Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak pro mě by to bylo super, vyšlo by to levně i o jídlo by bylo postaráno
,jelikož v Itálii je jídlo drahý, ale tam nechce přítel
už jsme tam byli,
Prosím je to ještě aktuální? asi ano, že, zkusím si tam zavolat ![]()
@lusess píše:
Prosím je to ještě aktuální? asi ano, že, zkusím si tam zavolat
Určitě, je tam 90 hodin do konce
My jsme byli loni, měnili jsme si rovnou kuny v čechách a platili jsme hodně i kartou. Nechtělo by se mi na místě oběhávat nějaké směnárny nebo banky, kde mají nejlepší kurs. Na mýtnicích je výhodnější platit kartou nebo kunama, co jsem se dočetla, na eura mohou mít nevýhodnější kursy nebo vrátí méně…My jsme tak platili.
Většinou je nevýhodnější měnit dvakrát, nejdřív eura a pak kuny, banky si sežerou poplatek a i ve směnárnách ti může hodnota těch peněz ubýt. Ale odborník na to nejsem, můžeš si sjet na netu kursy kuny v českých bankách a směnárnách a pak kursy eura ke kuně v chorvatských bankách a porovnat…
třeba ta ztráta je minimální a je v podstatě jedno, co si bereš sebou…
@Mišanila Právě jsem si říkala, že po těch tržnicích s ovocem a v malých městečkách, kam se chceme nejvíc podívat, jistě budou jen kuny…pak v těch velkých městech ( budeme bydlet u Trogiru ) bych se eur nebála… Díky za info ![]()
@Libza píše:
@Mišanila Právě jsem si říkala, že po těch tržnicích s ovocem a v malých městečkách, kam se chceme nejvíc podívat, jistě budou jen kuny…pak v těch velkých městech ( budeme bydlet u Trogiru ) bych se eur nebála… Díky za info
A vy tam chcete eura měnit nebo s nima platit? nějaká směnárna se najde skoro všude.
Pokud by jste platili eurama, tak to bývá většinou horší kurs, je to tak i v čechách. Navíc ti můžou vracet v kunách a to bych v té rychlosti nespočítala, jestli je to dobře. Já bych tam ty eura vyměnila někde, kde mají slušný kurs a je to bez poplatku anebo vzala rovnou kuny a eura jako pojistku navíc.
Holky, nevíte náhodou, zda potřebuju napsanou plnou moc na auto na cestu do Chorvatska, když budeme mít půjčené od táty ( a ten s námi na dovolenou nejede )?
@Libza píše:
Holky, nevíte náhodou, zda potřebuju napsanou plnou moc na auto na cestu do Chorvatska, když budeme mít půjčené od táty ( a ten s námi na dovolenou nejede )?
my jsme měli asi před 4 lety sepsanou smlouvu o vypůjčce, přeloženou v AJ. To se prý doporučuje, co jsem četla
@sad 1 píše:
my jsme měli asi před 4 lety sepsanou smlouvu o vypůjčce, přeloženou v AJ. To se prý doporučuje, co jsem četla
A musela ta smlouva být podepsaná ověřeným podpisem?
@Libza píše:
A musela ta smlouva být podepsaná ověřeným podpisem?
to už si nepamatuji, jestli jsme ověřovali, ale tak raději bych to udělala, tová dnes ověří i na poště za 30 kč, kde jsou czech pointy
@sad 1 píše:
to už si nepamatuji, jestli jsme ověřovali, ale tak raději bych to udělala, tová dnes ověří i na poště za 30 kč, kde jsou czech pointy
Hm hm…no jde spíš o to, dostat mýho tátu na poštu
Díky moc za ochotu..ještě jedna otázka…nemáš náhodou někde vzor, jak ta plná moc vypadala? Našla jsem jich pár na netu, myslíš, že stačí něco takového? http://www.svetbezstresu.cz/…eho-vozidla/
Ahojte, chtěla bych obnovit toto téma.
Chceme jet do Chorvatska v září, prosím nemáte tip na nějakou dědinu, sprchy na pláži, klídek, nejlépe apartmány 2+1, nebo 2+2 s výhledem na moře. Jedeme 3 dospělí a dítě 15 měsíců, takže večer budeme trávit asi na balkóně
. Nepotřebujeme luxus, jen čisté ubytování s kuchyňkou. Doprava vlastní, bez stravy.
Ahoj, prave jsme se vratili z Krku - letovisko Malinska. Pro male deti idealni - vsude plaze s drobnymi kaminky a pozvolny vstup do more More je klidne. Deti tam bylo hodne, v podstate je to oblibene letovisko pro rodiny s malymi detmi. U centralni plaze je i detske hristatko. Bylo tam moc fajn. Apartman jsme nasli az na miste, je tam nekolik agentur, ale jinak v kazde vesnici byva Tourist Biro kde aji seznam ubytovani v soukromi a radi pomohou
preji peknou dovcu ![]()
Děkuju Ti za tip a příspěvek, určitě se mkrnu na net, zní to velmi zajímavě.
![]()
Co třeba něco takového? My jedeme
http://www.hyperslevy.cz/…ii-riccione/?…