Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ,prosím o rady a zkušenosti
V létě by jsme rádi s dětmi na dovolenou do Itálie buď Caorle nebo Lignano, do hotelu s bazénem a polepenzí. Máte někdo s konkrétním hotelem zkušenosti ? Prosím o nějaký odkaz na hotely ,kde jste byli spokojeni …Moc děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj Caorle, nevím, to je spíš něco jako Bibione, takže takové dost…nevím, jak to napsat prolezlé turisty:-) do Lignana jsem jezdila pravidelně a mí rodiče tam jezdí každý rok se známýma a je tam moc krásně…je to hezké město…jen je asi lepší jet do apartmanu…s hotelem nemám moc zkušenosti…apartmány mají nádherné a prakticky velmi blízko moře
Ahoj.
Lignano je rozdeleny na Sabbiadoro, Pineta a Riviera.Co vim tak Sabbiadoro je dost zivi a Pineta klidna pro rodiny s detma jako delana. zkus se podivat na www.colortravel.cz.
Já Caorle můžu jen doporučit. Byla jsem tam čtyřikrát a klidně bych se tam vrátila zase. Není to tak profláklé a přecpané jako Bibione. Je tam snad úplně všechno, na co si jen člověk vzpomene. V nové části zábava, atrakce pro děti, kavárny a restaurace, obrovský aquapark a nechybí ani ta stará část s přístavem a uličkami. S hotelem asi neporadím, my jezdili do Minervy, ale ta nemá bazén a jak to tam vypadá teď nemám tucha. Hodně si chválí ten nový kemp, tam je ubytování na úrovni a o zábavě a službách ani nemluvě: http://www.pradelletorri.it/index.aspx
V Caorle jsme byla jednou a nikdy více, zajeďte si tak na palmovku nebo gargáno, když volíte itálii, tam nahoře je strááášná dálka pláží k mořži a v moři pak musíte jít ještě tak kilometr abyste se vůbec namočili, hrůza
pak máte všude písek, tuny v plavkách v té kapsičce mezi nohama, prsa o tři čísla větší
je to moře tam tím pískem hrozně zakalené, jinde to nebylo,nikde jinde v Itálii jen na tom severu jsme to nezažili…My pojedem letos potřetí na Elbu, cesta není dlouhá, asi 12hodin, je to ostrov, krásná příroda…moře…balada, vlezem se do 6000i s cestou, takže rada za mě ještě se porozhlídnite pořádně, Itálie je krásná ale tam nahoře opravdu ne, i ta příroda tam je to skoro jak u nás akorát že je tam moře ![]()
Já na Palmovce byla a mě se tam teda nelíbilo vůbec. Moře bylo čistější, to ano, ale to bylo všechno. Žádné vyžití pořádně nebylo a hlavně u moře denně vítr, takže ten písek byl naprosto všude a všechno lítalo. K moři v Caorle daleko určitě nebylo, my chodili jen přes silnici.
Záleží, kde je člověk ubytovaný.
Byli jsme v Caorle - Porto Santa Margherita a super. Jen nevím, jak s těmi hotely, moc jich tam není, převážně apartmány s vlastním vařením. Italové jsou zvyklí jezdit do apartmánů, táhnou si tam skoro celou kuchyň a přes oběd vyvařují
Náš apartmán byl hned u pláže v 1. řadě a měl bazén. Jmenoval se Zattera. Dětem se líbilo moc, je tam pro ně dost vyžití. A hlavně nám cesta trvala jenom 9 hodin, proto sever Itálie.
Martina
Ahoj! My byli loni v Caorle v apartmanech Hemingway. Bazén pro dospělé a pro děti je v areálu, k moři to bylo jen kousíček. Snídani se dali přikoupit (neměli jsme). Blízko je supermarket nebo ve městě se dá bez problémů najíst.Vše perfektně čisté, spokojenost.
Ja taky volim sever. Je to blizko a je tam dost zabavy. Ja jsem si treba oblibila strasne moc Trieste. Je to nadherne mesto. Kdyz nas to nebavilo u more tak jsme jeli na plaz do Slovinska a nebo na jeden den do Chorvatska. Clovek se tam i domluvi, kdyz nemluvi italsky, protoze v Trieste je hodne zijicich chorvatu a slovincu. Jih je krasny jen na more jinak nic.
6.000 na Elbu??? to je teda narez. Kdyz ja pocitam, ze k nam do Roviga z Chebu s dalnicnima poplatkama se znamkou v Rakousku a placenim v Insbrucku nas to vyjde na 5.000 tam a zpet.
http://www.unitasmarina.it/, my byli v Neru, jsme spokojený, navíc mají teď akce na včesnou objednávku,platí se záloha,zbytek na místě,ideální s dětma,který v den odjezdu mohou onemocnět,nero doporučuji, v zahradě je bazén,je tam parkování, moře přes ulici,ideální
za mě caorle.nádherné město,není to vůbec proflákle ani tolik turisty,můžete s epodívat do Benátek
My jsme byli v Caorle loni, celkem se mi tam líbilo, není to tak obrovský jako třeba v Bibione, jen mi tam připadalo že je tam teda sakra draho, bydleli jsme u staré části teda.
@viky23 píše:
V Caorle jsme byla jednou a nikdy více, zajeďte si tak na palmovku nebo gargáno, když volíte itálii, tam nahoře je strááášná dálka pláží k mořži a v moři pak musíte jít ještě tak kilometr abyste se vůbec namočili, hrůzapak máte všude písek, tuny v plavkách v té kapsičce mezi nohama, prsa o tři čísla větší
![]()
![]()
je to moře tam tím pískem hrozně zakalené, jinde to nebylo,nikde jinde v Itálii jen na tom severu jsme to nezažili…My pojedem letos potřetí na Elbu, cesta není dlouhá, asi 12hodin, je to ostrov, krásná příroda…moře…balada, vlezem se do 6000i s cestou, takže rada za mě ještě se porozhlídnite pořádně, Itálie je krásná ale tam nahoře opravdu ne, i ta příroda tam je to skoro jak u nás akorát že je tam moře
Můžu se zeptat kde jste tam byli ubytování a zda jste jeli vlastním autem?? Děkuji
ZKUSÍM OBNOVIT DISKUZI,
slyšela jsem, že když se jede autem musí mít všechny děti velkou autosedačku, je to pravda? Prý v nějakým státě neradi vidí sedáky. Tak se ptám, zda to někdo nevíte, jestli mám shánět ještě autosedačku. děkuji
Oživuji diskuzi
Lignano znám, chtěli bychom s ročákem zkusit Caorle. Máte někdo tip na PĚKNÉ apartmány? Potřebujeme dvě místnosti, kde by se dalo spát (jedno stačí třeba obývací část s gaučem) - jelikož se nevyspím s dítětem v jedné místnosti, tak abych ho někam odklidila
A objednávali jste přímo přes nějakou místní agenturu? Za odkaz bych byla moc ráda. Fíky!