Dovolená po rodíčáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@evíček 84 Ahoj, ano když máš odpracováno alespoň 60 pracovních dnů v daném roce, tak máš nárok na dovolenou na celý rok. Já to mám stejně a už jsem to hlásila i na HR at se neopováží mi tu dovču automaticky přeplatit, ale že si jí vyberu hned po skončení rodičáku v lednu. Pokud vím, tak na automatické proplacení nárok nemají, ani nemůžou nakázat jí vybrat, ale když si požádáš o proplacení tak musí vyhovět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@katintheBOx63 Myslím, že do toho motáš dovolenou vzniklou za dobu PPM a na tu se zakladatelka neptá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evíček 84 Při nástupu v červenci by neměl být nárok na celou dovolenou, ale měla by se krátit, neb bylo zaměškáno víc jak 100 směn. Přesné krácení záleží na datu nástupu, ale tipuju 2/12.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katintheBOx63 píše:
@evíček 84 Ahoj, ano když máš odpracováno alespoň 60 pracovních dnů v daném roce, tak máš nárok na dovolenou na celý rok. Já to mám stejně a už jsem to hlásila i na HR at se neopováží mi tu dovču automaticky přeplatit, ale že si jí vyberu hned po skončení rodičáku v lednu. Pokud vím, tak na automatické proplacení nárok nemají, ani nemůžou nakázat jí vybrat, ale když si požádáš o proplacení tak musí vyhovět.
Dovolena sa preplaca iba pri ukonceni pracovneho pomeru. Po PPM sa cerpa, nie preplaca. Ono sa to moze tvarit ako preplatenie, ale v skutocnosti ide o cerpanie a cisto teoreticky mozes v tej dobe aj dostat vypoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sandrusa No zajímavé, že původně rovnou chtěli dovču přeplácet a až když jsem se zeptala jestli jí nelze radši vybrat, tak se na mně koukla a říká, že vlastně jo to lze. U nás ve firmě to defaultně snaží přeplácet a ne nechat vyčerpat. Jinak u nás tedy plošně když někdo nevyčerpá dovču tak v dalším roku se ho hned v lednu ptají, jestli jí nechce náhodou radši přeplatit než vyčerpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katintheBOx63 píše:
@sandrusa No zajímavé, že původně rovnou chtěli dovču přeplácet a až když jsem se zeptala jestli jí nelze radši vybrat, tak se na mně koukla a říká, že vlastně jo to lze. U nás ve firmě to defaultně snaží přeplácet a ne nechat vyčerpat. Jinak u nás tedy plošně když někdo nevyčerpá dovču tak v dalším roku se ho hned v lednu ptají, jestli jí nechce náhodou radši přeplatit než vyčerpat.
Asi by som ich odkazala na zakonik prace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sandrusa píše:
Asi by som ich odkazala na zakonik prace
Ale oni ji neproplaceji, oni ji nechavaji cerpat v navaznosti na md, akorat tomu spousta lidi rekne, ze je proplacena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit