Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky. Doporučíte mi, prosím, nějaký hotel v Řecku, kde se dá s mimčem (10 měsíců) a hlavně vhodný na procházky s kočárkem?
Děkuji
Osobně nemám zkušenost, ale hodně si chválí letovisko Kolymbia na Rhodu
Záleží jak jste náročný, na krásné procházky po okolí doporučím ostrov Skiathos a hotel Muses. Skiathos je nádherný, procházky se tam dají dělat několikahodinové po okolí, nad útesy, všude borovicové háje, nádherné pláže a zátoky. Hotel Muses je jednodušší, spíš bych to přirovnala k rodinnému penzionu než k pojmenování hotel, ale čisto, příjemný personál, pár lidí, ale prostě jedoduché.
Z toho náročnějšího se nám nejvíc líbilo na ostrově Kos, hotel Marmari Beach nebo Marmari Palace (je to jeden komplex), tam to bylo nejlepší, nádherné prostředí, pláže, servis, jídlo, bazény, všechno, ale okolí moc na procházky nebylo, ale my jsme nikam nechodili, byl to velký pěkný areál (něco jako bývají třeba v Egyptě), udržované zahrady, dětská hřiště a tak, takže jsme s malým chodili po tom areálu, bylo to opravdu rozlehlé. Tam bych se vrátila nejradši. Kdyby se hotel Marmari BEach přestěhoval na ostrov Skiathos, tak je to dokonalost sama ![]()
Děkuji moc! Nároční nějak extra nejsme. Podmínkou je čisté ubytováni samozřejmě. Hlavně potřebuji nějaké trasy blizko pláže, kde lze ukočárkovat (uspat) malou. A také, ať je ubytováni blízko letiště.
Tak konkrétně to, aby bylo ubytování blízko letiště a blízko u moře, se dá vybrat předem na internetu. Prostě si to chce sednout a projet si ty zájezdy + doporučuju číst si recenze od lidí. Já byla vloni s malou na Krétě, to jí bylo cca 16 měsíců a pohodička. Ještě jsem nezažila v Řecku „špinavé“ ubytování, vžycky byly pokoje čistounké, i když třeba skromnější, ale čisté. Osobně bych doporučila třeba Korfu? Tam nebývá až takové vedro, jako třeba ta Kréta, nebo ostatní ostrovy. Je to dost zelený ostrov, a co si pamatuju, tak procházky tam byly krásné všude (byli jsme na víc místech). Každopádně si myslím, že v Řecku se prakticky nedá šlápnout vedle ![]()
Bohužel i v Řecku se šlápnout vedle dá, třeba na Korfu a teď si nemohu vzpomenout na název, byly to apartmány, ty byly hezký, ale pláž se nám nelíbila a ani tam nebyly slunečníky, lehátka nic, samé kamení a takové špinavé, hodně řas, víc než třeba bývá i na Djerbě. Samozřejmě to bylo na jednom konkrétním místě, třeba v jiné části ostrova je to lepší, ono to nejde paušalizovat. Pak na Zakynthosu, tam byl krásný ostrov, ale ubytování hrozné, hotel Potos myslím se jmenoval, špinavé, vybydlené a strava taky hrozná, prakticky jsme jedli 14 dní jen špagety nic víc, ostatní se nedalo a každý večer bylo to samé. Brala jsem to tak, že to bylo levnější a už druhá dovolená ten rok, proto jsme hledali něco za míň (14 dní za 20 tis. na osobu, dítě zdarma), ale i přesto, že jsem nepočítala s luxusem, tak jsem byla zklamaná. Hodně čtěte recenze na Invia.cz, tam jich je spousta, ikdyž i ty se musí brát s rezervou, ideálně když jich tam je dost od různých lidí. To zase třeba když jsme byli v Egyptě v Carribean worl Soma bay, nádherný hotel, všechno dokonalé, určitě se tam chci i vrátit, jídlo vynikající a pak co jsem koukala na recenze tak si lidi i ze stejného termínu stěžovali? To jsem nechápala, to jsou takový co už fakt neví co by chtěli.
Jinak na menších ostrovech je většinou letiště blízko všude. Na Skiathosu, Kosu, celkově na všechn ostrovech kde jsme tam byli bylo do 20-30 min nejdále.
Ale když se řekne procházky s kočárkem, tak vidím právě ten Skiathos, tam jsem byla okouzlená z té přírody, těch zelených borovic všude a dala se tam udělat taková hodinová procházka nad útesy, to bylo kouzelné, takhle zelený ostrov v Řecku jsem jinde neviděla. A pěkný je i výlet lodí na sousední Skopelos. Ten hotel Muses byl sice skromnější, ale čisto a příjemná rodinná atmosféra tam byla. Na pláž procházkou asi 5 minut, dalo se to vzít takovým lesíkem, nemuselo se po silnici.
Trošku špatně jsem se vyjádřila. nenapsala jsem to podstatné. my vždycky jezdíme jen do apartmánů. kde je vlastní kuchyňka. nikdy to nejsou nějak velké komplexy, dají se vybrat i ty s bazénem a blízko k moři. a ty právě bývaj bezproblémové. majitelé se o ně většinou vzorně staraj a když je nějaký problém jsou víc než ochotni pomoci. takže asi tak ![]()
No to bylo na tom Korfu taky tak, apartmány dobrý, ale zklamala zase pláž a moře. Hlavní je ať se jedem kamkoliv, důkladně pročíst ty recenze a pokud se tam víc lidí shodne na nějakých nedostatcích, tak posoudit, zda vám vadí nebo ne nebo to chcete dokonalé, ale pak třeba tomu zase odpovídá cena. Hlavně to pročítat, není nad zkušenosti ostatních, popis od cestovky už pomalu skoro ani nečtu, to je nicneříkající chvála a všechno ideální ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda se dají v Řecku běžně koupit příkrmy pro miminko, skleničky a přesnídávky. Naše malá ještě moc normální jídlo nejí, a nechce se mi táhnout skleničky na celý pobyt s sebou. Díky!
@Sofie2013 Dají se koupit, i v takových těch malých marketech, mají tam normální příkrmy jak masozelenina, tak i ovocné přesnídávky, v lékárně Nutrilon a tak, ale bývají o dost dražší než u nás.
Taky počítej s tím, že není moc výběr, aspoˇn teda před pár lety ve Skale na Kefalonii měli pouze 1-2 druhy
Pokud by vám nevadily apartmány, tak můžu doporučit na Rhodosu tyto http://www.greece-tours.cz/…os/faliraki/?…
byli jsme tam a je to na klidném místě, kousek od pláže i centra, s kočárkem tam je kde chodit ![]()
@mamab kdysi jsme byli tady https://www.eximtours.cz/…5-03-10-2015 Ubytování fajn - opravdu cílené na děti, ostrov děsný (pro nás
).
Jinak doporučení - určitě vyberte hotel, který nabízí rodinné pokoje (oddělené místnosti).