Výpověď - částečný úvazek při RD

1433
23.1.13 15:23

Výpověď-částečný úvazek při RD

Zdravím všechny a mám dotaz - můžou mě propustit z práce, když jsem na rodičovské, ale k tomu chodím na částečný úvazek do práce (k zaměstnavateli, co jsem u něj byla před nástupem na RD)? Nebo mě mohou propustit až po uplynutí rodičovské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
23.1.13 15:34

@Aknyt
tak nato si počkám taky v únoru nastupuji zpátky do práce a jsem na rodičáku jako ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.1.13 15:34

Tak uz asi rodicovskou dovolenou nemas kdyz uz si se tam vratilaa na castecny uvazek :-) takez muzou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
23.1.13 15:37
@mikitaa píše:
Tak uz asi rodicovskou dovolenou nemas kdyz uz si se tam vratilaa na castecny uvazek :-) takez muzou..

záleží jestli nastoupila na tu původní smlouvu nebo na druhou souběžnou ;)
pokud ukončila RD tak ji propustit můžou, ale pokud je na druhé smlouvě, tak tu sice ukončit můžou, ale ta druhá se kterou je na RD zůstává stále platná a místo jí musí držet až do návratu z RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
23.1.13 15:38

No pokud máš částečný úvazek se stejnou smlouvou jen jiný počet hodin, tak už pro zaměstnavatele nejsi na rodičáku, ale vrátila jsi se - tzn. jo můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
23.1.13 16:07

Jestli pracuješ podle stejné smlouvy jen s upraveným počtem hodin, tak už nejsi na rodičovské dovolené, jen pobíráš rodičovský příspěvek, a výpověď Ti dát můžou.
Pokud máš uzavřenou novou smlouvu jen na dobu rodičovské dovolené, tak Tě propustit z původního pracovního poměru nemůžou, jedině až po skončení RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
23.1.13 18:03

Díky, tak holt jsem od února bez práce… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
23.1.13 20:57

@Kicki @ekrovka @mabis Nevíte, holky, náhodou, jestli se pak hned mám hlásit na pracák? Nebo až po skončení rodičovské (dle RP)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
23.1.13 21:05

Tak to s jistotou nevím. Záleží i na tom jak (k jakému) datu budeš mít ukončení PP. Dle mého bys měla dostat výpověď ke dni kdy máš nastoupit po RD do práce a pak se přihlásit na pracák. Ale je to čistě můj laický názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
23.1.13 21:09

Můžeš se hlásit hned po skončení PP, můžeš počkat až dobereš RP, můžeš se vrátit na rodičovskou dovolenou a pak se přerušuje výpovědní lhůta až do skončení rodičovské dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
23.1.13 21:10

Já bych se tam hlásila hned, asi Tě nevezmou do evidence jako uchazeče o zaměstnání, protože budeš pobírat RP a asi dostaneš i nějaké odstupné, ale aspoň za Tebe bude stát platit zdravotní pojištění. A když by Tě tam náhodou nechtěli, tak Ti určitě řeknou, kde jinde se hlásit. Jak to Drábek rozvrtal tou slavnou sociální reformou, tak aby se v tom prase vyznalo :evil:
Moc mě mrzí, že přijdeš o práci, v dnešní době je to marast. Držím palce, ať brzy seženeš něco nového.
Jsi moje citová záležitost, že naděje umírá poslední, sledovala jsem Tvůj příběh na konkurenčním webu, doufám, že už je malá v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
23.1.13 21:11

@Kicki Zdravotní za zakladatelku bude hradit i v případě, že se na ÚP nepřihlásí, protože pobírá rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
23.1.13 21:16

@mag To je právě to, proč bych tam šla, protože bych si nebyla jistá. Teď za ni platí zdravotní pojištění zaměstnavatel a já nevím, jak to je, když ji vlastně po výpovědi od zdravotní pojišťovny odhlásí, jestli automaticky nastupuje stát, nebo je placeno souběžně, nebo jak to vlastně je…

Edit: Teď jsem na netu našla, že když ženská nastoupí byť i na částečný úvazek do práce, tak za ni zdravotní pojištění platí jen zaměstnavatel, tak to už je teprve zmatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
23.1.13 21:32

@Kicki Ale žádnej zmatek, když je v práci, platí zaměstnavatel, když je na RD platí stát, když není na RD ale pobírá RP, platí taky stát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
23.1.13 21:55

Se mi pořád nechce věřit, že by v našem státě bylo něco jednoduchého ;)
A tohle jsem teď našla:
Uchazeči, kteří pečující o děti, mohou být evidovaní na úřadě práce bez ohledu na to, zda pobírají rodičovský příspěvek. Podmínkou jako u všech uchazečů je, že nejsou v pracovním poměru, nejsou osobami samostatně výdělečně činnými, nejsou studenty denního, popř. prezenčního studia. Dokonce pokud splní podmínky pro přiznání podpory v nezaměstnanosti můžou pobírat současně podporu v nezaměstnanosti a rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat