Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lucie_Sx píše:
No neni, protoze pak mas pouze dve moznosti - rodit v porodnici nebo doma.Rodit po svem s doktorem v dosahu by melo byt umozneno. Nejde o nemoc, neni duvod to resit komplet v nemocnici.
Tak ono je jedno, jak to zařízení nazveš. Ve spoustě porodnic respektují přání rodičky a lékař prakticky nezasahuje, pokud to není třeba. Stačí si prostě vybrat zařízení podle svého gusta. Opravdu není nutné tu stavět další budovy, ve kterých se budou rodit děti. Nehledě na to, že když se stane malér, tak je samozřejmě lepší být uz v nemocnici než řešit převoz. A že zrovna porod je proces, u kterého vznikne malér jedna dvě. Komu se to nelíbí, ať opravdu rodí doma.
@Lucie_Sx píše:
To jsem ale nepsala.
Psala jsem, ze jsou dobre a spatne a ze bohuzel ty spatne na svych mistech normalne zustavaji.
Vždyť si žena může vzít svůj doprovod, svojí pa.
@šklíbakočka píše:
Já jsem počty zemřelých v souvislosti s porodem a šestinedělím bez problémů našla na statistáku, poslední za rok 22, což je normální. Jsou to nízké jednotky ročně. Tedy tento Váš nesmysl zařazuji k dalším, které tu šíříte, jako např. tuhle auta a DPH. Jen by mne zajímalo, zda si informace neumíte najít (protože jste asi poněkud jednodušší) nebo zda záměrně lžete. Ale ve výsledku je to jedno.
Nauc se googlit:
https://nrzp.cz/…ove-vozidlo/
Zemrele pri porodu (ne pri sestinedeli) se nezverejnuji.
@terien píše:
Vždyť si žena může vzít svůj doprovod, svojí pa.
Aby PA mohla vest porod, musi mit s tou porodnici smlouvu.
A v ramci toho musi postupovat podle pravidel te porodnice.
@terien píše:
Tak ono je jedno, jak to zařízení nazveš. Ve spoustě porodnic respektují přání rodičky a lékař prakticky nezasahuje, pokud to není třeba. Stačí si prostě vybrat zařízení podle svého gusta. Opravdu není nutné tu stavět další budovy, ve kterých se budou rodit děti. Nehledě na to, že když se stane malér, tak je samozřejmě lepší být uz v nemocnici než řešit převoz. A že zrovna porod je proces, u kterého vznikne malér jedna dvě. Komu se to nelíbí, ať opravdu rodí doma.
Jenze nikdy dopredu nevis, kdo bude mit smenu, ani v te vybrane porodnici to nemusi byt ok.
A staci, ze tam bude blbec, co se ridit pranim nechce, oznami ze klesaji ozvy, v tu chvili zacne „zachranovat“ a muze si pak delat uplne co chce.
(Muj vlastni porod, v podrobnem vypisu pak zadny pokles ozev nebyl a dite melo apgar ok.)
@Lucie_Sx píše:
Jenze nikdy dopredu nevis, kdo bude mit smenu, ani v te vybrane porodnici to nemusi byt ok.
A staci, ze tam bude blbec, co se ridit pranim nechce, oznami ze klesaji ozvy, v tu chvili zacne „zachranovat“ a muze si pak delat uplne co chce.
(Muj vlastni porod, v podrobnem vypisu pak zadny pokles ozev nebyl a dite melo apgar ok.)
Jasně, schválně budou vyvolávat problémy, aby mohli zachraňovat
ty si dej fakt mokrý hadr na hlavu. Paranoia se řeší na psychiatrii, ne na porodním sále.
@terien píše:
Jasně, schválně budou vyvolávat problémy, aby mohli zachraňovatty si dej fakt mokrý hadr na hlavu. Paranoia se řeší na psychiatrii, ne na porodním sále.
Asi zijeme kazda v jinym vesmiru. Rodit muzes bud bez pomoci doma, coz je za me silenost, nebo v nemocnici, kde nevis, koho vyfasujes. I kdyz mas svoji PA, musi dodrzovat predpisy nemocnice a dela tam se svymi kolegy. Napriklad pokud nemocnice neumoznuje mit dite u sebe po cisarskem rezu, je ti uplne k nicemu, co si myslis ty, tvuj manzel nebo tva PA. Ja mela druhy porod moc hezky, bezproblemovy, se svoji PA. Ovsem po porodu vstoupila lekarka a bylo jasne, „kdo je tu sef“. Pozor, nebyla neprijemna, byla velmi mila. Jen bylo znat, ze PA je jeji podrizena, kolegyne, a nebude resit nejake spory. Lekarka zadala o preruseni bondingu a prevazeni. Je to teda blbost, nejak zvlast jsem to neresila, ale v idealnim pripade bych proste ty prvni okamziky zdravyho novorozence z ruky nedavala. Tak to bylo i v porodnim prani.
Vyber porodnice je realny tak mozna v Praze a Brne, vetsinou musis volit podle vzdalenosti. A i v te nejlepsi porodnici muzes prece narazit na nekoho hodne neprijemneho.
Budovy skutecne neni nutne stavet, ty zmeny se nedelaji nutne vystavbou noveho objektu, viz Bulovka.
@Zmatka píše:
Asi zijeme kazda v jinym vesmiru. Rodit muzes bud bez pomoci doma, coz je za me silenost, nebo v nemocnici, kde nevis, koho vyfasujes. I kdyz mas svoji PA, musi dodrzovat predpisy nemocnice a dela tam se svymi kolegy. Napriklad pokud nemocnice neumoznuje mit dite u sebe po cisarskem rezu, je ti uplne k nicemu, co si myslis ty, tvuj manzel nebo tva PA. Ja mela druhy porod moc hezky, bezproblemovy, se svoji PA. Ovsem po porodu vstoupila lekarka a bylo jasne, „kdo je tu sef“. Pozor, nebyla neprijemna, byla velmi mila. Jen bylo znat, ze PA je jeji podrizena, kolegyne, a nebude resit nejake spory. Lekarka zadala o preruseni bondingu a prevazeni. Je to teda blbost, nejak zvlast jsem to neresila, ale v idealnim pripade bych proste ty prvni okamziky zdravyho novorozence z ruky nedavala. Tak to bylo i v porodnim prani.Vyber porodnice je realny tak mozna v Praze a Brne, vetsinou musis volit podle vzdalenosti. A i v te nejlepsi porodnici muzes prece narazit na nekoho hodne neprijemneho.
Budovy skutecne neni nutne stavet, ty zmeny se nedelaji nutne vystavbou noveho objektu, viz Bulovka.
Vždyť je to taky v pořádku, že o takových věcech nerozhoduje PA nebo manžel. A jak je vidět, tak je někdy dobře, že o tom nerozhoduje ani ta matka, protože co některé vymyslí, to je fakt na úplně jiné oddělení. I v tom vašem porodním domě jsou zaměstnanci, i ti doktoři, kteří třeba nebudou úplně příjemní (tedy podle kritérií některých). A pak co, postavíme porodní stany?
@Lucie_Sx píše:
Nauc se googlit:
https://nrzp.cz/…ove-vozidlo/Zemrele pri porodu (ne pri sestinedeli) se nezverejnuji.
Zajímavé, že jsem to na statitaku našla. Naučte se googlit, madam. A s tím DPH je to také poněkud jinak, než jste tu šířila…jako obvykle, jako obvykle.
@terien píše:
Jasně, schválně budou vyvolávat problémy, aby mohli zachraňovatty si dej fakt mokrý hadr na hlavu. Paranoia se řeší na psychiatrii, ne na porodním sále.
Já myslím, že u některých se paranoia ani moc řešit nedá
a že zde by ani ten mokrý hadr nepomohl, prostě Lucie je taková ![]()
@terien píše:
Vždyť je to taky v pořádku, že o takových věcech nerozhoduje PA nebo manžel. A jak je vidět, tak je někdy dobře, že o tom nerozhoduje ani ta matka, protože co některé vymyslí, to je fakt na úplně jiné oddělení. I v tom vašem porodním domě jsou zaměstnanci, i ti doktoři, kteří třeba nebudou úplně příjemní (tedy podle kritérií některých). A pak co, postavíme porodní stany?
A je v pořádku, že o tom rozhoduje zcela nesmyslný předpis nemocnice? U lékaře, který se dobrovolně rozhodne k práci v porodním domě, lze očekávat, že bude mít větší důvěru v přirozený průběh procesu, než je asi u porodniku obvyklé.
@terien píše:
Já si třeba nemyslím, že ty problémy vyvolávají schválně. Jen si někteří lékaři myslí, že to umí lépe než rodící žena, a že to těmi vcasnymi zásahy vše vylepší. No a ono ne.
@Hibou píše:
Já si třeba nemyslím, že ty problémy vyvolávají schválně. Jen si někteří lékaři myslí, že to umí lépe než rodící žena, a že to těmi vcasnymi zásahy vše vylepší. No a ono ne.
A mnohdy taky ano.
@šklíbakočka píše:
Já myslím, že u některých se paranoia ani moc řešit nedáa že zde by ani ten mokrý hadr nepomohl, prostě Lucie je taková
Já vím, taková…ne moc chytrá.
@Hibou píše:
A je v pořádku, že o tom rozhoduje zcela nesmyslný předpis nemocnice? U lékaře, který se dobrovolně rozhodne k práci v porodním domě, lze očekávat, že bude mít větší důvěru v přirozený průběh procesu, než je asi u porodniku obvyklé.
Já tedy nevím, kam na ty vaše hrůzostrašné příběhy chodíte. Je naprosto v pořádku, že o tom rozhoduje předpis nemocnice. Ta se totiž po CS musí postarat i o tu matku a fakt nevím, co by na jip s miminem dělala. No nic, je to pořád dokola a o ničem. Jdu spát ![]()