět cashback a to Samsung a5 - za mě fotí dobře až teda na selfie kameru tam je to horší a fotky sou dost často mázlý ale je možný že to byla softwarová chyba a že se to opravilo nebo opraví. Chystá se update na android 8.
Jinak dost se tu propaguje honor 9 lite ale ty fotky teda nic moc. Snad to ještě upraví. Sou celkově ty fotky vybledlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák