Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
já bych se na tvém místě už nehádala, prostě hodně špatná zkušenost - a mohlo to u tak malého dítěte na vysokých mramorových schodech dopadnout fatálně zle ![]()
My s prvními tchánovci, kteří byli super, trávili dost víkendů u nich na chalupě, ale každý měl svůj pokoj, to je dle mne základ.
Jinak s ročním dítětem bych si první dovču toužila užít sama ve třech a ne brát furt ohledy na další osobu.
Na dovolené si má člověk odpočinout, nabít baterky dle svého vkusu a s lidmi, se kterými opravdu CHCE, tak to mám já..
@Lucy75 píše: Více
Tak naštěstí se to nestalo. Myslela jsem to tak, že se do ničeho nemontoval.
@arinecka píše: Více
Ano, s tím jsem souhlasila, že v tomto ohledu to bylo celkem OK.
Jen jsem prostě chtěla varovat, že to taky může dopadnout tak, že kromě dítěte pak rodiče hlídají ještě dědu/babičku, aby se dítěti něco nestalo kvůli němu/ní.
Já bych snad lépe snesla, kdyby se montoval víc. Jen nemuset být pořád ve střehu, co zase vyvede - dveře, kafe, nůž, baterie a spousta dalšího.
Příspěvek upraven 07.07.25 v 10:17
@Pirek píše: Více
My jsme si ji ohromě užili. Prostě jsme schopni být pohromadě a přitom se nesezrat. Užíváme si, že se máme. Výlety, koupání, restaurace, pohoda. Sami, celá banda, není problém. Ale my máme vztahy hodně nestandardní. Jezdíme takto často.
Příspěvek upraven 07.07.25 v 10:19
@Lucy75 píše: Více
Díky. Evidentně nemá smysl se o tom už hádat. Překvapuje mě, jaké reakce na moji zkušenost tu jsou.
Jasný chápu. Já bych to už uzavřela, už se z toho stává hon na čarodějnice ![]()
Naštěstí se tvé malé až na pár modřin nic nestalo, a asi je teď už jedno kdo za to mohl. Vždy se diskuze rozdělí na dva tábory, tak to prostě chodí ![]()
Dovolene jsou celkem katalyzator vztahu a casto vznikaji treci plochy tam, kde by je clovek necekal. Takze, pokud bych mela jen jednu letni dovolenou a rocni mimco k tomu, urcite bych nejela s tchyni ani s nikym jinym, ale jen ve trech s partnerem.
@arinecka píše: Více
Jistě, dva tábory v diskuzich bývají. Jen mě hodně udivilo, že v tom jednom táboru jsem byla sama, než napsala Lucy. Ale souhlasím, už to uzavřeme.
A právě proto bych o tom hodně přemýšlela. Proč to 95%lidi vidí jinak.
@inkakřivák píše: Více
No ano, opravdu jsem o tom přemýšlela. Protože většinou se tady v diskuzích shodnu s většinovým názorem. Jen bych brala, kdybyste mi vyčítaly, že jsem se neujistila, že tchán ty dveře zavřel. Ale když tu spousta z vás viní manžela, že mu dcera utekla, tak to už je mimo moje chápání. Protože chybu jsme udělali v tom, že jsme se neujistili, že jsou dveře zavřené, ne v tom, že jsme dceru na chvíli ztratili z dozoru v místě, které mělo být bezpečné a kde dozor neměl být potřeba.
Já jezdím na jednu z dovolených už tradičně několik let s tchýní dobrovolně
Bez manžela
S ním a dětmi jezdíme aktivní tripy po Evropě, spíme ve stanu a na divoko, lezeme po horách a bloudíme po lesích a divokých plážích, prostě dobrodrůžo ![]()
S tchýní jsme na jednom oblíbeném místě u přenádherného moře a testujeme hotely s all inclusive a studia s restauracemi s volným výběrem a nákupy a holčičí věci a děti jsou u toho vždy na táboře a manžel v práci. A já…já si v životě od dětských let táááák strašně neodpočinula! Je to hotovej relaxační orgasmus! ![]()