Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
A nebylo by jednodužší než pokaždé říkat tchánovi aby zavřel dveře, že bys chodila poslední ty? Anebo počkat u dveří až tchán vejde a dveře zavřít?
@j.a.n.i1 píše: Více
Ano. Ale ty chybějící šprušle jsou patrné hned při příchodu na hřiště. A na ty dveře se musím zpětně podívat. A já neměla důvod se na ně dívat, protože prostě měly být zavřené.
@schnulla píše: Více
Bylo. A pak už jsme to tak dělali. Jenže předtím nás prostě nenapadlo, že bude nutné mu v tomto tak nedůvěřovat. Kdyby to bylo, já nevím, 10leté dítě, tak určitě chodím za ním a zavírám. Ale tchán byl dospělý člověk, mentálně v pořádku.
Příspěvek upraven 06.07.25 v 12:03
@Yasmen píše: Více
Vždyť psala o společném pokoji.
Hraní na princeznu? ![]()
Ty nemáš moc respektu k lidem co mají jiné nastavení viď.
No a to je prave ta chyba, ty si mas zkontrolovat že zavřené jsou, pokud chces nekde pustit takhle malé dítě z očí.
Ano, nikdo nejsme dokonalí a chyby děláme, to se prostě stane, ale faktem je, ze dite a jeho bezpečné prostředí mate hlidat vy jako rodiče a nemuzete predpokladat, ze to budou delat ti, kdo dítě nemají, protože oni ho prostě nemaji a spoustu veci neřeší, neb je řešit nepotřebují a vlastně ani v tu chvili neumi, neb na to nejsou natrenovani, i tohle se člověk učí a jak to nepotřebuje, tak zas rychle zapomíná. Takze ano, stane se, ze clovek něco zazdí, ale není sebemenší důvod tu vinu hazet na druhé, protože oni to hlidat nemají. Ano, je fajn, když to udělají, ale nikdy se na to neda spolehat.
Já bych to tak dělala od začátku. Ráda mám věci pod kontrolou. A ty si taky tchánovi na 100% nevěřila když si mu to pořád připomínala.
@aiwwa píše: Více
Zakladatelka ano, ale holka, na kterou jsem reagovala, zcela jasne reaguje na apartman 2+1. A ano, nekdo kdo nepřežije týden v kuchyni s prarodiči vlastního dítěte mi přijde jako princeznička, klidně to zopakuji ![]()
Příspěvek upraven 06.07.25 v 12:03
@aiwwa píše: Více
Ale tak i kdyby meli apartman, tak tam bude 1 koupelna a nebude moci jit naha do loznice.
To prece nemuze ani doma, kdyz ma navstevu. Pokud tedy nemaji loznici s vlastní koupelnou.
To byl jen příklad. Když bude mít pokoj jen s manželem a dítětem, tak v pohodě.
@Yasmen píše: Více
Hmm, tak to jo. Já zas nemám ráda netolerantní jedince. Každý holt máme svoje. ![]()
Ježíš, tak kolem sebe obtočí ručník a sundá ho až se zavře ve svém pokoji.
@aiwwa tchán by za to mohl, i kdyby nebyl s nimi. Představ si, kdyby v tom pokoji byl někdo jiný ubytovaný. A nezavřeli dveře. Tak je to jasné chyba tchána. Měl jet s nimi.
Byli jsme na dovolené se synem a jeho rodinou a druhými vnoučaty. Měli jsme malinkatou chatku, dvě ložnice, koupelna obytná kuchyň. Bylo to fajn, nechodili jsme halt nazí. Týden to v pohodě šlo. A pak jsme byli v kempu, jeden pokoj v chatce, čtyři palandy a dvě židle. Taky jsme přežili. Chce to klid a neřešit.