Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terien to jsi dost blízko, mne kamarádka popisovala, ze když rodila (když šla ven hlavička) byl to pro ni úplně orgasticky pocit. Když jsem v te situaci byla já, tak mi spis zpětné naskakuje anglicky výraz “ring of fire”😁
Hele ale proč dělat z klasického porodu nutně medicínskou záležitost? fakt se mi líbí praxe v UK, kde bezproblémové těhule rodí pouze s PA, a lékař je k dispozici jen v případě problému. Protože ať už se ti to líbí nebo ne, porod je hodně o vnitřní pohodě rodičky. To u nás je proste fůra zenskych, co si proste lehnou a čekají, co s nimi udělají zdravotníci, aby to dítě vypadlo.
@Lily-of-the-valley píše:
@terien to jsi dost blízko, mne kamarádka popisovala, ze když rodila (když šla ven hlavička) byl to pro ni úplně orgasticky pocit. Když jsem v te situaci byla já, tak mi spis zpětné naskakuje anglicky výraz “ring of fire”😁
Hele ale proč dělat z klasického porodu nutně medicínskou záležitost? fakt se mi líbí praxe v UK, kde bezproblémové těhule rodí pouze s PA, a lékař je k dispozici jen v případě problému. Protože ať už se ti to líbí nebo ne, porod je hodně o vnitřní pohodě rodičky. To u nás je proste fůra zenskych, co si proste lehnou a čekají, co s nimi udělají zdravotníci, aby to dítě vypadlo.
Není to nutné, rodit si naštěstí může každá, jak chce. Treba v lese pod smrčkem nebo doma v posteli.
@terien píše:
Není to nutné, rodit si naštěstí může každá, jak chce. Treba v lese pod smrčkem nebo doma v posteli.
Ty jsi příjemná jak osina v zadku, fakt.
Popisuju lepší praxi a ty to obracis hned do lesanství?
Ty jsi příjemná jak osina v zadku, fakt.
Popisuju lepší praxi a ty to obracis hned do lesanství?
Tak lepší praxe je to jak pro koho. UK nemají v porodnictví lepší výsledky než ČR, takže je to spíš krok zpátky. Ale jak říkám, rodit si může každá jak chce a s kým chce.
@terien píše:
Tak lepší praxe je to jak pro koho. UK nemají v porodnictví lepší výsledky než ČR, takže je to spíš krok zpátky. Ale jak říkám, rodit si může každá jak chce a s kým chce.
Ano, o fyzicke zdravi se lekari postarat umi a pak kvuli nim stovky zen konci na lekach a u psychologa. Nebudu tu popisovat, jake hruzy mi doktorka rekla po prvnim porodu (a uz bylo po, tak to neomlouvej tim, jak v krizi je treba byt drsnejsi). Tak at tu praci nedelaji, radsi vubec, nez ublizovat. Spousta lidi pecuje o druhe za mnohem mensi penize, pecovatelky, socialni sluzby, chranena bydleni, porodni asistentky, psychologove. Pacienti se casto nechovaji idealne. Ale zajimave je, ze nejvic traumatizuji prave lekari, kteri maji penez nejvic. A ptam se, proc?
U porodu navic psychika ovlivnuje porod a tak svym chovanim muzou ohrozit zenu i dite!
Příspěvek upraven 15.02.24 v 14:40
@terien píše:
Pravděpodobnost narození mrtvého dítěte u porodu je v ČR i UK prakticky stejná (jeden rok máme menší pravděpodobnost my, další rok UK). Takže výsledky nemají lepší, mají je prakticky stejné.
Co tam mas dal?
Pravděpodobnost narození mrtvého dítěte u porodu je v ČR i UK prakticky stejná (jeden rok máme menší pravděpodobnost my, další rok UK). Takže výsledky nemají lepší, mají je prakticky stejné.Co tam mas dal?
Nemaji je stejné. Můžeš se jít nechat do UK ošetřit a pak si povíme ![]()
@Zmatka píše:
Ano, o fyzicke zdravi se lekari postarat umi a pak kvuli nim stovky zen konci na lekach a u psychologa. Nebudu tu popisovat, jake hruzy mi doktorka rekla po prvnim porodu (a uz bylo po, tak to neomlouvej tim, jak v krizi je treba byt drsnejsi). Tak at tu praci nedelaji, radsi vubec, nez ublizovat. Spousta lidi pecuje o druhe za mnohem mensi penize, pecovatelky, socialni sluzby, chranena bydleni, porodni asistentky, psychologove. Pacienti se casto nechovaji idealne. Ale zajimave je, ze nejvic traumatizuji prave lekari, kteri maji penez nejvic. A ptam se, proc?U porodu navic psychika ovlivnuje porod a tak svym chovanim muzou ohrozit zenu i dite!
Příspěvek upraven 15.02.24 v 14:40
Tak každá není taková hysterka. Vždyť s doktorem vůbec rodit nemusíš, když jsou to takoví amatéři. Nemusíš ve finále ani rodit v ČR, klidně můžeš jet do UK.
@terien píše:
Nemaji je stejné. Můžeš se jít nechat do UK ošetřit a pak si povíme
Mícháš jablka a hrušky, porodnictví v UK funguje nad očekávání dobře, o zbytku zdravotnictví se nebavím. Jsi úplně mimo.
Mícháš jablka a hrušky, porodnictví v UK funguje nad očekávání dobře, o zbytku zdravotnictví se nebavím. Jsi úplně mimo.
Ne, nejsem. Ani v porodnictví nemají lepší výsledky než ČR.
@terien píše:
Tak každá není taková hysterka. Vždyť s doktorem vůbec rodit nemusíš, když jsou to takoví amatéři. Nemusíš ve finále ani rodit v ČR, klidně můžeš jet do UK.
Ano, nemusis, ale jaksi napriklad dite treba lekarem vysetrit musis. Je taky fakt, ze kdyz jsem se pri cestovani ocitla v nemocnici, v zivote by si chovani jako tady nedovolili. Takze to jde i bez toho.
Podle me je to nejaky pozustatek komunismu. A zacina to uz pri studiu mediciny. Jak profesori studenty ponizuji, zaroven jim vtloukaji do hlavy nadrazenost. A ze si tu profesi hodne studentu nevoli kvuli tomu, ze by chteli pomahat lidem. Voli to kvuli prestizi, snaze si neco dokazat, protoze maminka chce z dcerusky lekarku atd. atd. atd.
@terien https://www.sands.org.uk/…-comparisons
Stillbirth rate je stejná. Krom toho přesná čísla najdeš na stránkách czso a ons.gov.uk
Pořad jen kecas, ale ničím to nepodlozis.
@Zmatka píše:
Ano, nemusis, ale jaksi napriklad dite treba lekarem vysetrit musis. Je taky fakt, ze kdyz jsem se pri cestovani ocitla v nemocnici, v zivote by si chovani jako tady nedovolili. Takze to jde i bez toho.Podle me je to nejaky pozustatek komunismu. A zacina to uz pri studiu mediciny. Jak profesori studenty ponizuji, zaroven jim vtloukaji do hlavy nadrazenost. A ze si tu profesi hodne studentu nevoli kvuli tomu, ze by chteli pomahat lidem. Voli to kvuli prestizi, snaze si neco dokazat, protoze maminka chce z dcerusky lekarku atd. atd. atd.
Dítě ti můžou vyšetřit třeba za týden. Zrovna o chování lékařů v té vaší UK si můžeš nechat vyprávět, to zlatá ČR ![]()
@terien https://www.sands.org.uk/…-comparisonsStillbirth rate je stejná. Krom toho přesná čísla najdeš na stránkách czso a ons.gov.uk
Pořad jen kecas, ale ničím to nepodlozis.
Ony jsou i jiná kritéria. Ale ty zas nechceš brát v potaz ty, takže je to o ničem.
@terien Ja ale neziju v UK, jen tam shodou okolnosti mam maly kus rodiny a opravdu nemluvis, co se tyce chovani lekare, pravdu.
A ne, dite po porodu ti vazne nikdo nemuze vysetrit za tyden, nebo ostatne i tebe. Pises tu uz vyslovene nesmysly, skoda meho casu.