DPP výpověď ze zdravotních důvodů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud je to DPP, tak tam žádná výpovědní lhůta není. A ty důvody nikdy uvádět nemusíš, to musí pouze zaměstnavatel v případě pracovního poměru.
Každopádně bych prostě došla za zaměstnavatelem, že nemůžeš pracovat a ať si najde někoho jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Děkuji moc ![]()
Ale já jsem se právě na internetu dočetla, že je výpovědní lhůta, jinde zase že není tak jsem z toho taková zmatená ![]()
Když píšeš že stačí zajít za zaměstnavatelem tak nemusím ani dávat tedy tu výpověď? Smlouvu mám do 31.12.2013.
A nemůžou po mě chtít nějakou náhradu za škodu či tak něco? ![]()
Ono je to totiž trochu složitější. Protože já mám v práci nadřízenou (vedoucí pobočky) a nad ní je náš manažer pobočky, nad ním centrála a nad centrálou majitel celé firmy. Já když jsem šla podepsat první smlouvu na rok 2012 tak jsem byla na centrále(tam jsem dostala i oblečení-za zálohu samozřejmě). Druhou smlouvu na rok 2013 mi dala vedoucí pobočky (že jí to poslala centrála najednou).
Takže nevím za kým mám tedy zajít? Vedoucí to řeknu v sobotu, aby semnou nepočítala na směny. Ale stejně asi budu muset na centrálu kvůli tomu oblečení ![]()
- Citovat
- Upravit
A mas skutecne DPP? Smlouvu o provedeni prace? Tam skutecne vypovedni doba neni, nedavno jsem opustila tak jednoho zamestnavavatele skoro ze dne na den…
Zni to jako vetsi firma, ze by tam meli zametsnance jen na DPP? nemas treba DPČ?
- jak je v tom pripade, to nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe U DPČ je 14 denní výpovědní lhůta bez udání důvodu, jak ze strany zaměstnance, tak zaměstnavatele. A začíná běžet ode dne následujícího po předání výpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A nemůžou po mě chtít nějakou náhradu za škodu či tak něco?
A za jakou škodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skutečně mám DPP. Škodu jsem myslela jako tím, že za mě budou muset narychlo hledat záskok za mé směny (i když jich do konce ledna moc napsaných nemám). Proto se raději ptám. Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Kdyz uz ti dali takovou smlouvu, musi s tim pocitat( stejne tak by mohli ze dne na den rict i tobe, ze uz nemusis chodit, plati to oboustranně)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ptám se za kamarádku.
Je nyní už 4.měsíc na PN. Posledního dubna jí bude ukončena neschopenka, ale ze zdravotních důvodů nemůže již vykonávat stávající práci. Když dá výpověď ze zdravotních důvodů potvrzení od lékaře má, běží jí stále výpovědní 2 měsíční lhůta? A kdyby šla na ÚP bude brát 45% podpory i když je to ze zdravotních důvodů, než si něco najde? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. Prosím o radu. Mám brigádu na DPP. Jsem studentka. Brigádu mám od října, ale od ledna mám novou smlouvu na rok 2013 (a tu smlouvu teď nemůžu najít
jednu mám já, jednu zaměstnavatel samozřejmě).
Bohužel ze zdravotních důvodů nemůžu dále v práci pracovat. Ale nevím, jak mám dát výpověď. Nikdy jsem výpověď nemusela dávat protože jsem vždy měla brigádu v rámci školy. Tuto jsem si ale našla sama a se školou nemá nic společného.
Můžete mi prosím poradit jak mám napsat výpověď? Co má obsahovat a tak? Hlavně jestli se tam musí udávat důvod a jestli stačí napsat zdravotní důvody nebo jestli to musí nějak potvrdit doktorka?
Jde hlavně o to, že tam nemůžu už ani pracovat tu výpovědní lhůtu 3 měsíce (myslím že to jsou 3). Protože to mám prostě ze zdravotních důvodů zakázané.
Děkuji moc a nezlobte se za anonymitu ale mohl by to vidět někdo z práce.