Dovolená v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7866
7.5.08 13:21
Hanka1 píše:
vulpes píše:
Ahoj,
chystám se na konci dubna na týden do Slovinska, to budu 27tt.....snad to není moc riskantní? Cítím se docela dobře, ale trošku nervozní z toho přeci jen jsem. Jedeme k moři, ale ne koupat, to ještě nebude, spíš tak chodit po přírodních rezervacích, k tomu si neodpustím nějaké jeskyně, prostě klídek… Tůry po horách už vážně nezvládnu :-D
No obavam se, ze po 26 tt te zadna cestovni pojistovna nepojisti, takze jedine na vlastni triko a to bych si vzhledem k cenam za pripadne vysetreni nebo osetreni nelajsla…

:idea: No…to jsem taky už zjistila.......potom, co jsem se z dovolené teď o víkendu vrátila a náhodou jsem si pročetla pojistné podmínky (mám celoroční pojištění k platební kartě)..... Docela mi zatrnulo..... :( Nemám jiný komentář, než že jsem prostě blbka a nedala jsem si na to pozor :? Takže mám štěstí, že všechno proběhlo naprosto hladce! Uf!
To, že jsem si s sebou nevzala ani pas, to už je pak úplná drobnost… :lol: (naštěstí jsme jeli jen v rámci EU)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
7.5.08 15:03

???

AHOJKY.LONI SME SLI LEN NA SLOVENSKO A BOLA TO KATASTROFA.UZ NIKDY CESTOVANIE V TEHOTENSTVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :-) :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jarmila hellerova
21.8.10 17:30

V KOOPERATIVĚ TĚ POJISTĚJ AŽ 12 TÝDNŮ PŘD TERMÍNEM PORODU, TAKŽE DO 28 TÝDNE, JEDEME TAKY DO CHORVATSKA A BUDU 26 TT.sNAD TO TAKY ZVLÁDNEME.

• Citovat
  • Upravit
143
2.4.12 14:20

Ahoj holky - obnovuji tuto diskuzi a chci se zeptat na aktuální názory - jeli byste/pojedete v těhotenství na dovolenou k moři? Mám teď na mysli cestu autem do chorvatska zhruba na úroveň Makarské. Strašně moc bych chtěla ještě jet, abychom si užili poslední dovču ve dvou - naplánovala jsem si poslední týden v květnu, kdy by ještě nemuselo být takové vedro a já bych ještě nemusela být jak balon, ale to budu 26TT a pro cestovní pojištění to už bude problém. Ale třeba bychom to o týden posunuli, to nebude problém, spíš mi jde o to, zda to vůbec „riskovat“ - komplikace jsem zatím žádné neměla (musím zaklepat!!!!!)… Díky moc za vaše reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
2.4.12 14:53

Ahoj, byla jsem takhle autem v Chorvatsku v 23. týdnu. Cesta byla úplně bez problémů, koupání v moři příjemné, leželi jsme vždy ve stínu. Jediné, co bylo špatné, bylo, že mi tam hodně začaly natékat nohy, asi z toho vedra. Večer jsem třeba v devět prostě musela jít spát, protože se to nedalo vydržet a šlo to jedině zaspat :nevim: Ale to tě asi nemusí potkat, měla jsem tou dobou navrch už 15 kilo a byla celkově dost oteklá.
Jinak mně to přišlo naprosto v pohodě a to jsme neměli zařízené ubytování dopředu a dvakrát jsme přejížděli, protože jsme chtěli na víc míst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
2.4.12 15:16

Autem bych nejela takovou dlouhou cestu, dlouhé sezení s břichem je fakt nepohodlné, bolí tě bedra, furt musíš na WC. Navíc v květnu bude moře chladné. Volila bych jinou destinaci, letecky. Osobně v pohodě létám 2-3 měsíce před porodem - Mallorca, Řecko, Paříž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
2.4.12 15:54

A to já mám zase obavy spíš z toho létání než z toho auta :) Řikám si, že v autě člověk může zastavit, projít se, procvičit ztuhlé svaly, navíc se v autě dá třeba i lehnout na zadní sedadlo (jeli bychom jen dva s přítelem), no fakt nevim. Asi zkusim ještě položit dotaz své doktorce, co ona na to a podle toho se rozhodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
12.4.12 16:54

Ahoj holky,
Tak ja mam dotaz v 6 mesici mam jed kamaradce na svadbu do Cr,ziji v Italii,a nevim co je lepsi jestli jed autem nebo letadlem a pak asi pred porodem bych chtela jed do Cr ,chci rodit doma .....no je to slozite proste tady v Italii nikoho nemam jen pritele,a doma mam rodinu,pratele ,maminku co mi pomuze a ukaze co a jak......co vy na to??Jake mate nazory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1218
13.4.12 11:58

Ahoj Iliska87, také teď řešíme problém jak a kdy na dovču. Chtěli bychom v létě na Krétu, byla by to naše poslední dovolená ve dvou. Tak uvidíme, snad bude vše v pořádku. Jinak já bych se toho lítání nebála, i když z Itálie to do Čr není daleko a tak si myslím, že autem bys to také určitě zvládla!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
23.6.12 22:02

Ahoj, znovu otvírám :) Jsem v 12tt a strašně mě láká vyrazit v létě někam k moři.. vždycky když odjíždí někdo ze známých, jenom slintám :D! Asi je to i tím, že mám docela náročnou práci a teď, dohromady s těhotenstvím cítím velkou potřebu někam vypadnout, odpočinout si a nabrat síly na to, co nás čeká :)
Ptala jsem se gynekologa, řekl, že pokud nebudou žádné problémy (halvně krvácení), tak proč ne :)
Jen bych nevolila země jako Egypt, Turecko, Tunis apod. Bála bych se případné lékařské péče, kdyby se cokoli dělo.
Takže za mě - cestujme, těhule.. a užívejme si relax, než nám miminka převrátí život naruby :pankac: :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.5.24 20:49

Sama hodně čerpám z diskuzí emimino, tak jsem se rozhodla sdílet zkušenost ze Španělska, ostrov Tenerifé ve 22/23.týdnu, hotel GF Isabel, 8 dní, termín polovina dubna. Těhu celkem bez problémů, jen v 1.trimestru jsem měla hematon, ale ten se díky Utrogestanu rozpustil a odlétala jsem s nízko položenou dělohu, toť vše.

Měla jsem z toho celkem strach, ale vše dopadlo skvěle ♥️ Na otoky netrpím, a v letadle jsem se sem tam prošla, trochu cvičila na místě s nohama, hned si vzala pantofle a úplně v pohodě 👍 Nebylo se čeho bát. Pět hodin letu uteklo jako nic.

V hotelu plno těhulek! Až jsem koukala, i pokročilejší těhotenství. Teploty byly kolem 30 stupňů, vzala jsem si s sebou 50tku, košili ze lnu a bylo mi fajn. Jediné co, tak v bazénu prostě dávat pozor na skákající děti, do moře nelézt, když jsou velké vlny, ale to tak člověk dělá stejně přirozeně :wink: Při večeři jsme jedli v takové ohromné hale, tak tam jsem jen vždy poprosila o místo u okna, protože jsem zjistila, že vedro, vůně jídla a hluk mi nedělají dobře, ale zase jinak super.

Zpětně musím říct, že bych jela znovu ♥️ 😍

P. S. Doporučuji glycerinové čípky s sebou! Jestli Vás taky změna místa ovlivňuje 😅 💩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí