DPP - chápu to správně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
512
3.12.19 14:34

Pokud to takhle opravdu budeš mít i papírově a ne podobné obcházení jako píše @jiti81, tak už si nic platit nemusíš. Jak píše @zrcadlo, kolik budeš mít přesně čistého ti dopredu nikdo neřekne, ale pokud budeš mít tich 17 600 Kč hrubého a podepsané prohlášení bez nějaké další slevy, vychází to hodinově cca 89 Kč čistého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.12.19 14:35
@Anonymní píše:
@krysoleta 300 hodin na rok. Jedná se o záskok, čili DPP.

@renduli
Děkuji za opravu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
3.12.19 14:36
@Anonymní píše:
@zrcadlo Já jsem si právě částku v hrubém 110kc/hod Krát 160 hodin v měsíci dala do internetové kalkulačky. A vyšlo mi 17600 Kč v hrubém na DPP. A pak výdělek s prohlášením to dělá kolem 14 tisíc, s nepodepsaný prohlášením kolem 12 tisíc.Pokud tomu správně rozumím. Jde mi o to, aby mi strhávali/a já i platila obě pojištění.

Ano, při výdělku nad 10tis. to tak bude. Nejnevýhodnější pro tebe je výdělek do výše minimální mzdy, protože z částky od 10tis. se odvádí pojistné alespoň ve výši minimální mzdy (pokud nejsi jinak státní pojištěnec - student, matka, důchodce), tzn. zdravotní pojištění tam bude o něco vyšší (některé kalkulačky na netu to nezohledňují, některé ano).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.19 14:37

@Vernika15 Asi mi to net špatně spočítal. Vyšlo mi že 110 Kč hrubého, že je 99 Kč čistého.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.19 14:52

@zrcadlo Vyšlo mi toto, při hrubé mzdě 110kc/hod

• Citovat
  • Upravit
20896
3.12.19 14:54

A 14 194 / 160 máte kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
3.12.19 15:00
@Anonymní píše:
@zrcadlo Vyšlo mi toto, při hrubé mzdě 110kc/hod

No vždyť jo, net ti to spočítal stejně jako @Vernika15. Když vydělíš čistou mzdu 160h, dostaneš těch cca 89,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.19 15:03

@zrcadlo Dobrý. Děkuji. A jak tu někdo zmiňoval zdravotní si tedy platím já, když je to můj jediný příjem, nehledě na to, zda mám do nebo nad 10 tisíc hrubého? 8o

• Citovat
  • Upravit
9793
3.12.19 15:05
@Anonymní píše:
@zrcadlo Dobrý. Děkuji. A jak tu někdo zmiňoval zdravotní si tedy platím já, když je to můj jediný příjem, nehledě na to, zda mám do nebo nad 10 tisíc hrubého? 8o

Ne, zdravotní si zaplatíš sama pokud si vyděláš max. 10 tis. Pokud si vyděláš nad 10 tis. hrubého měsíčně, odvede soc. a zdrav. zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
3.12.19 15:26
@Anonymní píše:
@renduli Tak že to není, tak jak jsem všude četla, že DPP nad 10 tisíc, i když je to jediný můj příjem, tak zdravotní i sociální platí zaměstnanec i zaměstnavatel? Ale pouze já, když je to můj jediný příjem?

Nestačila ti ta včerejší diskuze, musíš se znovu ptát na to, na co jsem ti odpovídala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
3.12.19 15:28
@Vernika15 píše:
Pokud to takhle opravdu budeš mít i papírově a ne podobné obcházení jako píše @jiti81, tak už si nic platit nemusíš. Jak píše @zrcadlo, kolik budeš mít přesně čistého ti dopredu nikdo neřekne, ale pokud budeš mít tich 17 600 Kč hrubého a podepsané prohlášení bez nějaké další slevy, vychází to hodinově cca 89 Kč čistého.

Ale papírově jsou obejít jen ty hodiny, větší prachy měsíčně prostě neobejdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.12.19 15:36
@zrcadlo píše:
Hele, tipla bych si, že je to ta zájemkyně o záskok na recepci. Pokud mají někde nemocnou recepční, tak je naprosto normální, že hledají někoho na DPP a ne na hlavní pracovní poměr.
Ty bys jako zaměstnavatel dobrovolně platila i krátkodobým záskokům všechno jako lidem na HPP?

Já reagovala na tu, co si nechává psát dohody na jiné IČ, ale poád dělá to stejné. A ještě jí to všemožně rozepisují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
3.12.19 15:42
@P4ja píše:
Já reagovala na tu, co si nechává psát dohody na jiné IČ, ale poád dělá to stejné. A ještě jí to všemožně rozepisují.

Tak ono co si budeme povídat, dost často to vyžadují ti zaměstnanci… zejména ti co mají exekuce nebo jim z nějakého důvodu zdravotní platí stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.12.19 15:49
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono co si budeme povídat, dost často to vyžadují ti zaměstnanci… zejména ti co mají exekuce nebo jim z nějakého důvodu zdravotní platí stát.

Však ano, pak tady brečí ženy, které mají děti a alimenty nevytřískají skoro žádně, přestože se chlap má královsky, ale pod ale výplatní pásky je socka. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
3.12.19 16:15

@P4ja No, on to ten chlap taky povetsinou nezacal delat az po rozchodu… A dokud byli spolu, tak to te zenske kupodivu nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat