Dovolená last minute a letadlo :-D

737
1.6.12 21:15

Dovolená last minute a letadlo :-D

Zdravím. Omlouvám se, za název diskuze, ale nic lepšího mi nenapadlo! :mrgreen:
Chtěli bychom letos na dovču s naší malou, které v tu dobu bude rok. Uvažovala jsem nad Chorvatskem a letadlo mi ani nenapadlo, ale po dnešní estrádě v autě, co malá předvedla jsme to přehodnotili a asi poletíme :lol:
Koukala jsem na zájezdy last minute, jezdí tady někdo takto? Jak to funguje? To si jeden den zaplatim zájezd a druhý den letím? Kde si vyzvednu třeba letenky?? (holka z vesnice) :lol: :mrgreen:
A jak je to s váhou zavazadel? Vejdete se do toho? co když potahnu třeba golfky, ty budou asi potřeba…
Taky mi napadlo, jestli vůbec budu moct převest UM a kojeneckou vodu?
A jak to řešíte s ohříváním pití (malá musí mít vše teplé, jinak nepije) a ohříváním UM? Baštíme stále i v noci. Můžu si třeba vzít rychlovarku? :)

Jinak asi all inclusive, co?

A ve finále jakou doporučujete zemi? Já se třeba bojim do Turecka.. Láká mě Španělsko, Řecko, ale třeba Egypt ne, kamarádka co tam byla říkala, že nemohli ven z areálu, kterej byl tedy velikej, ale to mi přijde dovný.. ráda se procházim po krámkách, koukám po památkách..

Děkuju za tipy a rady. :pankac: :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1430
1.6.12 21:34

Ahoj :mavam: ,
proč se bojíš do Turecka? My tam s prckem (tou dobou 18m) v září letíme a tešíííme se :dance: . Váhový limit zavazadel se teď, tuším, měnil. O tom by Tě meli informovat z cestovky, popř. letecká společnost. Kočár se do váhového limitu nepočítá. Sunar si na palubu vzít můžeš. A většinou povolí i vodu na jeho přípravu (u odbavení musíš ochutnat).
Jinak jak je to s last minute Ti neporadím - nikdy jsem na žádném nebyla.
Přeji a dobře vyberete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
1.6.12 21:38

Ty jsi ale dupa tak ja celý večer čumákuji do Chorvatska a ty uděláš změnu. :mrgreen: mě s tebe picne to ani nesmím říct tomu mojemu bo mi PC zakáže :lol: :lol: :lol: :mavam: tak ať ti to výjde jdu čumět na HP abych se odreagovala. :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
1.6.12 21:39

pokud s sebou mas dite, u kazde normalni letecke spolecnosti je doprava kocarku zdarma. na all inclusive s malyma detma je pry nejlepsi turecko. konvici si s sebou vzit muzes nebo nektery hotely ji maji ve vybave. a last minute nemusi byt ze dne na den ale i nekolik tydnu dopredu… jo a letenky a voucher na ubytovani si muzes vytisknou doma, pokud kupujes pres net :) ja se v egypte muzes z hotelu, ale s rocnim ditetem bych tam nejela kvuli prujmum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.12 21:41

Ahoj, pracovala jsem pro leteckou společnost a musím říct, že v poslední době cestovní kanceláře moc last minute nemají. Bojí se krize a nasmlouvávají v letadlech a na ubytování méně kapacit než v předchozích letech. Ale určitě se dá vybrat. Je dobré si vybrat již teď nějaký zájezd a pozorovat, jaké ceny jsou od teď do odletu na různé termíny. Některé CK mají last minute již měsíc do odletu, některé zase třeba jenom 3 dny před odletem.
Když si vyberete nějaký zájezd u CK, tak po zaplacení obdržíte pokyny k odletu a většina velkých českých cestovek má své stánky na letišti a tam vám dají letenky, voucher na ubytování a kartičky pojištění.
Počet kg na osobu záleží na dané letecké společnosti, se kterou poletíte. Rozhodně na malou nemáte nárok na zavazadlo zdarma,neboť děti do dvou let létají většinou zdarma. Takže na platící osobu se to pohybuje od 15kg - 20kg/let. Takže vy tři byste mohli mít maximálně 40kg. S golfkami dojedeš až k letadlu a tam je personál strčí do letadla. Většinou při přistání vyjedou na pásu, ale záleží to na daném personálu.
UM a kojeneckou vodu strčíš do zavazadel, to nebude problém a na ten let si to vezmeš na palubu, je tam povolený limit ml, ale už si to nepamatuji, to ti řekne daná CK. A kdyby se to personálu na letišti nelíbilo, tak ti řeknou, ať to před nimi ochutnáš…Jinak většinou v letadle mají letušky mikrovlnku, tak ti vodu mohou ohřát.
Určitě vám doporučuji all inclusive, nám to vždy vyšlo nejlépe a to jsme toho už nacestovali. S prckem rozhodně nedoporučuji Egypt!!! Turecko je v pohodě, je bezpečné a je to tam hezké, nikdy jsme tam neměli zdravotní problémy. Hlavně doporučuji s mimčem odletět nejpozději do půlky/konce června nebo až potom v září, jinak je všude pekelné horko…
Doufám, že jsem ti aspoň trošku poradit, kdybys ještě něco potřebovala vědět, tak napiš, třeba to budu znát :-).

Užijte si dovču :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65353
1.6.12 21:41

Last minute…loni ze dne na den Tunis :mrgreen:
ale platila jsme hotově na pobočce.....nevím,jak by to bylo s převodem peněz
A letenky a vše jsme si vyzvedli u odbavení…
Jinak golfky až k letadlu…pro dítě na palubu jídlo a pití úměrně věku dítěte a délce letu…
Malou rychlovarku-cstovní bych zabalila sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
1.6.12 21:49

Jé no tak moc děkuju! Skvělí informace :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
1.6.12 21:49
@gsimča píše:
Ty jsi ale dupa tak ja celý večer čumákuji do Chorvatska a ty uděláš změnu. :mrgreen: mě s tebe picne to ani nesmím říct tomu mojemu bo mi PC zakáže :lol: :lol: :lol: :mavam: tak ať ti to výjde jdu čumět na HP abych se odreagovala. :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
My byli nakoupit a malá řvala celou cestu, tak mě to nějak hryzalo.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
1.6.12 21:50
@Hello Kitty75 píše:
Ahoj, pracovala jsem pro leteckou společnost a musím říct, že v poslední době cestovní kanceláře moc last minute nemají. Bojí se krize a nasmlouvávají v letadlech a na ubytování méně kapacit než v předchozích letech. Ale určitě se dá vybrat. Je dobré si vybrat již teď nějaký zájezd a pozorovat, jaké ceny jsou od teď do odletu na různé termíny. Některé CK mají last minute již měsíc do odletu, některé zase třeba jenom 3 dny před odletem.
Když si vyberete nějaký zájezd u CK, tak po zaplacení obdržíte pokyny k odletu a většina velkých českých cestovek má své stánky na letišti a tam vám dají letenky, voucher na ubytování a kartičky pojištění.
Počet kg na osobu záleží na dané letecké společnosti, se kterou poletíte. Rozhodně na malou nemáte nárok na zavazadlo zdarma,neboť děti do dvou let létají většinou zdarma. Takže na platící osobu se to pohybuje od 15kg - 20kg/let. Takže vy tři byste mohli mít maximálně 40kg. S golfkami dojedeš až k letadlu a tam je personál strčí do letadla. Většinou při přistání vyjedou na pásu, ale záleží to na daném personálu.
UM a kojeneckou vodu strčíš do zavazadel, to nebude problém a na ten let si to vezmeš na palubu, je tam povolený limit ml, ale už si to nepamatuji, to ti řekne daná CK. A kdyby se to personálu na letišti nelíbilo, tak ti řeknou, ať to před nimi ochutnáš…Jinak většinou v letadle mají letušky mikrovlnku, tak ti vodu mohou ohřát.
Určitě vám doporučuji all inclusive, nám to vždy vyšlo nejlépe a to jsme toho už nacestovali. S prckem rozhodně nedoporučuji Egypt!!! Turecko je v pohodě, je bezpečné a je to tam hezké, nikdy jsme tam neměli zdravotní problémy. Hlavně doporučuji s mimčem odletět nejpozději do půlky/konce června nebo až potom v září, jinak je všude pekelné horko…
Doufám, že jsem ti aspoň trošku poradit, kdybys ještě něco potřebovala vědět, tak napiš, třeba to budu znát :-).Užijte si dovču :D

děkuji za vyčerpávající informace! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
1.6.12 21:51
@janicce píše:
Ahoj :mavam: ,
proč se bojíš do Turecka? My tam s prckem (tou dobou 18m) v září letíme a tešíííme se :dance: . Váhový limit zavazadel se teď, tuším, měnil. O tom by Tě meli informovat z cestovky, popř. letecká společnost. Kočár se do váhového limitu nepočítá. Sunar si na palubu vzít můžeš. A většinou povolí i vodu na jeho přípravu (u odbavení musíš ochutnat).
Jinak jak je to s last minute Ti neporadím - nikdy jsem na žádném nebyla.
Přeji a dobře vyberete :kytka:

Já ti ani nevim, proč se tam bojím :mrgreen: Hezkou dovču!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
1.6.12 21:52

Ještě jedna otázečka. Kolik si tak berete s sebou, pokud máte all inclusive?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
1.6.12 21:53
@Jiiriinka1 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
My byli nakoupit a malá řvala celou cestu, tak mě to nějak hryzalo.. :mrgreen:

Budiš ti odpuštěno :hug: přeji ať ti to výjde :kytka:  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
1.6.12 21:54

Ahoj,
zájezdů na last moment se neboj :mrgreen: Vždycky to mají ck zařízené tak, aby veškerá administrativa včetně letenek byla hotová do odletu.
Letenky ti na pobočce rovnou při koupi vystaví, nebo si je třeba vyzvedneš na letišti.
Váha zavazadel je teď trochu omezená (hlavně u let společnosti Travel Service) je to 15 kg na osobu (roční dítě nemá nárok na zavazadlo ani sedadlo v letadle, takže všechny věci pro malou musíte nacpat k sobě). Golfky bez problému s sebou můžete mít.

Můžeš koupit a letět drůhý den, ale na webu uvidíš, že last momentové ceny jsou klidně i když se letí za 3 týdny. Je třeba koukat na web a sledovat ceny, jak se budou hýbat. Někdy to je tak, že čím dřív si k odletu, tím méně hotelů je v prodeji a ceny hlavně v sezóně nebývají až tak úchvatné. Last momenty ze zkušenosti se hodně vyplatí mimo sezónu - třebas teď :-)

Nejlepší je vybrat si destinaci, kam byste chtěli, konkrétních pár hotelů, co se vám líbí a pak sledovat třebas pár odletů pred tím než chcete letět vy, jak se jejich ceny hýbou. Buď zjistíš, že se hotel hodně zlevňuje a vyplatí se čekat na poslední chvíli, nebo třebas naopak, že ceny tolik dolů nejdou a je třeba koupit zájezd s předstihem.

Ježiš to jsem to zas napsala složitě co :roll:

Jinak za mě naopak Turecko ano s dětmi super :palec: A třebas z Řecka Rhodos, Kos..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
1.6.12 21:58
@miracle7 píše:
Ahoj,
zájezdů na last moment se neboj :mrgreen: Vždycky to mají ck zařízené tak, aby veškerá administrativa včetně letenek byla hotová do odletu.
Letenky ti na pobočce rovnou při koupi vystaví, nebo si je třeba vyzvedneš na letišti.
Váha zavazadel je teď trochu omezená (hlavně u let společnosti Travel Service) je to 15 kg na osobu (roční dítě nemá nárok na zavazadlo ani sedadlo v letadle, takže všechny věci pro malou musíte nacpat k sobě). Golfky bez problému s sebou můžete mít.

Můžeš koupit a letět drůhý den, ale na webu uvidíš, že last momentové ceny jsou klidně i když se letí za 3 týdny. Je třeba koukat na web a sledovat ceny, jak se budou hýbat. Někdy to je tak, že čím dřív si k odletu, tím méně hotelů je v prodeji a ceny hlavně v sezóně nebývají až tak úchvatné. Last momenty ze zkušenosti se hodně vyplatí mimo sezónu - třebas teď :-)

Nejlepší je vybrat si destinaci, kam byste chtěli, konkrétních pár hotelů, co se vám líbí a pak sledovat třebas pár odletů pred tím než chcete letět vy, jak se jejich ceny hýbou. Buď zjistíš, že se hotel hodně zlevňuje a vyplatí se čekat na poslední chvíli, nebo třebas naopak, že ceny tolik dolů nejdou a je třeba koupit zájezd s předstihem.

Ježiš to jsem to zas napsala složitě co :roll:

Jinak za mě naopak Turecko ano s dětmi super :palec: A třebas z Řecka Rhodos, Kos..

Ne super, pochopila jsem :lol: mě by se zamlouval třeba srpen, nebo září… a láká mi Španělsko.. ale i to Řecko :lol: a malou budu tedy držet na klíně? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.12 22:02

Ano, pokud malé nezaplatíte letenku, tak ji celý let budeš mít na klíně. Já bych s tak malým mimčem v hlavní sezóně neletěla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí