Downův syndrom 1:59

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mandarinka104
2.11.24 12:17
@Janli píše: Více

Proc hned tak prudce vyjizdis? Mas nejakou spatnou naladu o vikendu? Myslim si, ze tady na takove chovani nikdo neni zvedavy, abys nam rikala, co tady muzeme nebo nemuzeme psat.
To je tvuj dojem, ze zverejnenim neg. informaci sirim strach a paniku. Dalsi pani, co mi odpovidala taky sdelila neg. zkusenost od jine zeny a ja to beru jako sdeleni faktu, nikoliv jako straseni. Tohle je subjektivni vnimani kazdeho cloveka. Pokud to chces vnimat takto, je to tvoje vec, ale ostatni to tak vnimat vubec nemusi. Tim bys popirala pomalu cely smysl diskuzi na E miminu, protoze tady proste jsou i negativni veci :nevim:
Ty to neuveritelne prekrucujes a zcela zbytecne. Nikoho od niceho neodrazujeme, to neni pravda. Nikdo nenapsal, nechod na plodovku. Ja jsem napsala, ze ja osobne bych nesla a dodala jsem, ze je kazdeho vec, jak se rozhodne. Porad zapominas, ze kazdy ma prece svuj vlastni rozum a kazdy je schopny rozhodnout se sam, nemusi se ridit zkusenostmi cizich lidi na internetu. Tady si o tom pouze chces precist a najit informace, ale urcite se nebudes rozhodovat podle cizich lidi, ostatne jak jsi sama psala, taky ses rozhodla, jak jsi chtela. Takze klid :palec:

• Citovat
  • Upravit
6626
2.11.24 12:34
@Mandarinka104 píše: Více

Evidentně jsi nic nepochopila. Jak jsem psala, problematika se mě přímo dotýká a znám psychologický dosah toho, co tu šíříš. Je to smutný a nebezpečný, zvlášť v případu zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
2.11.24 12:52

Vsechny neinvazivni testy nejsou 100%, ale vzdy se najde nekdo, kdo tvrdi, ze je to v pohode a lze se spolehnout. Ale tak to neni.

riziko infekce a nasledneho potratu po odberu bylo pred 5 lety, kdyz jsem to hledala 0,5%. To me docela uklidnilo. Take je dulezite proste zaivestovat cas a prostredky a najit si pracoviste, kteremu verim, kam na vykon pujdu.

Kdyz jsem sla na plodovku a na klky, tak jsem se take bala, velmi, ale verila jsem, ze delam spravne pro sebe, muze i nase prvni deti. Muz o test velmi stal, to jsem nemohla pominout, riziko bylo pro nej desive. Je to tezka volba, ale i zivot je tezky. Clovek se musi rozhodnout a myslet do budoucna, jestli je s tim v pohode nebo ne. V pripade negativnich dopadu, co je pro nej a jeho rodinu nejprijatelnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
2.11.24 12:57
@Janli píše: Více

Uprimne receno, tvoje osocovani meho prispevku je uz uplne mimo OT. Dalsi a dalsi reakce, ktera me pouze shazuje a k tematu se nevyjadruje.
Nechapu jak si vubec muzes dovolit tvrdit, ze snad argumentuji ve stylu hokynarky. Kdyby tohle nekdo napsal tobe, uz vidim, jak bys ho okamzite nahlasila adminum za radoby pasivni agresevitu. Ale ty to ostatnim samozrejme napsat muzes.
Ty se tady na Emiminu snazis prilis realizovat, pripada mi, ze si tady ve virtualnim svete kompenzujes to, ceho se ti v realnem svete nedostava. Ty se snazis ty diskuze ovladat, touzis po tom, aby tvuj nazor byl nejlepsi a aby ti odepsalo 10,20 lidi, ze mas pravdu.
Pritom nevim proc sis dneska vybrala zrovna me? Ja na zadny tvuj prispevek nereagovala a tvuj nazor jsem nijak nepodkopavala ze… jenom ti zduraznuji, abys taky respektovala nazory ostatnich. A to zas nechapes ty.
Aktualne se te tato problematika jiz nedotyka, tehotna nejsi a screeningu jsi ted nebyla. Nejsi tu od toho abys hodnotila, co je nebezpecne. O bezpecnost se staraji admini, takze uz si prosim prestan na vseznalce a na admina hrat. Je zbytecne tady ostatni tak omezovat, moc tlacis na pilu, fakt se uklidni :roll:

• Citovat
  • Upravit
110
2.11.24 13:08

Udělala bych to první niptem, pokud by byl nipt pozitivní, šla už bych na plodovou vodu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4653
2.11.24 13:20

Mně vyšlo riziko DS 1:90, genetik na konzultaci doporučil test z krve, ale to jenom na základě toho, že utz byl ok a jenom hormony vyšly ne ve vyloženě špatných hodnotách, ale v podezřelém poměru vůči sobě. K tomu vyšší věk a už to riziko takto poskočí. Invazivní test jsem úplně neplánovala, hodně jsem se bála komplikací, ale kdyby jej genetik doporučil s tím, že NIPT z jeho pohledu stačit nebude, tak na odběr určitě půjdu. Test nakonec DS nepotvrdil, dítě je zdravé. Jo, ty testy jsou asi velký byznys, ale potřebovala jsem se od něčeho odpíchnout, ne brečet nad tím, že mi vyšel blbě screening a na invazivní odběr se bojím jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 13:44
@Mandarinka104 píše: Více

Já nechci být morbidní, ale docela by mě zajímalo, jak častý je spontánní potrat po amniocentéze. Chápu, že se s tím nikdo nechlubí, ale v životě jsem o tom ve svém okolí neslyšela a sem chodím roky a nepamatuji si, že bych tady o tom četla.
Není to riziko naopak mnohem nižší tím, jak mají lepší ultrazvuky, tenčí jehly atd.?
Přijde mi, že už pár let se dělá amnio skutečně rutině, jak na běžícím pásu bez jakéhokoliv spontánního potratu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky