Dovolená se psem - vaše postřehy a rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1346
30.3.15 13:22

@spiky01 Děkuju moc za rady :) proto jsem téma zakládala, protože by mě třeba nikdy nenapadlo, že pásy musí být certifikované :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
30.3.15 13:23

Pokud byste chtěli jet na sever, tak velmi doporučuju Litvu :-) z přírody mají všechno - moře, lesy, vodu…i v létě příjemné klima pro psy a přístup lidí ke psům úžasný. Nikde nemměli problém, spíš se divili proč by pes nemohl do kempu, do restaurace,…
A v Česku se mi moc líbilo v Poddyjí, ubytování v Čížově, mají takové ty marintgotky v zahradě, takže soukromí, a vaří výbornou domácí kuchyni…a se psem problém nemají (měli jsme tam hovawarta, takže velký pes).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
30.3.15 13:24
@Saneska píše:
@miisenka Nemám, pes byl uchovněný ale fena ne…

hmm..a duvod neuchovneni feny vies? ono pokial bol dovod v povahe, tak moze byt pruser..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
30.3.15 13:25

@Aiky Poddyjí je nádherné :) přítel mi právě taky už navrhoval Moravu…:) taky jsme omezení penězma, zatím mám na dovču 20 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
30.3.15 13:26
@spiky01 píše:
Nevima jamubytovani, my byli v kempu. Na betsinu plazi psi nesmi ale zas byvaji pro n3 vyhrazene, ve vetsim kempu je to samozrejmost. Maj tam i sprchy pro psy na odsoleni coz je bezva. Pry nesmi do historickych center mest ale to mam jen z doslechu. More si cubinka uzivala, i presto ze jsme hledali vzdy mista se stinem tak se grilovala na slunku. Za me chorbatsko super. Na sardinii jsme byli uz bez psa, nastesti-do kempu je bud uplny zakaz nebo omezeni na 5 mebo 10kg, typu bull maji uplny zakaz. Na cestu samozrejme pas a cip, doporucuju kapku proti srdecnim cervum. A bacha na autopasy, nektere zeme vyzaduji pouze certifikovane

Tak nad touhle fotkou by můj pes kroutil hlavou :mrgreen: :mrgreen: Pamatuju si jak loni v létě, vylezl na zahradu, rychle se vyčůral a odplazil se zpátky domů lehnout na kachličky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
30.3.15 13:27

@miisenka Přiznám se že nevím, ale v povaze to dle mě nebylo, protože ta mi právě přišla úžasná, proto jsme štěně vzali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
30.3.15 13:29

@miisenka A byla bych ráda, kdyby se tato diskuse nezvrtla v debatu jak špatné je mít psa bez papírů. Všechna rizika si uvědomuji a toto tu řešit opravdu nechci. Přesto děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
30.3.15 13:32

Jezdíme se psem pokaždé, kromě ČR, to bylo Slovensko, Polsko, Rakousko, Itálie, Chorvatsko, vždy jsme bydleli v hotelu nebo penzionu a vše bez problémů. Prostě tak, aby to byly autem dobře dostupné státy. Pokud je to vychovaný pes, který neobtěžuje ostatní lidi (štěkání, pobíhání a otravování a tak) a pokud si po něm uklidíte při večení, tak v tom nevidím problém. Ovšem musíte být ochotni za něj zaplatit - pes může do hodně hotelů, ale někde to je hodně drahé - podle mého, aby tam právě moc psů třeba nebylo. Jen asi dvakrát za něj nic nechtěli, někde třeba stovku na noc, většinou 8-10 Eur za noc. V jednom slovenském hotelu chtěli za psa stejně jako dospělou osobu. Obecně pes většinou akorát nesmí do jídelny/restaurace a k bazénu a na některé pláže. Máme amerického kokra a jak je to hromada chlupů, tak z něj hlavně v cizině byli hodně nadšení. A docela často se u ná s zastvili i lidi s tím, že oni museli psa nechat doma, tak je jim smutno, jestli by si nemohli pohladit toho našeho.
V Itálii jsme psa vzali přímo na psí pláž (ale vadili mi tam volně pobíhající cizí otravní psi) a párkrát jsme se zastavili jen tak v přírodě se vykoupat i s ním. V Chorvatsku jsme ho u moře brali jen „do přírody“. V Polsku měli přímo psí pláž - málo lidí, čisto, krásné prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
30.3.15 13:39

Za nás nehorší se psem byly pobyty po ČR - tam nesmí, sem nesmí, hlavně aby nepouštěl chlupy, a tady si hrajou děti, kde máte náhubek a podobně. Nejvíce problémů bylo v obyčejných hospodách a chalupách (pensionech).

V Itálii jsme dlouho hledali pláž, kam by pes směl. Španělsko bez problémů kamkoliv i mezi děti na pláž a nikdo nic. Německo a Rakousko žádná omezení.

Měli jsme kokra, teď vodní pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
30.3.15 13:43

@lomika U nás je horší, že máme plemeno, kterého se lidi obecně bojí, ikdyž já můžu říct, že znám stafordů a pitbulů tolik, že bych je ani nespočítala a jsou to miláčkové…ale s tímto vším jsme počítali už když jsme si psa pořizovali a teď mu musíme, teda spíše chceme vše podřídit a místa na dovolenou se nám trochu zúžila no nedá se nic dělat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
30.3.15 13:59

Bibione - psí pláže, super ubytování. Jezdíme tam s CC několik let a nikdy nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
30.3.15 14:02

@lenulik Děkuji, taky už jsem četla že v Itálii se těchto velkých psů nebojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
30.3.15 14:04
@Saneska píše:
@lenulik Děkuji, taky už jsem četla že v Itálii se těchto velkých psů nebojí :)

Ještě aby se báli, když třeba zrovna CC je „jejich“ pes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
30.3.15 14:12
@Saneska píše:
@miisenka A byla bych ráda, kdyby se tato diskuse nezvrtla v debatu jak špatné je mít psa bez papírů. Všechna rizika si uvědomuji a toto tu řešit opravdu nechci. Přesto děkuji za rady :)

tak to je dobre, ze to vies..ja to ani nechcela smerovat tym smerom..bohuzial v krajinach EU budes mat s krizencom typu bull problem(kedze nemas PP je to krizenec, to urcite sama vies)
jednu dobu bol problem i na SK s bez PP psom..
mate nejaku predchadzajucu skusenost s AST?
inak ja bez PP neodsudzujem, sama som mala APBT bez PP..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
30.3.15 14:20

@miisenka Se stafordem ne, ale jinak to není můj první pes. Ale naštěstí mám kolem sebe několik majitelů těchto psů, takže mám kam chodit pro rady, za to jsem fakt vděčná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný