Dovolená s prarodiči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
25.6.12 14:08

Já bych mého staršího syna pustila. Byl s babi a s dědou v necelých 3 letech. Mladšího bych nepustila, jelikož je mimoň.
Ale tchánovci jsou aktivní a nejsou neschopní. Takže já bych pustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.6.12 14:19
@sara1000 píše:
To presne mluvis tak, jak jsem to myslela. Nemam problem ji pustit samotnou s prarodici, ale po Cechach. Kdyby se cokoliv stalo, jsem tam hned.
Tchyne mi vcera oznamila, ze by chtela vzit malou pristi rok do Chorvatska a desne se divila, ze se moc netvarim, ze ji chce vzit k mori. Kdyz jsem ji rekla, ze spis Cechy, tak rekla: No, to se jeste domluvime (V jeji reci to znamena, pristi rok ti to oznamim znovu a budu pocitat s tim, ze zmenis nazor ) :mrgreen:.
Ale nezmenim.

Tak až ti to zase oznámí, tak jí řekni, že napřed zkusíte prodloužený víkend v Čechách a když se to osvědčí, tak další rok k moři. Hezky postupně.
Je sice pravda, že se v Chorvatsku celkem slušně domluví, ale co když se stane něco jim? :nevim: Jak by reagovali, kdyby se jim třeba vnučka zaběhla kousek stranu někde na pláži - jsou starší, můžou si na slunku přidřímnout, ona někde zahlídne děti a je to hned.
A co dcera, má pas? Třeba by se ani nestihl nechat udělat :twisted:.
Dřív, jak v šesti letech, bych dítě s prarodiči do ciziny nepustila. Po Čechách klidně už v těch čtyřech. Naši kluci by ve třech letech jeli max. s tchýní na chatu, protože je to 5 km od nás a jsem na zavolání do pár minut u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.6.12 14:24
@Milli píše:
Tak až ti to zase oznámí, tak jí řekni, že napřed zkusíte prodloužený víkend v Čechách a když se to osvědčí, tak další rok k moři. Hezky postupně.
Je sice pravda, že se v Chorvatsku celkem slušně domluví, ale co když se stane něco jim? :nevim: Jak by reagovali, kdyby se jim třeba vnučka zaběhla kousek stranu někde na pláži - jsou starší, můžou si na slunku přidřímnout, ona někde zahlídne děti a je to hned.
A co dcera, má pas? Třeba by se ani nestihl nechat udělat :twisted:.
Dřív, jak v šesti letech, bych dítě s prarodiči do ciziny nepustila. Po Čechách klidně už v těch čtyřech. Naši kluci by ve třech letech jeli max. s tchýní na chatu, protože je to 5 km od nás a jsem na zavolání do pár minut u nich.

Dekuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.6.12 14:24

Dekuju vsem, jsem rada, ze jste me v podstate podporili :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
25.6.12 14:26

Pustila bych ho i teď a to mu byly dva;) Tchýni s tchánem nemám, ale mým rodičům na 100% věřím. Jsou relativně mladí, máma se domluví AJ. A to co se může, nemůže stát bych neřešila. Jsou lidi co procestovali bez úhony celý svět a pak do nich naboural nějaký debil na D1. :roll:

• Citovat
  • Upravit
25.6.12 14:29

Sáro a jak jsi rozhodnutá? jako třeba s tchýní bych mladýho nepustila ani omylem, ne protože to je tchýně ale protože absolutně nic nerespektuje a výmýšlí tak šílený věci jjen aby se zalíbila, že mi nad tím zůstává kolikrát rozum stát, ani hlídat tam děcka nedávám ale jinak to moře je fajn, my jsme všichni alergici a e to prostě jiný, synovec má silný astma a ekzém neskutečnej a vždy měl rok potom vše mnohem lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.12 14:32

Co se může stát prarodičům, může se stát i rodičům, blbce ani neschopáky bych z nich zas nedělala ale pokud bych si nebyla jistá tak bych nepustila ani v deseti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.6.12 14:59
@AngelinaBalerina píše:
Co se může stát prarodičům, může se stát i rodičům, blbce ani neschopáky bych z nich zas nedělala ale pokud bych si nebyla jistá tak bych nepustila ani v deseti

Ne, ja to resim spis kvuli sobe.
To, ze se oni postaraji to verim. Jsou spolehliví a preci jen je to jejich vnouce.
Ale prave mi jde o to, ze kdy se to stane mne, tak jsem u toho. Kdyz se to stane jim, tak se nemam, jak k dceri rychle dostat. Nic vic neresim…Ale zarazilo me, ze toto tchyne nechape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
25.6.12 15:19

Sari a se svymi rodici by jsi malou pustila? :-))). Kdybych mela z tchyne pocit, ze je spolehliva, jakoze fakt spolehliva… tak bych ji svoji dceru ve trech letech klidne k tomu mori pustila :-)), protoze vim, ze by se drzela u nich. Ale ja teda tchyni nemam, s tchanem bych dite nepustila ani po Cechach :-)). Ale syna bych treba v tvem pripade k mori nepustila ani v peti letech :-)).

Suma sumarum, nejdriv bych s deckem k tomu mori jela teda sama, protoze ono tyhle male deti, teda jak ktere to more stejne moc neoceni… Jsou deti, ktere se boji vln,,, takze z predstavy o uzasne dovolene by se pro tchyni mohla stat jedna velika pruda… Takze ja bych dite takhle pujcila jenom az v momente, kdy bych mela nastudovane veskere jejich reakce z ruznych druhu akci a tak :-)). Napadlo by te, ze dvoulete dite se boji stoupnout ve snehu a sednout si na sane? Mne nikdy, letos mi to ukazala moje dcera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.6.12 15:35
@Kla píše:
Sari a se svymi rodici by jsi malou pustila? :-))). Kdybych mela z tchyne pocit, ze je spolehliva, jakoze fakt spolehliva… tak bych ji svoji dceru ve trech letech klidne k tomu mori pustila :-)), protoze vim, ze by se drzela u nich. Ale ja teda tchyni nemam, s tchanem bych dite nepustila ani po Cechach :-)). Ale syna bych treba v tvem pripade k mori nepustila ani v peti letech :-)).Suma sumarum, nejdriv bych s deckem k tomu mori jela teda sama, protoze ono tyhle male deti, teda jak ktere to more stejne moc neoceni… Jsou deti, ktere se boji vln,,, takze z predstavy o uzasne dovolene by se pro tchyni mohla stat jedna velika pruda… Takze ja bych dite takhle pujcila jenom az v momente, kdy bych mela nastudovane veskere jejich reakce z ruznych druhu akci a tak :-)). Napadlo by te, ze dvoulete dite se boji stoupnout ve snehu a sednout si na sane? Mne nikdy, letos mi to ukazala moje dcera…

Rozhodne to neni o tom, ze je to tchyne. Mela bych tyto pocity, ikdyby slo o me rodice, kterym take naprosto duveruji :)
Proste je to na me velka dalka a muze se stat cokoliv u ceho byt mela byt prave ja. Tot asi vse. Takze ji nikam nepustim, navrhnu moznost kdekoliv po Cechach, ale do zahranici ne.
Jinak jsem byla tke prekvapena, ze dcerka si v zime zamilovala „lyzovani“,ale na sanky aniza boha nechtela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
25.6.12 16:42

@sara1000 Jenže cokoliv se může stát i tady. :nevim: Chápu, že se bojíš, ale já jsem byla s babičkou na dovolené taky jako hodně malá a jak vidíš přežila jsem :lol: Pak jsem s ní byla jako dospělá a to už to bylo horší. :lol:

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. nozu
25.6.12 18:27

Tak já bych klidně pustila. s klárkou jezdíme k moři od jejího roku a s mými rodiči byla u moře právě ve třech letech. na babi s dědou je zvyklá, od roku a 3/4 tam tráví většinu prázdnin a takhle měla možnost dostat se jako alergik a ekzematik dvakrát za rok k moři - jednou byla s námi a podruhé s mými rodiči.

• Citovat
  • Upravit
5635
25.6.12 19:49
@lucineeccka píše:
@sara1000 Jenže cokoliv se může stát i tady. :nevim: Chápu, že se bojíš, ale já jsem byla s babičkou na dovolené taky jako hodně malá a jak vidíš přežila jsem :lol: Pak jsem s ní byla jako dospělá a to už to bylo horší. :lol:

Prave,stat se muze cokoliv i tady.Ale v tom pripade se k dcerce rychle dostanu,nez se ostanu do Chorvatska,tak zesilim :)
No,jest mam do pristiho leta cas.Tak uvidim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
11.1.13 14:19

Tak ozivuji diskuzi, doslo na nejhorsi a v nedeli mame jit k prarodicum vybirat dovolenou. Nakonec jsem svolila a dcerku s nima pustim.Ale teda mam nervy holky :).Zaroven si nejsem jista, zda ji pustit a na druhou stranu si rikam, proc tak blaznim.Mala bude ndsena a urcite si to uzije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
11.1.13 14:45

Tak jsem pročetla diskuzi a letos bude mit 4 ze..tak je zase o neco vetsi.) no u nas taky deti od svagrove tak jezdi, poprve byli tusim ve dvou letech..ja mam zatim male mimi, tak to jeste nemusim resit..pokud vis, ze si to mala uzije, a ze tchanovci jsou schopni se postarat, tak uz ti nezbyva nez presvedcit sebe a zvladnout to.) a co na to manzel? A urcite bych chtela destinaci nejakou rozumnou-tzn zadny tunis atd.. a na rozumnou dobu, zadnych 14 dnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí