Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hanka1 píše:vulpes píše:No obavam se, ze po 26 tt te zadna cestovni pojistovna nepojisti, takze jedine na vlastni triko a to bych si vzhledem k cenam za pripadne vysetreni nebo osetreni nelajsla…
Ahoj,
chystám se na konci dubna na týden do Slovinska, to budu 27tt.....snad to není moc riskantní? Cítím se docela dobře, ale trošku nervozní z toho přeci jen jsem. Jedeme k moři, ale ne koupat, to ještě nebude, spíš tak chodit po přírodních rezervacích, k tomu si neodpustím nějaké jeskyně, prostě klídek… Tůry po horách už vážně nezvládnu
No…to jsem taky už zjistila.......potom, co jsem se z dovolené teď o víkendu vrátila a náhodou jsem si pročetla pojistné podmínky (mám celoroční pojištění k platební kartě)..... Docela mi zatrnulo.....
Nemám jiný komentář, než že jsem prostě blbka a nedala jsem si na to pozor
Takže mám štěstí, že všechno proběhlo naprosto hladce! Uf!
To, že jsem si s sebou nevzala ani pas, to už je pak úplná drobnost…
(naštěstí jsme jeli jen v rámci EU)
AHOJKY.LONI SME SLI LEN NA SLOVENSKO A BOLA TO KATASTROFA.UZ NIKDY CESTOVANIE V TEHOTENSTVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
V KOOPERATIVĚ TĚ POJISTĚJ AŽ 12 TÝDNŮ PŘD TERMÍNEM PORODU, TAKŽE DO 28 TÝDNE, JEDEME TAKY DO CHORVATSKA A BUDU 26 TT.sNAD TO TAKY ZVLÁDNEME.
Ahoj holky - obnovuji tuto diskuzi a chci se zeptat na aktuální názory - jeli byste/pojedete v těhotenství na dovolenou k moři? Mám teď na mysli cestu autem do chorvatska zhruba na úroveň Makarské. Strašně moc bych chtěla ještě jet, abychom si užili poslední dovču ve dvou - naplánovala jsem si poslední týden v květnu, kdy by ještě nemuselo být takové vedro a já bych ještě nemusela být jak balon, ale to budu 26TT a pro cestovní pojištění to už bude problém. Ale třeba bychom to o týden posunuli, to nebude problém, spíš mi jde o to, zda to vůbec „riskovat“ - komplikace jsem zatím žádné neměla (musím zaklepat!!!!!)… Díky moc za vaše reakce…
Ahoj, byla jsem takhle autem v Chorvatsku v 23. týdnu. Cesta byla úplně bez problémů, koupání v moři příjemné, leželi jsme vždy ve stínu. Jediné, co bylo špatné, bylo, že mi tam hodně začaly natékat nohy, asi z toho vedra. Večer jsem třeba v devět prostě musela jít spát, protože se to nedalo vydržet a šlo to jedině zaspat
Ale to tě asi nemusí potkat, měla jsem tou dobou navrch už 15 kilo a byla celkově dost oteklá.
Jinak mně to přišlo naprosto v pohodě a to jsme neměli zařízené ubytování dopředu a dvakrát jsme přejížděli, protože jsme chtěli na víc míst.
Autem bych nejela takovou dlouhou cestu, dlouhé sezení s břichem je fakt nepohodlné, bolí tě bedra, furt musíš na WC. Navíc v květnu bude moře chladné. Volila bych jinou destinaci, letecky. Osobně v pohodě létám 2-3 měsíce před porodem - Mallorca, Řecko, Paříž…
A to já mám zase obavy spíš z toho létání než z toho auta
Řikám si, že v autě člověk může zastavit, projít se, procvičit ztuhlé svaly, navíc se v autě dá třeba i lehnout na zadní sedadlo (jeli bychom jen dva s přítelem), no fakt nevim. Asi zkusim ještě položit dotaz své doktorce, co ona na to a podle toho se rozhodneme.
Ahoj holky,
Tak ja mam dotaz v 6 mesici mam jed kamaradce na svadbu do Cr,ziji v Italii,a nevim co je lepsi jestli jed autem nebo letadlem a pak asi pred porodem bych chtela jed do Cr ,chci rodit doma .....no je to slozite proste tady v Italii nikoho nemam jen pritele,a doma mam rodinu,pratele ,maminku co mi pomuze a ukaze co a jak......co vy na to??Jake mate nazory?
Ahoj Iliska87, také teď řešíme problém jak a kdy na dovču. Chtěli bychom v létě na Krétu, byla by to naše poslední dovolená ve dvou. Tak uvidíme, snad bude vše v pořádku. Jinak já bych se toho lítání nebála, i když z Itálie to do Čr není daleko a tak si myslím, že autem bys to také určitě zvládla!! ![]()
Ahoj, znovu otvírám
Jsem v 12tt a strašně mě láká vyrazit v létě někam k moři.. vždycky když odjíždí někdo ze známých, jenom slintám
! Asi je to i tím, že mám docela náročnou práci a teď, dohromady s těhotenstvím cítím velkou potřebu někam vypadnout, odpočinout si a nabrat síly na to, co nás čeká ![]()
Ptala jsem se gynekologa, řekl, že pokud nebudou žádné problémy (halvně krvácení), tak proč ne ![]()
Jen bych nevolila země jako Egypt, Turecko, Tunis apod. Bála bych se případné lékařské péče, kdyby se cokoli dělo.
Takže za mě - cestujme, těhule.. a užívejme si relax, než nám miminka převrátí život naruby
![]()
Sama hodně čerpám z diskuzí emimino, tak jsem se rozhodla sdílet zkušenost ze Španělska, ostrov Tenerifé ve 22/23.týdnu, hotel GF Isabel, 8 dní, termín polovina dubna. Těhu celkem bez problémů, jen v 1.trimestru jsem měla hematon, ale ten se díky Utrogestanu rozpustil a odlétala jsem s nízko položenou dělohu, toť vše.
Měla jsem z toho celkem strach, ale vše dopadlo skvěle ♥️ Na otoky netrpím, a v letadle jsem se sem tam prošla, trochu cvičila na místě s nohama, hned si vzala pantofle a úplně v pohodě 👍 Nebylo se čeho bát. Pět hodin letu uteklo jako nic.
V hotelu plno těhulek! Až jsem koukala, i pokročilejší těhotenství. Teploty byly kolem 30 stupňů, vzala jsem si s sebou 50tku, košili ze lnu a bylo mi fajn. Jediné co, tak v bazénu prostě dávat pozor na skákající děti, do moře nelézt, když jsou velké vlny, ale to tak člověk dělá stejně přirozeně
Při večeři jsme jedli v takové ohromné hale, tak tam jsem jen vždy poprosila o místo u okna, protože jsem zjistila, že vedro, vůně jídla a hluk mi nedělají dobře, ale zase jinak super.
Zpětně musím říct, že bych jela znovu ♥️ 😍
P. S. Doporučuji glycerinové čípky s sebou! Jestli Vás taky změna místa ovlivňuje 😅 💩