Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@aiwwa Sarkasmus? Takové nedovoleně zbraně používáš? No fuj. Zakladatelka by sarkasmus nepoznala, i kdyby jí skočil do obličeje.
@inkakřivák píše: Více
To není zakladatelka ta s tím tchanem. ![]()
@aiwwa píše: Více
Já vím. Ale vy fakt nevidíte, že tchán udělal chybu? A že my jsme necítili potřebu dceru na 100 % hlídat, když měla být v bezpečném prostředí?
Kdyby třeba on zavřel a pak někdo jiný otevřel (ale jak jsem psala, to nehrozilo), tak by za to samozřejmě nemohl. Prostě podle mě na tom úrazu měl velkou část viny. A jak tady začínáte psát, že by mohl i za věci, které s ním vůbec nesouvisí… To prostě ne, já nejsem taková, že bych házela vinu na lidi, kteří za nic nemůžou. Jenže ta situace s ním měla opravdu hodně společného.
Příspěvek upraven 06.07.25 v 12:49
@aiwwa aha vlastně. Jo. Tak anonymni konvalinka.
Prostě a jasně - za děcko si odpovídají rodiče. Hotovo. Utekla otci, musela jít kolem matky, ale rozhodně za to muže tchán. Blbost.
Tak ještě jednou. Tchán ani v nejmenším nemůže za to, že dcera “utekla” otci. Otec byl v situaci, kdy ji nemusel hlídat, čili mu neutekla, ale procházela se po chodbě. A kdyby ji otec hlídat měl a ona mu utekla, tak za to tchán nemůže. Tchán může za nezavřené dveře.
@Anonymní píše: Více
Nojo, ale tchan nemuze za to, na co ty spolehas a presne proto plati zakladni pravidlo, ze dite ma vzdy hlidat pouze jeden, protoze je jasne statisticky prokazano, ze nejvic urazu se deje v situaci, kdy všichni spoléhají na to, ze ten druhy udělá ci neudělá to či ono.
Samozřejmě že jsem poznala sarkasmus. Ale nemůžete argumentovat něčím, co s tchánem nesouvisí, když ten pád ze schodů s nim souvisí hodně. Já bych ho vážně nevinila z něčeho, s čím nemá nic společného.
Ale tchan zadnou chybu neudelal, to je to, co ty si odmitas pripustit, on pouze neudelal to, cos predpokladala, ze udělá.
@j.a.n.i1 píše: Více
V tom, že dítě má hlídat jeden kvůli spoléhání na druhého, máš samozřejmě pravdu. Jenže tady už nešlo o hlídání. Venku jsme si dceru samozřejmě hlídali. A vždy jeden. Tady už hlídání nemělo být potřeba, protože to mělo být bezpečné prostředí.
Ale ano, poučila jsem se, a zejména na tchána od té doby nespoléhám vůbec v ničem.
„Kdyby“ je k ničemu. Holt se stalo, naštěstí nic vážného. Tak v sobě neživ negativní emoce vůči tchanovi. Tím ubližuješ hlavně sama sobě. ![]()
Vždyť jsi psala, že s dveřmi jsi mu to připomínala několikrát. Taks přece měla předpokládat, že na něj není spoleh.
Ale slo o hlídání, evidentne jste se ani jeden neprvedcili, ze tam nezpecne prostředí je, takze stale bylo treba dite hlidat.
@aiwwa píše: Více
Ano. A on se vždy rozčílil, že to přece ví. Já jsem mu to vždy říkala “preventivně”, ne proto že bych s ním už měla podobnou zkušenost. Co jsem měla dceru, tak jsem to říkala různým lidem. A sama jsem si říkala, že to přeháním.
Co je to za kecy?! Kdyby v tom pokoji byl ubytovaný někdo jiný, tak bych nespoléhala na to, že venkovní dveře zůstanou zavřené. Kdybych šla poslední já, přede mnou tchán a já nezavřela (což by se nestalo), tak bych za to mohla já. Kdyby byl tchán ve městě a dcera z nějakého důvodu spadla, tak by za to samozřejmě nemohl. Fakt ho neviním z něčeho, co neudělal. To on se opakovaně rozčiloval, že není blbej a ví, že poslední zavírá.
A nevinila bych ho ani ze studeného moře nebo požahání od medúzy
Jak tu někdo psal.
Příspěvek upraven 06.07.25 v 12:39