Dovolená - exotika v 11tt

9
8.10.24 10:50

Dovolená - exotika v 11tt

Dobrý den.
Už jsem pročítala X diskuzí na téma - let v prvním trimestru a vše je tak 50:50.
Máme letět teď 18.10. do Mexika a stále se nemůžu rozhodnout, jestli letět, nebo raději ne. Samozřejmě bych moc chtěla, ale jsem děsně nerozhodná :(.
Má gynekoložka mi řekla, že je to jen na mě.
Máte prosím někdo zkušenost s delším letem v 11tt a změnou klimatu?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1039
8.10.24 11:22

Ja letela do Mexika cca okolo toho 12tt. Pak uz jsem jen po Evrope.
Za mne v pohode, jen si davat majzla na jidlo, jestli trpis na zazivaci potize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.10.24 11:26

@adies
Já mám strach prave i z te změny klimatu, se kterou dost straší 🙈. A ockovani jsi žádné neměla? A ještě jen - taky jsem vycetla, ze se nesmí klasické repelenty a me komari pěkně žerou :) nemáš nějaký typ? Děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
8.10.24 11:36

@Lucig25 Je fakt ze jsem chytla hnusny kasel kdyz jsem letela Blizky vychod-cesko v cca 20tt, ale to byl prosinec a rozdily teplot fakt velke. Mexiko v rijnu mi neprislo jako tak drasticky rozdil teplot.

Ockovani standard, nic specifickeho.

Repelenty jsem v Mexiku neresila, nejak mi neprislo ze je to potreba, zalezi asi kam clovek jede. Asi obecne neco s citronellou nebo repelent vhodny pro deti, to jsem resila v zase jindy v tehotenstvi v oblastech s Malarii a ta citronella mi prisla ze celkem funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
8.10.24 11:42

Já dostala na dovolené mimo Evropu zánět močových cest ve 20tt.
Po téhle zkušenosti už bych v těhotenství neletěla snad nikam.

Ale to je prostě náhoda a můžeš to mít úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.10.24 12:01

@adies
My máme zaplacenou dovcu teda ještě v lednu, ale ta uz me nedesi tolik, jako tahle - kvůli tomu prvnímu trimestru.
Ockovani já jsem prave teď nestihla. Byla jsem minuly rok skrze Thajsko na žloutence A a brisnimu tyfu a letos jsem chtěla jít na přeočkování a to už nemůžu.
No porad se to ve mě strašně pere.
Moc dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.10.24 12:02

@Markéta188
Jezis to si neumim taky představit.
Ale jo, vše je jen o náhodě.
Obdivuju strašně ty nebojacny holky, co jdou do všeho po hlavně 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
8.10.24 12:06

Záleží na tom, jak se sama cítíš. První trimestr sebou nese nevolnosti, únavu apod. Já letěla Evropu ve druhém trimestru (2×), to jsem se cítila nejlépe. V prvním trimestru a třetím jsem byla ráda, že žiju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
8.10.24 12:09

A jedete do resortu nebo na vlastní pěst? Já bych jela, sehnala bych si léky, které jako těhotná případně můžeš (standartně si nechávám na dlouhé cesty předepisovat ATB, kdyby náhodou něco).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.10.24 12:17

@Fally123
Už mě přešla nevolnost a únava už je snesitelná, takže po fyzické stránce už je to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.10.24 12:19

@zaludova
Na vlastní pěst s tím, ze ubytování máme od českého pána a na místě pro nás bude v případě potřeby někdo místní, kdo vlastně pro tohohle českého pana tam spravuje to ubytování a je tam pro návštěvníky.
Mne přijde, ze nesmím vůbec nic za léky 😄 takže obstaram klasika Paralen a nějaký ten repelent asi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
8.10.24 12:55

Moje sestřenice čekala první dítě ve 40 a v její každoroční měsíční ceste do Asie ji břicho nezastavilo :nevim: byla někdy okolo 4.m.
Já jsem byla že všeho ustrašená, nejela bych :D
Můžeš tu mít různé názory, ale když se něco přihodí, bude to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
8.10.24 12:58

Ahoj, já byla kolem 10 tt v zimě v Egyptě (takže změna klima). Vše bylo OK, na let jsem si radši vzala kompresní podkolenky a občas se prošla letadlem (ikdyz to byl začátek). Jídlo a tak jsem neřešila, jedla jsem klasicky jako vzdycky. Už jsem tam párkrát byla, a na faraona musíš mít sakra smůlu aby si ho fakt měla (běžná srajda co tam má kazdy druhy je z prejidani, vedra, apod… co si budem All inclusive k tomu láká) :lol:

Pak jsem byla v 15tt v horách na Slovensku a taky vše dobrý.

A nakonec jsme si dali ještě ve 22 tt Tunisko. A taky vše OK. Kompresní podkolenky, procházky letadlem….

Vše jsem vždy konzultovala s gynekologem. A těhotenství jsem měla bez problémů (krom tvrdnuti břicha, ale pomohlo magnezko a pak přešlo).
Brala jsem to tak, že pokud se má něco stát, tak se stane i doma na gauči :lol:

• jsem vždy měla pojistku na vyšší částky, v případě nutnosti hospitalizace/vyšetření apod.. aby to co nejvíc šlo pak proplatit zpět.

Držím palce 🍀

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
8.10.24 14:40

Ještě bych dodala, že důležité je jak to citiš ty. Pač psychika je mocná…
Pokud poletiš s tím, si to tam užit a taky si to tam užiješ a nebudeš se z každého pohybu, jídla atd… strachovat, tak leť :srdce:

Pokud máš obavy a všeho se bojiš (let atd…) a budeš si to celou dobu říkat (co když se teď něco stane apod..) tak do toho nejdi, stejně by dis to neužila a za ty peníze to nestojí.
A věřím že aj to, když furt na něco myslíš ať už dobře nebo špatně, zvyšuješ tím šanci, že se to stane.

• Citovat
  • Upravit
9
8.10.24 15:27

@zuzanka320
Můj problém je, že jsem děsně nerozhodná. Když bych vůbec nevěděla, že se údajně v prvním trimestru létat nemá, tak jsem samozřejmě v klidu a v klidu také letím.

Teď se vždycky naladím, že to bude v pořádku a mám radost, že teda snad poletím, ale jakmile mi zas někdo řekne, že by se bál, tak jsem zas posera a říkám si, že raději ne. :roll:

Ale moc děkuji za sdílení zkušenosti a za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky