Drahý plyn
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Reflex píše:
A to aktuální spotřebu vezmu kde? Nehledě na to, že ta cena je rozdělená na víc složek, ne? Já se ptala vícekrát a vždy dostanu informaci, že to není sranda zjistit. U elektriky mi neporadil ani eon.
Máš aktuální ceník na stránce dodavatel.
Je to taková tabulka většinou i chodí s ročním vyúčtováním ![]()
Aktuální spotřebu? Vždy máš plynoměr/ elektroměr/ vodoměr v bytě nebo chodbě či u sloupku na hranici zahrady ![]()
Stačí použít mozek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reflex tebe nezajímají složky té ceny tebe zajímá konečná za MWh tedy 1000 kWh a hurá už víš cenu za 1kW vynásobís měsíční spotřebou
kterou si každý měsíc ve zhruba stejný den opises
Když je to jen informativní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reflex píše:
A to aktuální spotřebu vezmu kde? Nehledě na to, že ta cena je rozdělená na víc složek, ne? Já se ptala vícekrát a vždy dostanu informaci, že to není sranda zjistit. U elektriky mi neporadil ani eon.
Každý měsíc si dělej odečet. Pokud ti stačí měsíční frekvence výpočtu. A ty složky jsou dle prodejce, to si musíš zjistit u nich. Např. já odebírám plyn od ČEZu v distribuční síti GasNet. A cena se skládá ze 4 položek: dodávku plynu, stálé platby za dodávku, distribuci plynu a stálé platby za distribuci. Na to stačí primitivní matematika z druhé? třetí? třídy základní školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
tak udělej hezkou excelovou tabulku s popiskami, co kam napsat a funkčními přednastavenými vzorci a a přes uložto, pošlisoubor, leteckoupoštu, webshare nebo kdekoli jinde ji můžeš vyslat do světa a dovzdělat nevzdělané. Zlepšíš si tim karmu na dalších 10 životů dopředu.
Já takovou tabulku mám pro sebe, ta bude plno lidem k ničemu, protože by si ji museli upravit podle místa odběru, distribuce, sazeb atp. A to už nedají tuplem. Krom toho, existuje krásná univerzální online verze . ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa No a ty složky a jejich ceny - ty se průběžně mění, ne? Nejsou fixní po celý rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reflex píše:
@Zumpa No a ty složky a jejich ceny - ty se průběžně mění, ne? Nejsou fixní po celý rok.
Samozřejmě. Takže když si pohraješ s Excelem, tak můžeš mít super vymazlenou tabulku, kde budeš mít aktuální ceny, ale zároveň se můžeš podívat, kolik by energie stále třeba před rokem, nebo když ti dodavatel oznámí změnu ceny dopředu, tak budeš vědět, kolik to bude stát v budoucnu. Nic složitého. Sčítání a násobení pár čísel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reflex píše:
Na plynoměru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Samozřejmě. Takže když si pohraješ s Excelem, tak můžeš mít super vymazlenou tabulku, kde budeš mít aktuální ceny, ale zároveň se můžeš podívat, kolik by energie stále třeba před rokem, nebo když ti dodavatel oznámí změnu ceny dopředu, tak budeš vědět, kolik to bude stát v budoucnu. Nic složitého. Sčítání a násobení pár čísel.
jo, to určitě zvládne dítě v druhé třídě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
jo, to určitě zvládne dítě v druhé třídě
No Excel asi ne, ale v jaké se bere násobení? Ve třetí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
jo, to určitě zvládne dítě v druhé třídě
Každý větší dodavatel ma aplikaci, stačí se prihlasit, stravit dve sekundy u elektromeru a opsat par čísel. To opravdu zvladne i druhák.
Hned je vidět, jak na tom se spotřebou kdo je a rovnou to naprojektuje vyhled, jestli a kolik se bude doplacet ci naopak.
To, co píše Žumpa se da taky nafrkat za chvili na papir a rozhodně to není složitý.
Pokud nekdo je na spotove ceně, pak je to složitější, ale hádám, ze většina ma aktuálně buď fix nebo je na stropě, to se da spocitat za chvili i na papire.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Na plynoměru?
To by bylo moc práce podívat se na plynoměr. To je lepší pak si tady stěžovat, jak je velký doplatek. Fakt člověk žasne. Je to smutný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
To by bylo moc práce podívat se na plynoměr. To je lepší pak si tady stěžovat, jak je velký doplatek. Fakt člověk žasne. Je to smutný
Simtě co meleš za kraviny pasivně agresivní. Naopak zjišťuju, jak se to dá udělat, tady jsou samý chytráci, tak poradí. Ale asi se na to vykašlu, nechám se zapudit půlmozkem, jako jsi ty a budu jen nadávat a čekat na vyúčtování, abych se mohla divit a brečet, že mám doplatek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
No Excel asi ne, ale v jaké se bere násobení? Ve třetí?
nevím, možná ve třetí, no a ten Excel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit