Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký sobotní večer…
tak bych ráda vzala děti za rok k moři…
A potřebovala bych si orientačně ujasnit ceny.
Mám pořád pocit, že nás vyjde nejlevněji Chorvatsko, busem…ale nevím, u moře jsem byla naposledy jen s manželem, 10 let zpět.
Příští rok bude dětem 9,6 a 4 roky.
Dáte mi tip, kam jste letos jeli vy nebo jedete (nejlépe s podobným počtem dětí v podobném věku)?
Jestli vůůbec budu schopná během roku na dovču našetřit?
Noo kamarád byl s rodinou loni (4 lidi, děti má už nas 12 let) za cca 30??Už fakt nevím, jeli busem, polopenzi.
Myslela jsem to tak, že letecky(Bulharsko, Řecko) by to asi vyšlo dráž, než busem to Chorvatsko. Nevím s našima jsme jezdili vždy autem a ubytko sháněli na místě. My auto nevedem. Já sm užem byla 10 let zpět v Bulharsku, letecky, 15 dnů bez stravy za 25 oba. Plus jsme měli sebou 15 tisíc.
Moje představa je all se vším za cca 30- 40??? Jsem moc mimo? A sebou tak 5-10???
Víš jak, děti chtějí moře, hlavně ten nejstarší (v době dovolené sice 9)ale na konci prázdnin 10 - totéž ty dvě mladší, na konci léta budou mít 7 a 5
@carambol zkusila bych příští rok nějaký voucher, ale netuším přesně probíhá dohadování s cestovkou (nikdy jsem takhle nenakupovala)… Tam by se rozumná cena nalést mohla, ale cesta busem je myslím 2 000/osobu.
Co Bulharsko autobusem? Tam to nemusíš mít ani s jídlem. To se dá sehnat na místě. My si tedy raději kupujeme jídlo tam dle chuti. Ceny nevím, ale vím, že zájezdy busem ještě jsou.
Nebo do Polska k moři, tuto sezonu už jezdí i přímo vlak z česka až nahoru k moři (Vídeň-Gdaňsk). Tam je to sice risk, ale dalo by se jet dle aktuálního počasí.
Zkus se podívat na podzim na stránky Atlas Adria, ubytování v kempu Čikat - Mali Lošinj (jen tahle cestovka tam myslím jezdí). Je to teda v chatkách, ale byli jsme tam spokojeni. Je to tam rovinka, pro děcka s kolem ideál. Kola se tam dají půjčit. Pokud si zarezervuješ termín nějak v zimě, tak to vyjde cenově dost dobře, než jaké tam mají ceny teď a na tohle léto. Kemp je pro děcka v pohodě, hřiště a tak, sociálky taky ok, teď by tam měli v srpnu otvírat nový aquapark se slanou vodou. Když jsme tam byli před pár lety, jen já a manžel, vyšlo nás to na 7 nocí na 10tis. - ubytování v chatce + cesty busem. Dítě do 5,99 let zdarma bez nároku na lůžko, sleva na rodinný pas, můžeš si vybrat mezi 7/11 nocí.
@carambol píše:
Noo kamarád byl s rodinou loni (4 lidi, děti má už nas 12 let) za cca 30??Už fakt nevím, jeli busem, polopenzi.Myslela jsem to tak, že letecky(Bulharsko, Řecko) by to asi vyšlo dráž, než busem to Chorvatsko. Nevím s našima jsme jezdili vždy autem a ubytko sháněli na místě. My auto nevedem. Já sm užem byla 10 let zpět v Bulharsku, letecky, 15 dnů bez stravy za 25 oba. Plus jsme měli sebou 15 tisíc.
Moje představa je all se vším za cca 30- 40??? Jsem moc mimo? A sebou tak 5-10???
To myslíš All se vším pro 5 osob, v sezoně, do 40 tisíc? Jenom cesta autobusem vás bude stát 13 tisíc! Zbytek, 17-27 tisíc by vám mohl stačit možná na nějaký kemp, nebo apartmán. Ale all v hotelu ani náhodou ![]()
Dnes jsem narazila na last busem do Bulharska v hlavní sezoně s polopenzí, kde by jste do cenové relace vešli. V Bulharsku hlavní sezona je zejména prvních 14 dní v srpnu. Dospělí 9tis, děti 3.5tis.
Do Bulharska busem se 3 malýma dětma?
To nikdy. Tak raději budu někde na Mácháči ![]()
Já to letos prubl s manželkou a dětmi - 5 a 10 let, vlakem do Polska ze severu Čech. Cesta tak nějak v pohodě, vlaky krásně navazují. Cílová destinace bylo město Leba. Cena tam cca 1200 Kč (celá rodina). V podstatě člověk vystoupil z vlaku až u moře. Můžu říci že pokud nám to vyjde tak do Polska jedeme znovu! Bylo tam moc krásně, krásné pláže, krásné moře a vlny. Atrakcí všude plno, výborná Polská kuchyně. Ceny něco jako u nás. Do Chorvatska už se mi moc nechce. Průser ovšem je chytnout v Polsku počasí. Na nás se usmálo štěstí a celých 7 dnů bez mráčku a pařák. Příjemně tam ale fouká takže pocitová teplota je ok. Za mě dopručuji.
Při hledání mi pomohly stránky etravel nebo invia. Mají nabídky více cestovek. Etravel má navíc dobrý vyhledávač. Dáte ppočet dětí a další požadavky a vyjedou vám už probrané možnosti. Dobré levné zájezdy na léto má taky Nev Dama.
Lepší ceny jsou mimo sezónu, když nemáte školáky. Naši známí jednou děti prostě omluvili ze školy a jeli v červnu.
Vyplatí se i jet na dovču před sezónou, koncem června nebo začátkem září. Počasí je pěkné a ceny jsou úplně jiné než v červenci a srpnu.
@Michal_a_Petra Dívám se na mapu a v tom Polsku to nevypadá vůbec špatně..ale kde jste se tam ubytovali? v hotelu? u lidí? nebo přes cestovku?