Dovolená s tchýní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
279
5.7.25 13:47
@Anonymní píše: Více

My jednou brali kamarádku, po smrti jejího manžela a najít zájezd, kde byl pouze příplatek za jednolůžkový pokoj bylo docela těžké, ale našli jsme. Zkuste to různě poptat. S tchýní bych teda na pokoji nebydlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
5.7.25 14:07

Naše tchýně se nudí. Nabízím, že sem můžete odložit vaší tchýni v době dovolené. :mrgreen: :mrgreen:
Strava a pravidelný pitný režim zajištěn. :mrgreen:
Program si mohou zařídit spolu. Mohou být na zahradě, v přírodě, jezdit na koloběžkách a já nevím co ještě. :mrgreen: :mrgreen:

Jinak svoji tchýni jsem měla strašně moc ráda. Každý mi říkal, že se to jednou zlomí. Já říkala mě se to nestane. A ejhle. Teď jsem na to dojela. A s tchýni nedokáži už jet ani nakoupit.
Manželovi jsem to řekla otevřene. Na dovolenou bych s ní nejela.
Myslím že se tak sama nezabavi a budete ji dělat animátora. :roll:.a to nemluvím o nulovém soukromí. Dítě usne a vy půjdete zabavovat tchýni. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.25 14:53

Úplně jsem se orosila při vzpomínce na naši dovolenou s čerstvě roční dcerou a tchánem. Snad dopadnete lépe.

Manžel jel do Chorvatska na kurz windsurfingu. Já s dcerou s ním, s tím, že si budeme užívat v moři, občas pozorovat tatínka, jak frčí na vlnách, chodit na zmrzlinu a odpoledne a večer si vždycky dáme nějakou grilovačku nebo jinou společnou fajn aktivitu.

Pak manžel navrhnul, že by s námi mohl i jeho otec, aby na chvíli vypadl z toho svého stereotypu. A že prý by nám mohl občas dceru pohlídat, abych mohli být sami spolu. Ohledně tchánova vypadnutí ze stereotypu jsem s mužem souhlasila. Ohledně hlídání jsem se nahlas zasmála, tchánovi bych takto malé dítě rozhodně nesvěřila. Ale co, s dcerou to zvládnu sama, pomoc nepotřebuju. Tchán nadšeně souhlasil a že prý abychom ušetřili, tak bude s námi na pokoji. To jsme s manželem řekli rezolutní NE. Tchán tedy že OK, zaplatí si samostatný pokoj. Jen autem jel s námi.

Bydleli jsme u paní, kterou jsme znali ještě jako bezdětní. My jeden pokoj, tchán jiný menší na stejném patře, kam se chodilo po takových bočních schodech. Za slušné peníze. Fajn. Tchán byl občas s námi, občas si šel po svém.

Jak jsem psala, tchánovi bych dítě k hlídání nesvěřila. Ale první den ke mně a dceři na pláži přišel a že jestli nechci malou pohlídat. Souhlasila jsem, na chvilku, než si rychle odskočím. Tak tedy odcházím na WC, ohlédnu se, dcera běží do moře a tchán jde pryč od ní, ani se na ni nepodívá. Tak jsem mu vysvětlila, že takto se malé dítě nehlídá, a vzala malou s sebou.

Když jsme chodili z pláže do ubytování a tchán šel jako poslední, tak jsem mu vždy říkala, ať za sebou zavře dveře. No a jednou, asi 4. den, jsem mu to neřekla. Odemykáme dveře od našeho pokoje a já koukám, dcera nikde. Doběhnu nad ty boční schody a dcera je v jejich půlce, kutálí se dolů. 14 mramorových schodů. Měla desítky modřin na hlavě, na zádech, končetinách. Plakala tak, že z toho měla horečku 38,0 °C. Naštěstí byla bez zlomenin a otřesu mozku. Ale manžela to z dovolené s tchánem definitivně vyléčilo. On pak svoji totální nespolehlivost a nepřemýšlení projevil ještě víckrát. Ale to už jsme byli ve střehu.

• Citovat
  • Upravit
2739
5.7.25 15:53

Pak sem napiš jaký to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33380
5.7.25 16:01

Tak ale tchán se sice provinil tím, že neumí ohlídat takhle malé dítě, ale jinak na dovolené neprudil a nekazil vám jí ne? Ty jsi to nevěděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.25 16:06

Takto bych nejela…naším půjčím starší s sebou, vím, že se o ní hlavně mamka postará dobře, ale dohromady už bych nejela, jak jsme dohromady, tak se dcery předvádí a jančí…kdysi jsme byli s rodiči od bývalého, protože to bylo buď s nimi nebo nikam, ale můj manžel naštěstí takový není a létáme si a jezdíme sami…

• Citovat
  • Upravit
101535
5.7.25 17:42

Tak pokud jde dcera z pláže v vami, tak ji snad hlidate vy, ne? Nebo proc davas za vinu tchanovi, ze vam dite skutalelo schody :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33380
5.7.25 17:51
@j.a.n.i1 píše: Více

Taky jsem to nepochopila, první psala - Ohledně hlídání jsem se nahlas zasmála, tchánovi bych takto malé dítě rozhodně nesvěřila. A pak může za to, že dítě spadne ze schodů. Ona mu říkala že má zavírat. Hm, tak když není zvyklej hlídat takhle malé dítě, tak prostě zapomene. Oni jsou rodiče, oni se maj podívat jestli jsou dveře opravdu zavřené :nevim: Takže nechápu v čem byl problém? Vždytˇse do ničeho nemontoval a dovolenou nekazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
5.7.25 18:13

Takze tchan vas nijak neomezoval, ale ty se divis, ze mu musis vysvetlit jak hlidat male dite, kdyz vasi dceru asi nikdy předtím nechoval?

A ty schody jsou chyba tvoje a tveho muze. Vy dva jste zodpovedni za to zajistit bezpečné prostředí pro sve dítě!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.25 20:13

Odpovím zítra. Zdá se, že jak nenapsala všechno, tak jste si situaci představily jinak. Bude to na delší vysvětlení.

• Citovat
  • Upravit
2962
5.7.25 22:31

My byli s tchanem u more a priplatilo se za samostatny pokoj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 07:48

Moc neprudil, to je pravda.

Od tchána jsem neočekávala, že nám bude hlídat dítě. Čili se neprovinil tím, že nám ho neuhlídal. A proč bych mu malé dítě nesvěřila na hlídání s tím, že si třeba s manželem zajdeme do restaurace? Protože už měl pomalejší reakce a neudržel pozornost, když si třeba dcera minutu hrála na jednom místě. Prostě začal koukat po okolí a mohlo by se stát, že by mu dcera někam zmizela. Bylo mu tehdy 63 let.

Ale na druhou stranu jsem nečekala, že ho budeme muset hlídat pomalu víc než to dítě, aby nevyvedl nějakou koninu, která by to dítě ohrozila. Dceru neviděl poprvé v životě, byl s námi a s ní mockrát - u nás doma, na hřišti, na výletě. Věděl, že nebezpečné předměty dáváme z jejího dosahu. Před tou dovolenou jsme se s ním nikdy nedostali do situace, kdy by dceru ohrozil. Nejspíš jednoduše proto, že v její přítomnosti nemanipuloval s nožem, nebylo potřeba, aby zavřel dveře vedoucí ke schodišti apod.

Během té dovolené toho udělal víc, ale to jsme já nebo manžel rychle zasáhli. Např. na nízký stolek do dosahu dítěte položil ostrý nůž. Na stejný stolek si položil horké kafe. Když jsem ho dala pryč se slovy, že je to pro dceru nebezpečné a stejně ho takto horké nemůže pít, položil ho tam znovu. A taky jí dal na hraní vybitou baterii ze svých hodinek. Beru, že třeba nemusí vědět, co by se stalo, kdyby ji dítě spolklo. Ale prostě těch situací, kdy tchán udělal věc ohrožující dceru, bylo hodně.

A k těm schodům. Do schodů šel nejdřív manžel s dcerou, asi metr za nimi já a metr za mnou tchán. Manžel dovedl dceru 10 metrů dlouhou chodbou ke dveřím našeho pokoje, já jsem přišla hned za nimi, tchán se zastavil u dveří svého pokoje v půlce chodby. Když manžel odemykal, dcera nepozorovaně zmizela, což podle mě bylo v pohodě, protože na té chodbě nebylo nic nebezpečného a dveře měly být zavřené. Mimochodem pokaždé, když jsem předtím tchána upozorňovala, aby zavřel dveře, se rozčiloval, že přece není blbej, ví, že poslední má zavírat a nemusím mu to říkat jak malému děcku. Navíc podle mě se mají dveře od domu zavírat bez ohledu na to, jestli se mnou jde dítě, nebo ne. Byl to boční vchod rovnou z ulice. Ano, teď už vím, že jsem se měla ujistit, že ty dveře zavřel. Ale jako vážně musím dospělého člověka hlídat jak malé dítě? Takže podle vás tchán neudělal žádnou chybu, když nezavřel dveře, ale chybu jsme udělali jen my s manželem, že jsme to nezkontrolovali?

V mém prvním příspěvku mi šlo čistě o to, že jsme museli být pořád ve střehu nejen ohledně dcery, ale také ohledně tchána. O nic jiného. Prostě ta dovolená byla kvůli němu hrozně náročná.

• Citovat
  • Upravit
101535
6.7.25 08:02

Ne, ty si mas hlidat svoje dítě, protože tam klidně mohl jit kdokoliv jiny a ty dvere otevřít, takže ne tchan nijak nuze za to, že vy jste neuhludali dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 08:04

Vlastně jsem si při tom neustálém připomínají zavření dveří připadala, že ho přehnaně buzeruju. Že by je přece zavřel sám od sebe. On nijak mimo nebyl. Navíc jak píšu, byly to venkovní dveře, které se prostě zavírají, pro dospělého člověka je to automatika. Přesto mi to nedalo a v zájmu bezpečnosti jsem mu to připomínala. Z mého pohledu přehnaně. No a pak jsem to jednou neudělala a nezkontrolovala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.25 08:06
@j.a.n.i1 píše: Více

Z té chodby se dalo jít do 2 pokojů. Našeho a tchánova. Nikdo jiný v té části domu nebyl ubytovaný. To bych samozřejmě hlídala víc. A domácí tam nechodili. Nebo myslíš, že tam mohl přijít někdo z ulice?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix