Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Villanelle píše:
To mate drahyMne ted skončila fixace u E.onu a jsem nove na 4900 ve VT, NT radove nizsi. Ale psali, ze to jako stavajici zakaznici mame jeste za „lepsi“ ceny, takze zda toto nabidnou i novym netuším.
My byli původně u Corasty, ti nás na podzim přehodili do AZ energies a ti si s námi zdá se dělají, co chtějí.
Předtím jsme měli super cenu z aukce…
Jen nevím, jestli teď vypovědět smlouvu u AZ a hledat jinde, máme na to jen pár dní. ![]()
Elektřina PPAS-Pražská plynárenská a. s. nanavýšili nam zalohy za plyn z 2100kč na 4700kč, elektřina pořád stejně 1500kč( zatím)…Byt 3kk 90 m.Plyn -topeni, voda. Elektrřina vaření, zbytek, časem asi nvýší zálohy na elektřinu ![]()
@Prostě Vodnář píše:
Jenže pokud EU schválí své plány a skutečně zařadí Lithium na seznam toxických látek, čemuž věřím, že to udělá, pak se ty solární elektrárny nevyplatí. Vsadím se, že likvidace baterií nebude nic levného. Dnes se vykupují. Krom toho cena pořádné solární elektrárny na rodinný dům též není pro každého. Lidé zase začnou topit petkama.Takže lidé mají držet hubu a nechat si všechno líbit od pár jedinců, kteří na jejich úkor budou vymýšlet nové a nové zdaňování, jen aby oni mohli stále více a více krást… Hm, taky názor.
To netvrdím. Ale nějaký vycházení do ulic a svrhávání vlády taky není řešení. Toto melou populisti teďka pořád dokola a když se zeptáš, že jo fajn, tak se vyjde do ulic a sundá se vládá a co potom? A na to už nikdy odpověď nedostanu. Takže v tom nevidím smysl to dělat, když nemám absolutně tušení, co bych měl dělat potom.
Ne, žádné svržení vlády, ale požadovat po nich zákony ohledně politické odpovědnosti, přepracování volebního systému, tak aby se problémy neházely na koaliční partnery atp.
Protože to šílené spojování se a přepouštění si hlasů byl, je a bude podvod na voliče. Správně by vítěz měl brát vše na čtyři roky, aby bylo jasné, kdo, co v tu dobu prosadil a nese za to plnou (možná i doživotní) zodpovědnost. Také by měli začínat na nějaké „minimální“ mzdě a teprve podle odvedené práce pro nás by mohli být odměňováni. Prostě to řádně zkultivovat. Mít jasné požadavky. Dnes je jasně vidět (a ti lidé to neskrývají), že si jdou do politiky jen a jen pro peníze, bez ohledů na to, jestli se republika pohne směrem kupředu. A to je prostě špatně, stejně jako to obchodování se strategickými surovinami, a spousta jiné špíny. Bez tlaku na politiky se prostě mít lépe nebudeme, ale ten tlak musí být obrovský.
@Cenarius píše:
To netvrdím. Ale nějaký vycházení do ulic a svrhávání vlády taky není řešení. Toto melou populisti teďka pořád dokola a když se zeptáš, že jo fajn, tak se vyjde do ulic a sundá se vládá a co potom? A na to už nikdy odpověď nedostanu. Takže v tom nevidím smysl to dělat, když nemám absolutně tušení, co bych měl dělat potom.
@Prostě Vodnář píše:
Ne, žádné svržení vlády, ale požadovat po nich zákony ohledně politické odpovědnosti, přepracování volebního systému, tak aby se problémy neházely na koaliční partnery atp.
Protože to šílené spojování se a přepouštění si hlasů byl, je a bude podvod na voliče. Správně by vítěz měl brát vše na čtyři roky, aby bylo jasné, kdo, co v tu dobu prosadil a nese za to plnou (možná i doživotní) zodpovědnost. Také by měli začínat na nějaké „minimální“ mzdě a teprve podle odvedené práce pro nás by mohli být odměňováni. Prostě to řádně zkultivovat. Mít jasné požadavky. Dnes je jasně vidět (a ti lidé to neskrývají), že si jdou do politiky jen a jen pro peníze, bez ohledů na to, jestli se republika pohne směrem kupředu. A to je prostě špatně, stejně jako to obchodování se strategickými surovinami, a spousta jiné špíny. Bez tlaku na politiky se prostě mít lépe nebudeme, ale ten tlak musí být obrovský.
Nasilim se nikdy nic spravnym smerem nepohne. Mame desitky politických hnuti, svobodu. Pokud mas odpovedi, založ si stranu, odslapej si to odspodu a kandiduj. ![]()
Brblat umi kazdej.
A ty tvoje navrhy by vedly jenom k tomu, ze prvni demagog by si tady vyrobil autokracii, takhle to fakt nejde.
Odvedenou praci politiku muzes kontrolovat celkem snadno, vcetne napriklad toho, ze Babis dela kampan, zatimco ma sedet na zadku ve snemovne ![]()
No vidíte a já si zrovna myslím, že nebýt násilí, tak dnes společnost není tak vyspělá, jak je. Také bych se trošku obával toho slovního spojení správným směrem, co to jako má být? A jak to má vypadat? Kdybych chtěl být politikem, tak tu politiku budu dělat a dělal bych jí pořádně, jak práci, kterou odvádím. Ale byl jsem předurčen jiným směrem. Ukažte mi současného, vrcholového politika, který si to poctivě odšlapal odspodu? To jsou jen iluze, že je něco takového pořád ještě možné. Bez tlačenky, pořádného balíku peněz a hlavně nápaditého PR je úspěch zcela vyloučen a je naprosto jedno, kolik dobrého ten jedinec stihl udělat. Schválně se ohlédněme, jestli se naplnily nějaké sliby, vykřikované po '89? Vzhledem k tomu, v jakém stavu je evropská společnost, tak se obávám, že k tomu násilí nakonec stejně dojde a teprve potom k nějakému posunu. Kéž bych se mýlil.
@Villanelle píše:
Nasilim se nikdy nic spravnym smerem nepohne.
@Prostě Vodnář Naplnilo se spousta slibu, stejne tak je spousta politiku, kteri opravdu drou a jsou tam ze správných duvodu. To je gaussova krivka, aby byli vsichni padousi je nemozne, je to jen zkratka, kdyz si rozzlobeni lide potřebuji najit viníka.
Ocividne v tom mas hodne emoci, takze ti je nebudu dal jitrit. Ale pusobis na me jako typickej ceskej rypal z gauce. Všichni to delaj blbe, vsichni jsou prohnili, všechno je špatně, ale něco s tim dělat, to taky nejde, protože proste nejde ![]()
Napsal jsem zcela jasně, co s tím jde dělat a jak toho docílit. Ale nakonec možná bude nejlepší počkat, až nám zase seberou svobodu, které tedy značně ubývá a demokracie padne na čumák a pak najet na jiný systém. Tím ale nemyslím žádnou totalitu, jak by mi někdo jistě rád podsunul. Ano, rozlobení lidé si potřebují najít viníka, protože jejich představitelé vymýšlí zákony, ve kterých je třeba za každou cenu hledat viníka a také jej podle toho potrestat (kromě nich samotných), pak není divu, že se to otočí i proti nim. A nesvádějte to na českého rýpala, ona ta špatná nálada začíná pomalu být celoevropská, i když mi máme o něco větší důvod ji mít. Můžete zmínit nějaký konkrétní slib, který se naplnil? Ano, někteří politici opravdu dřou, dokonce jako koně.
@Villanelle píše:
@Prostě Vodnář Naplnilo se spousta slibu, stejne tak je spousta politiku, kteri opravdu drou a jsou tam ze správných duvodu. To je gaussova krivka, aby byli vsichni padousi je nemozne, je to jen zkratka, kdyz si rozzlobeni lide potřebuji najit viníka.
Ocividne v tom mas hodne emoci, takze ti je nebudu dal jitrit. Ale pusobis na me jako typickej ceskej rypal z gauce. Všichni to delaj blbe, vsichni jsou prohnili, všechno je špatně, ale něco s tim dělat, to taky nejde, protože proste nejde
@Prostě Vodnář píše:
Napsal jsem zcela jasně, co s tím jde dělat a jak toho docílit. Ale nakonec možná bude nejlepší počkat, až nám zase seberou svobodu, které tedy značně ubývá a demokracie padne na čumák a pak najet na jiný systém. Tím ale nemyslím žádnou totalitu, jak by mi někdo jistě rád podsunul. Ano, rozlobení lidé si potřebují najít viníka, protože jejich představitelé vymýšlí zákony, ve kterých je třeba za každou cenu hledat viníka a také jej podle toho potrestat (kromě nich samotných), pak není divu, že se to otočí i proti nim. A nesvádějte to na českého rýpala, ona ta špatná nálada začíná pomalu být celoevropská, i když mi máme o něco větší důvod ji mít. Můžete zmínit nějaký konkrétní slib, který se naplnil? Ano, někteří politici opravdu dřou, dokonce jako koně.
Můžeš to uvést na konkrétních příkladech, kde ti stát omezuje svobodu? A teďka sem nedávej příklady při pandemii, to není běžná situace.
Ve jménu zdraví v restauracích, na zastávkách aj. Ve jménu ekologie třeba ty brčka, talíře, kelímky aj. A ve jménu bezpečnosti kamerové systémy, úsekové radary, objíždění cyklistů aj. A to je jen náznak toho všeho. Pak tu máme automobily, zemědělství, atd, atd.
@Cenarius píše:
Můžeš to uvést na konkrétních příkladech, kde ti stát omezuje svobodu? A teďka sem nedávej příklady při pandemii, to není běžná situace.
@Prostě Vodnář píše:
Ve jménu zdraví v restauracích, na zastávkách aj. Ve jménu ekologie třeba ty brčka, talíře, kelímky aj. A ve jménu bezpečnosti kamerové systémy, úsekové radary, objíždění cyklistů aj. A to je jen náznak toho všeho. Pak tu máme automobily, zemědělství, atd, atd.
Takže vy byste rád svobodně srážel cyklisty? A úsekový radar mi teda taky nepřijde jako omezování svobody ![]()
@Prostě Vodnář píše:… to tvé vnímání omezování svobody je poněkud svojské, zdá se mi
@Krissttie píše: … to tvé vnímání omezování svobody je poněkud svojské, zdá se miNeřekla bych, že přechod na udržitelná brčka a ostatní nádobí ve fastfoodech je projevem omezování svobody
A co to tedy je? Pila jste už z toho papírového brčka, které dávají k pitíčkům? A hádejte, v čem to papírové brčko je zabalené? Ano, v plastu! Nejsem žádný zastánce plastů, pamatuji, kdy většina nápojů byla ve vratných láhvích. A byl bych pro to celé vrátit, ale tohle je vyložená pitomost. Tyto plasty jsou navíc lehce recyklovatelné, oproti třeba PET lahvím, kterých je mnohem větší množství.
@Krissttie píše: , stejně tak mi úseková měření přijdou v obcích celkem vhodná, protože přiznejme si - řidič řítící se obcí 120 km/h si veškeré své následné potíže prostě zasloužíPokud jde o předpisy, co se objíždění cyklistů týká, ty beru jako vyloženě ochranu mé vlastní osoby jako řidiče - mnohem raději cyklistu v dostatečné vzdálenosti objedu, než abych si šla sednout za to, že jsem ho srazila
Většina úsekových měření v obci těch 120 km/h není schopna vyhodnotit, to umí jen pár nových modelů. A ani jsem nepsal o obcích, tam je jasná rychlost daná zákonem a značkou. Ale dálnice, kde jsou tato měření vyloženě účelová, pro zisk obcí, tak to je omezení svobody. Pokud jedu 130km/h, pak je rychlost značkou snížena, následujíc úsekovým měřením, aby hned po něm mohla být zase zvýšena na 130km/h. Nehledě na to, že je to i dost nebezpečné.
A co se týče toho objíždění cyklistů, tak je zajímavé, že jsme si až doposud vystačili se zákony, které neurčovali tu bezpečnou vzdálenost. Každému je snad jasné, že na úzkých silnicích se ta vzdálenost dodržet nedá a přesto se cyklista dá bezpečně předjet. Krom toho mnohdy se cyklisté cpou do silničního provozu, třebaže hned vedle mají cyklostezku, která zeje prázdnotou. Zase je to jen účelovka, omezující silniční provoz. Přitom jedním z nejhlavnějších bodů vyhlášky je nebrzdit provoz.
@Krissttie píše:
Restauracemi a zastávkami předpokládám myslíš omezení kvůli covidu - to je výjimečná situace, to bych asi zhoršujícím se podmínkám osobní svobody úplně nepřipisovala![]()
Ne tím myslím protikuřácký zákon. Sám jsem sice nekuřák, ale vadí mi, když se nějaká skupina lidí omezuje. A tady tím nemyslím zrovna kuřáky, ale restauratéry, kteří měli dostat možnost se rozhodnout, jestli chtějí mít kuřáckou, či nekuřáckou hospodu. Bohužel to dopadlo tak, že jedni zákazníci mohou všude a druzí nikam.
Ale jak už jsem psal, tohle jsou jen malé třešničky na velkém dortě. Když se podíváme, jak jsme v rámci EU byly omezeni třeba produkcí cukrové řepy, tak se dostáváme do úplně jiných omezení svobody.
Z čeho to střechu máte, že tam nejdou instalovat panely?
Popravdě nechápu ty ceny energií které Vám poskytovatele nabízí. My nemáme žádnou fixaci ani jiný vychytaný produkt. Jsme už spoustu let takoví ti nečinní zákazníci EON. A poslední mail před pár týdny je že od 1.9. zvedají cenu na 3,752 Kč i s DPH což je sice z mého pohledu hodně, ale je to nahony vzdálené vaším nabídkám ![]()
Jinak panely (i s úložištěm) máme a zatím dobrý.
Přemýšlejte - plynu je celosvětově dostatek. Tohle cenové šílenství je dočasné. Přijde doba a není zas tak daleko, kdy se alespoň částečně obnoví obchod s Ruskem (plyn, ropa, suroviny). Odhaduji, že tak 40-50% budeme zase brát z Ruska. Jen to už nebude 100%. Mezitím skoro všichni podlehnou strachu a manipulaci a nainstalují si tepelná čerpadla. Poptávka po plynu (kterého bude všude dost) bude nižší než po elektrice. Co to udělá s cenami na „zdravé burze“? Cena plynu spadne víc než cena elektřiny. Ještě bych s rušením plynu nedivocila a rok dva vyčkala. I když i já mám obrovský strach z podzimních cen a jak to poplatím. Mě ruinuje cena tepla v bytě, už teď 7000 záloha.