Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
máte některá zkušenost s dovolenou s 6-ti měsíčním miminkem? Chtěli bychom jet na krátkou dovolenou na tři noci, někam blízko, max. 2hod. cesty do hotelu v Čechách. Kamarádka vyprávěla, že jejich známým miminko plakalo změnou prostředí, postýlky atd.. Tak z toho mám teď strach, nerada bych rušila okolní hosty a traumatizovala miminko.
Díky
Pochybuju. 6 měsíčnímu miminku je putna kde spí. Hlavně že je co jíst a je tam máma. V klidu bych jela
Risk je zisk…mě malá nespí ani když jedem k rodičům…každé mimi je jiný. Třeba bude v pohodě a dovču si užijete…já jsem nervozní, když někam jedem nemám to svoje a nejsem moc v klidu, ale někdo je zvyklý cestovat od malinka…
Můj prcek od malička spí tam kde je pro něj připravená nějaká postýlka…je mu úplně jedno v jaké místnosti, zemi nebo na jakém kontinentu
Ale je to dítě od dítěte…musíš to vyzkoušet ![]()
@Chelsa píše:
Ahoj maminky,
máte některá zkušenost s dovolenou s 6-ti měsíčním miminkem? Chtěli bychom jet na krátkou dovolenou na tři noci, někam blízko, max. 2hod. cesty do hotelu v Čechách. Kamarádka vyprávěla, že jejich známým miminko plakalo změnou prostředí, postýlky atd.. Tak z toho mám teď strach, nerada bych rušila okolní hosty a traumatizovala miminko.Díky
Jo ted ctu poradne, ze chcete na 3 dny, tak to je ten vikend no… ![]()
S 6měsíční jsme jeli na dovolenou 1 000 km v autě a vše v pohodě - cesta autem (ta je náročná až u staršího), adaptace a i sama dovolená. Bylo to celé moc fajn, šla bych do toho znovu.
Jeli jsme a v pohodě, a to malý neměl ani postýlku, spal v kočárku (roan).Ty znáš nejlíp své dítě, tak víš jak reaguje na změny. ![]()
Jen je¿dte, my byli už s 2 mesicni letecky u prarodičů, pak v 6 měsících znova. Nám dost spala jako malá, takže i na cestách, zato teď (v 10 měs.) se cestovat prakticky nedá, protože po půlhodině v autosedačce se nudí a řve, tak sedíme doma ![]()